Коя е невястата без бръчка и петно?

wedding dresses, fashion, bride

Коя е таз църква без бръчка и петно?
„Но коя е таз църква? Ясно, че тя е духовна, невидима, неръкотворна, приготвена, преминала през съдебния процес, представена като девица без бръчката на беззаконието, въоръжена с всеоръжието съдебно – десет заповеди Божии!
Тя е без петното на хулата против действието на Духа Святи, красна като Луната, светла като Слънцето, въоръжена като воинство със знамена! Ето коя църква представи Христа чрез нейните живи удове в чин „представителка“ във времето на Съда велик за решение на нейните съдби. За нея Господ Исус Христос представи кръвната си цена в изкуп завсегда. но тя събра съдебно в себе си всички свои удове от родовете човешки от Създание до Скончание от всички народи, езици и племена, колена, в разноцветни багри от Земя!
Нека не си въобразява и мисли всяка черква, деноминация или религиозно общество, че тя е таз богопомазана и води борба за посетите плевели чрез първенства. Не! Но всички поотделно са събирали в отделните църковни периоди народа Божий и във времето на Съда небесен са представени като седем девици пред Съда. Всяка от тях отговаряше за светилника си с елей – Светлината, която е носила и е водила народа Божий всред мрака земен! Никой не трябва да обвинява, защото не е било време да се узнае пълната тайна божия и да се изпълни Планът на спасение, защото ако бе явен и него враг щеше да изопачи и похити!
Така и православната религия – черква сред славянството ако е знаела плана Божий, не щеше да се бори до кръв във времената за вярата в иконоборството и за всички ненужни елементи, вмъкнати от врага като плевели сред чистата новозаветна Библейска истина! Особено за облеклото черно в модел „прилеп“, което е носило и носи свещенството всред нея, което е най-голямата грешка във форми свещени и догми. Прилепът сляп представя сред фауната самия Сатана и неговото сляпо войнство, което дири мрака черен – нощта – смъртта, греха, осъждението, носи таз черна багра.“ 1975