Звярът и църквата – блудницата – заедно във всички световни и духовни борби. Двамата готвят унищожение чрез атомно и водородно оръжие

nuclear explosion, mushroom cloud, atomic bomb

ДИАЛОГ МЕЖДУ ЗВЯРА И БЛУДНИЦАТА.   
В този откъс от Скритата манна ни се представя уникален откъс от разговора между звяра и блудницата. От разговора става ясно, че дявола – звяра и църквата – блудницата са били заедно във всички световни и духовни борби, че царството на звяра се нарича Ватикана, че двамата готвят угощение от атомно и водородно оръжие. Интересното е признанието, че всичко това се е вършило подмаската на християни и благочестие. 

Кой е звярът? Звярът е второто лице на дявола, наред със змея и лъжепророка. А блудницата е символ на църква, победена от дявола. В Откр.17:

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;  
2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.  
3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.  
4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.  
5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.  
6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.  
7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.

48/2 „А във всичките борби и войни световни и духовни аз и ти единомислени бяхме в новозаветно изпълнение и никого и нищо не щадихме! С огън и жупел живи човеци горехме, земята с кърви невинни поехме.   

Пазеше си трона и корона сред царството си „Ватикана“ – държава построена в държава, над която накладе огнена жарава и цялата ти охрана се наслаждава в оргии зли и прокоби на твоите хороскопи, обвзети от войнството му лукаво в измама.   Че ето, приготви трета Армагедонска – ако можем да похитим под мъртвешкия саван вси под маската на християни, като духовни мироносци сред миряни. А в световния Армагедон ще е пира ни злокобен сред атоми и водороди.   

А сега, с кръста голготски в ръка, с маската на християни в благочестие ще се явя аз и под твоето духовно знаме ще събера всички последователи на Христа и под покрова ми на смъртта ще ги унищожа за всегда!   Че Ватикана е мое царство – Рим – моя завладяна педа, на седем хълма е закрепен той – дано смърт го пощади, че над цялата осъдена земя – педа моя, виси осъждение!   

Но ти Вавилон, подмамен от мен, наруши закона на правда като заповед промени и нови времена обяви, и избра на мерзост гнусотата.   До кога ще търпя тоз закон да ме респектира и свободата ми да определя? Не ще го вече търпя – ще го наруша.   … но аз искам мое царство, без закон!“