Тълкувание на Откровението: встъпителни слова от последния пророк Божий

faith, dove, holy spirit

 

Словото Божие, дадено в Откровение Йоаново, прие своето пълноценно духовно изпълнение като Трети духовен съдебен страж и разкриха се тайните на Бога чрез дялото на Ангела, слизащ от Небето (Откр.18 гл.), в едно велико и могъщо земно озарение!

Предадени са вкратце някои изяснения по глави на изявления на Верния Свидетел чрез Дух Святи!

Откровение е Слово за новозаветното служение на църквата Христова, което се реализира като дяло на Дух Святи във времето на Седмия църковен период в скончаещите дни чрез Съд велик в Небе!

Откровение е изявление на Верния Свидетел към църквите и към планета Земя! То открива дялото съдебно – Съда за душите, стоящи пред олтара, които чакат Съд на правда! След Съда те приемат оправдание и се обличат в бели дрехи, със зелени клонки в ръка, сочещи на изкупление чрез вяра! Явява се разклащане на силите небесни чрез Съда и изпълнението на пророческата Светлина. След решенията на Съда велик започва запечатване. Седемте печата са изпълнение на съдебните решения спрямо целокупността земна и Земя.

Откровението, дадено на апостола на любовта Йоан, ни въвежда в едно бъдеще, за което всички, които го четат с внимание, ще разумеят защо се облазяват. Но блажен е онзи човек, който доживее да се срещне с могъщите изпълнения на Откровение Иоаново, покрития на Светлина и надежда за осъществяване на бъдещия вечен живот, царството на мира нетлението.

Наистина Откровението е велико удостоение за цялото човечество от Бога, над цялата планета Земя! То е най-великият лъч светилен на озарение за бъдещия ход на църквата Христова, пътуваща сред Земята, минаваща от период в период – Седем църковни времена. А то е най-великата надежда, която е придружила човека – човешките родове, във вяра и надежда за бъдещото увенчание над страданията и смъртта. И като светилник със седем цеви – седмоцевен със сияен лъч е озарявала Земя за хода на Съда небесен, който щеше да се яви едва в скончание на Седмия, Лаодикийски период.

Наистина Откровение е великата Везна съдебна! На нея не се поставя само човешката душа и човешката съдба, а цялата земна история и водещата се над нея борба чрез двамата Борци и Личните им войнства. И тяхната цел и стремеж е за самата планета Земя и за Църквата, минала Седем периода време, в които тя е развивала дейността, с която е била натоварена от Небе!

Откровение Йоаново е небесната Съдебна везна! И човекът на вярата ясно разбира, че не ще отмине лесно и Съд небесен не ще го отмине незабележимо като нещо отминало и забравено! Не! Бог е Всемогъщ и Вездесъщ вчера, днес и утре. Той все е същ и силен, щом е воювал чрез Господа Исуса Христа – Вожда на Личната Негова гвардия и чрез Христовия велик жест на всеотдайност – платежна цена за спасение на Земя с трите пояса земно селение. Целта Божия чрез Неговата Църква сред арената бойна – планета Земя е да й реши съдбата! Тая мисия на Църквата Божия чрез дялото съдебно е мащабна – световна. И тя не се подминава бегло! Не! Нито Бог остава загадка за земното селение! Бог е една велика реалност, откриващ се чрез делата велики на Неговата ръка.

Тъй в Откровение е описана цялата съдба на заобикалящата ни обстановка – дела и събития земни и църковни в църковните Седем периода – исторически и политически събития, духовното състояние на човечеството и църковните служения във водещата се духовна и физическа борба. Борбата сред планета Земя е била физическа и се е определяла от водещите се войни, които са сочили все на скончаещите съдби – Съда небесен. И става ясно, че Съдът ще се яви, но не тайно! Съдът небесен решава целия земен процес и включва трите пояса земни творби и Земя, Църква и човешка душа!

