Откровение 4 глава

club, auction, law

След последните предупреждения пророк Йоан пак беше поканен чрез тръбен Глас да види Съда, който вече навлизаше в своята функция.

Стих 1: „След това видях и ето, врата отворена на Небето и предишният Глас, Който бях чул да говори с мен като тръба, казваше: Възлез тук и ще ти покажа това, което трябва да стане изпосле!” (Този е моментът, в който Пет разумни чрез Гласа съдебен на Дух Святи са въведени в Съда!)

Стих 2: Словото ясно ни посочва, по какъв начин ще бъде осведомен пророкът (да види!). И ето, той бе в изстъпление на Духа. Пророкът видя Престол и Стоящия на него. В описанието откриваме сам Бога Вседържителя, седящ на Трона Свой (закона)! И в подробности Йоан описва Трона, Който е съдебен – Тронната съдебна зала. Трон, окръжен с дъгата заветна в зелена багра, която се явява като ореол на вярата (баграта на флората). Окръжен е от двадесет и четири престола, на които седяха Двадесет и четири старци – като съдебен състав на Съда, увенчаващи се в победи съдебни. От това описание разбираме, че пророк Йоан е удостоен свише да види Съда, заседателната съдебна зала и Законодателя!

Като начало на въвеждането на пророка в тез велики съдби той прие покана чрез Глас. И тогава навлезе в изстъпление на Духа и видя духом Съда, и подробно го описа! Но кой е този Глас, чут от Йоана? Йоан чува Гласа на Съдебната небесна власт, който го кани да види и да опише това, което вижда.

Но Съдът небесен не е съставен само от един съдия. Той има цял съдебен състав със знак – короните на царствата небесни и е придружен от множества. Йоан вижда блясъците на Трона съдебен, уподобени на светкавици, а те са Лъчите Тронни на озарение и Гърмовете седем в изпълнение във време на разглеждане процеса земен.

Йоан вижда още седем светила – седем служебни Божии Духове, служили Богу в Седемте църковни периода. Те предстоят пред Трона съдебен.

Съдебният състав е в голяма Мощ и сила на пълнота сред Съдебната Тронна зала, която е уподобена на Стъклено море, прилично на кристал (вижда нетленните същества).

Стих 6 ни докладва присъствието на Четирите живи същества, пълни с очи на светлина, в четири образа, -съдби на Времената четири.

Стих 7 разкрива вида им. Това са съдбите, взели участие като съдебни състави във време на Съда.

Забележка: Първо вижда лъва – потомъка Юдин, племето е представено от образа на царя на животните – силен в Мощ. А Лъвът от Юдино коляно, това е сам Христа и сочи на съдбите на племето Юда А тез съдби в четирите времена ги представяха Четирите живи същества. Вторият образ представяше ногата фауна, която, наравно с човека, взе участие във великата борба сред планета Земя в Четирите времена: Макетния план на земния бит чрез Авеля и олтара Авелов, в две заветни времена и скончание на Съда, който покрива Макета (като Ноев ковчег е явено дялото на Съда). Третият образ представяше човешкия род от всички раси. Четвъртият образ представяше фауна крилата и включваше ангелското служение над Земята, взели участие в свещената борба жертвите от Земя, представени пред Небето и служебните чинове на ангелите крилати, взели участие в земната духовна борба за победа съдебна пред небесния Съд, пред цялата Вселена, Всемир и пред планета Земя!

Стихове 8 и 9 показват дейността на Живите същества във време на Съда велик в решение на земните съдби, които служат Богу Четирите живи същества бяха с по шест крила, имаха чинове „херувими” в служба на съдбите, дадени сред Земята по време на Съда велик в Скончание, те непрестанно хвалят Бога. Те са денонощни стражи във вярно бдение служение и хваление пред Престола в дните на Съдебния процес над планета Земя. Това са чинове княжевски, допуснати във Великия небесен съд над земния процес! И докато се принасят в служение прошения и молби – благодарствени хваления, те са единни с Двадесет и четири старци и се покланят за вси съдби и за Съда! И като печат на удостоение казват: „Амин“ – (да бъде) пред седящия до вечни векове. И полагат победите – златните корони пред Неговите нозе! Те признават достойнството, могъществото в почит на Силата и Славата на Всемогъщия Бог до вечни векове в Неговата духовна власт!

Пророк Йоан вижда целия съдебен състав от чинове небесни в непрестанна служба на Небе до крайна победа!

Четвърта глава на Откровение Йоаново е съвършено описание на Съда велик, съставен още от Начинание, с водещи се книги на делата през всичкото време на борбата, водена от двамата Борци с Войнствата им лични за владичество на планета Земя, едни – в жизнена Правда – вечен живот в нетление, а другите – със средството на греха, смъртта, ужаси в страдание и погубление до смъртното явление и въвличаха в делата си целокупност земна и Земя!