Огненото кръщение

fire heart, heart, fire

Какво представлява огненото кръщение, за което  Матей 3:11 казва:
Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.

9/1 „Тъй и сега Бог готви един духовен народ, обрязан в Дух Святи, кръстен с огненото кръщение, с белега на езика на уста за свидетелство на невярващия свят, за да бъде олтар свят на служение в храма на Дух Святи, Който ги подвижва свидетелствено. Те са духовни юдеи и те ще срещнат Царя си и Господаря си, Вожда свой в облаците при Неговото славно явление.  

При огненото духовно кръщение Святия Дух не може да влезе в храма Свой без кръвната цена, която очиства сърдечния храм в скинията неръкотворна на Дух Святи при запечатването. Затова каещият се грешник при кръщение призовава кръвта Христова за очистване на храма. Тоз именно процес е най-много охулен от адвентистите.

А при кръщение, когато идва голяма сила, може да реагира и плътта, и поради това явление те /адв./ ги нарекоха друсари.   В ръка им свещена тръба стои, те чакат знак да се даде от близнак. И в удостоение да затръбят и се чуе Глас съдебен на победа на Дух Святи. Те в пълнота са въоръжени, над Юда духовен е свише благословение. Всички са обрязани в уста, кънти езика небесен в хвала. Сред тях е ковчегът на завета – съдебните решения в ответ на всемирната църковна вест. Те сватбари са Христови – били са на сватбата с Христа, като Вожд техен и канара. Те, факли озарителни, поели пътя над планета Земя, да я озарят за вечността.

За туй дяло е невъзможно да се яви свещеник новозаветен без кръвния подвиг на обрязан в Дух Святи – огнено кръщение в чин Ангел четвърти, не, не, не е възможно! Нито съсъд на почит, необрязан в чин Юдино кръщение – петдесятно оросение! Той не може да приеме Гласа на Дух Святи в двойна сила на действие във формируващия четвърти Ангел. Как тогаз Вайт ще е весталка и в същото време и „Ангел четвърти“, след като се е опитала първо да внесе най-страшната хула против Святия Дух и да се яви, внесе чужд огън в свещено служение с обикновено слово на наставление и съвети. Затуй не са приели нейното настояване за въвеждане на четвърти Ангел. Всички тогавашни ръководители са прозрели голямата заблуда. Туй велико дяло на Ангела четвърти е единно, неразривно с Гласа на съдебната духовна небесна власт на решения съдебни над целокупния земен процес. Особено е прозряна заблудата и неприета чрез книгата „Великата тайна на оправдание“. Тя не е била реално приложена от самата авторка, а светлина за 144000 абсолютно няма, даже и не я е прозряла. Затуй се вмени чужд огън внесен в олтара. Дялото на Ангела четвърти е единно с Гласа – свещено дяло, служение, а когато е готово, то навлиза в чин първосвещен, за да приключи съдебния процес, да се решат всичките съдби и тез на самата планета Земя, което служение днес се покрива с цялото изпълнение.

Затуй именно тез съдби са страшно велики, могъщи и никой не е могъл правилно да ги обясни, особено ако не е кръстен, обрязан в Дух Святи. Но и да е бил кръстен в Дух Святи, тоз дар на изявление чрез сила двойна на Дух Святи е специален съсъд – приемник на Гласа съдебен и той се яви едва в скончание чрез Съда.

Туй е огъня на Святия Дух от небето, огъня олтарен в храма Му сърдечен, свален само чрез чина пророчески – съдебен пророк в чин „Илия“ на Кармил.

Как тогаз ще бъде тя последна реформация, отхвърлила кръвта на Господа Исуса Христа…

Невъзможно е преди Съда да се яви каквато и да е светлина. Затуй именно, таз тайна велика на оправдание чрез вяра в кръвта на Господа Исуса Христа е велика, защото и самата кръв пролята – живота земен, взет от земята, се удостоява с небесен и е печат на запечатваща съдба чрез Съда велики – словото – светлината, меча райски, въртящи пред райските врати на Дух Святи решенията съдебни, дадени в чин „Вестта църковна“ с всемирно решени съдби, вест запечатваща за днес вси съдби.

Затуй в туй дяло не може някой да вземе чин свещен или първосвещен, без да е първо обрязан в Дух Святи и реално да е белега на устата му. Но даже и да е, ако е съгрешил, то той се е уподобил на мед, що звъни и кимвал, що дрънка през време на носещата се вест. Може ревностно да се явят и да я подемат и носят, даже и необрязани, тя вече е готова формирана и в сила сама за себе си се носи, също и спасяемата душа, в един миг извиква и се спасява. Но не и ръководещи дялото.