Тъй Откровение е могъщ светилник на озарение на всички целокупни човешки съдби, чрез църковното служение, чрез Война свещен символа на Завета нов, в чин „Причастие“, в свещени подвизи чрез вяра. И тогава на планета Земя с трите пояса земни, над които е разпростряна целта на Спасителния план, влизат в употребление чинове във воюването духовно, водени като войни във великата борба. Тез чинове са били употребявани с реални дела в земния им живот.

Откровение Иоаново е последната книга – пророчески атрибут, в която се описват делата на Църквата, воювала в Седем периода новоерни в свещена борба и като могъщ светилник е отразявала Светлина и дела в прехода й от период в период, ясно озарени и обяснени. Откровение ни разкрива съдбата на Църквата във времето на Съда небесен, представена чрез Личния Христов отряд!

Откровението, дадено на Йоана, е много важна пророческа книга и засяга изключително Църквата новоерна, преминала своя трънлив път, стигнала до времето на Съда. Откровението ни разкрива състоянието й през нейното развитие и я предупреждава чрез Верния Свидетел. А в дните на Съда тя е изправена пред Съда и Закона на правда при решението на Земния процес. Църквата е представена пред Съда велик като невяста, нейния жених е Господ Исус Христос и то представена само от живи нейни удове – сетива църковни. И тъй, в скончание на Седмия църковен период се оформя дялото Божие в чин „Даниилово малко духовно възкресение” в употребление на блюда на почит. Сред дялото църковно влиза в изпълнение притчата от Евангелие на Матея 25-та глава за Десетте девици, които оформят олтар примирителен на Орна – Давидов. Но след приключване на своята мисия Десетте Девици се разделят на пет разумни и пет неразумни. Пет разумни оформят група църковна на служение, дяло, представено от Христа пред Съда велик.

Наистина в Откровение Йоаново има глави мъчно разбираеми, те разкриват съдебни разрешения в запечатване на цялостни земни съдби в Правда. В едно и също време на Съда велик те се строяваха като Лична гвардия Христова (Откр.7-ма гл.). Явяваха се пред Съда, награждаваха се и въоръжаваха. В Откр.14-та глава ги откриваме вече готови, с решени съдби и въоръжени! А в Откровение 18-та глава е фиксирана строго тяхната мисия на употребление сред планета Земя като първи сноп – първи начатки, подвижени след изпълнение на Откр.З-та гл. от 14-ти до 22-ри стих, за голямото предупреждение към Лаодикия, която е минала вековен път на очакваща съдба, предупредена да се приготви в чина й „Трети ангел“ (Откр.14:9). А след непослушание, непокорство и падение, обвинена за слепота и гордост – избълвана.

Откровение Йоаново най-точно оповестява за Съда велики оправдание и осъждение над планета Земя. Словото явява начина, по който е действувал Съдът, чрез живите на почит блюда, за целокупното оправдание от три пояса земни съдби и Земя. Но тази Светлина се явява едва в скончание на времето на Седмия период чрез Съда велик, който формира реалния църковен лик! И тогава много от неразбираемите Слова стават ясни и разбираеми и всички притчи се изясняват в тяхното приложение на изпълнение духовно.

И ето защо, аз, стражът Божий, оставям тез обяснения, които съм приела в духовното ми озарение от Дух Святи чрез Слово Божие! Библейското слово, особено Откровение Иоаново 7-ма и 8-ма глава, ни обяснява много от духовните събития, на които сме свидетели. И сега, в нашето време се изпълняват за слава и величие на живия Бог, за да се изяви в сила и слава могъществото Негово чрез Дух Святи! И да покаже, че Бог е все о все и че не е човек без посещение Божие. Светилникът Божий, винаги е горял в небесен плам! А днес, в скончание на дните, чрез Съда небесен, в двойна сила на Мощ – Глас законен, сияе светилникът в плам Тронен на решени съдби, озаряващи целокупните земни съдби – три пояса от Земя и Земя! Амин!