Годишнина от Асамблеята „Знаме на мира“ и Парламента на мира

”О, Всевишни Творче наш, Създателю, Спасителю и Изкупителю наш, Бог наш и канара, на която се облягаме ние, творенията Твои! Днес, в годишнината от детската Асамблея ”Знаме на мира”, Ти, Всевишни Боже, пак доведе децата в чин ”Красни деви” от четирите краища земни! И ни възрадва сърцата, че народи и племена, от езици и колена, кръстосали надлъж и шир Земя, си ги довел в нашата страна!

О, Всевишни Боже наш, благодаря Ти за любимата България, Твоя избранница и приемница на мира и любовта Твоя! Благодаря Ти от тяхно и наше име, от всички деца и в тях Те моля, благослови всички деца, които Ти, Боже наш, употребяваш в мирни цели Твои, представени от четири невръстни дечица, твои съсъди на почетно употребление. О, благослови ги чрез Ангела Твой на мир и любовта, употребяеми свише от Дух Святи над таз планета Земя! Моля, благослови ги и употреби ги, мир да отнесат по цялата планета Земя и името Ти чрез малка България да прославят като Твоя избранница сред планета Земя! О, благодарим Ти, благодарим за тез два Форума на Мира и Любовта чрез детската Асамблея ”Знаме на мира“ в нейната годишнина и великото хуманно дяло Твое чрез проявата на ”Парламента на мира“. О, благодарим Ти и Те славим, Творче наш, Създателю наш, Спасителю и Изкупителю и Ти се покланяме пред нозете Твои за таз милост и любов Твоя над България, Твоя и наша любима страна като Твоя Мироноска сред планета Земя!

О, благослови тез велики начинания и прояви на мира и ги умножи, и дай целият свят да ги посрещне и приеме! И като Твое дяло на мира и любовта да залее света! Защото само Ти, Творче наш, Боже наш, възлюби мира и го въдвoряваш. На Тебе и само на Тебе го дължим и Ти благодарим! И те молим като покров на мир и любовта той да залее света от народи и племена, езици и колена, да настане мир над цялата Земя! И да познаят, че Ти и само Ти си мирът и любовта на Небето и Земята и го носиш чрез децата, творения Твои, за които си казал: ”Оставете децата да дойдат при Мене!“ Моля, опази ги, благослови ги, възрасти ги и употреби ги, че те са Твои агънца кротки, а човекът се е озверил. Моля, помогни и благослови България и в деня на годишнината на детската Асамблея ”Знаме на мира“ Ти, Боже, прослави се с този Форум и с ”Парламента на мира”, с мир залей света! Моля, наречи ги МИРОТВОРЦИ и като факли пламтящи на озарение нека да разнесат камбанния звън на оповестение за мира и радостта по цялата Земя! Амин! Амин! Амин! Поклон! Поклон и слава да е Твоя, Творче наш, Създателю, Бог наш и Канара, над която се крепи благоденствието и мирът! На Теб, Творче Всемогъщи, за таз милост и любов чрез бащите и децата Ти се покланяме и благодарим на Бога Отца, Сина и Дух Святи да е вечна слава, царство и държава и на вечността! Амин! Амин!“

”Миг върховен, върховна е съдба! Ликуваха народи и племена от езици и колена, в багри и раси сред планета Земя! Ликуваха сред тоз Форум на мира чрез детската Асамблея и ”Парламента на мира”! И в тиха радост разнасяше се съдба. В нощ тъмна сияеха разноцветни светила, мир заливаше искрените сърца. Тих звън се носеше навън като молитва вечерна пред Небеса в мига на единодушие и любовта и желания сърдечни за мира, мира, мира, тъй нужен на света като насъщния хляб за всяка душа.

Мир вам! Мир вам! Мир вам! А ехо отнасяше този звън камбанен и огласяха се съдби, че негде на Земята, сгушена сред Балканския полуостров, бе България, със София, разцъфнала със своята красота, окръжена с мир! Сред нея е Парламентът на желания от вси мир, мир, мир! Тя прекрасна се яви в своята премяна увенчаваща на Мироноска като Мироноска над целия свят! Над нея ръка на мир Небе простря, Бог Всемољщи я възлюби кат зеницата Своя и сред гнездо на мир Рая Свой внедри, Рая изгубен на мир и красота уреди да ухае пред Лицето Му, да поднася своя аромат и нежно да докосва сърца! О мир, мир, мир! Носителка е тя на тъй желания мир сред планета Земя! В чин на Мироноска като факел на озарение пламнала е тя да озари Земя!

В тоз тъй тържествен миг единни си сляха гласове деца и бащи сред тебе! О, тебе, Българийо Моя, Моя възлюбена съдба, о, тебе Аз Всемогъщ Вседържител на вселенни, всемирни съдби, избрах да си ти носителка на мира и любовта! И в чина ”Мироносец” те възвисих над цялата планета Земя.

О, ела, ела, теб, теб в този миг зова, когато звън камбанен долетя и всяка струна сърдечна трепна в дълбина, пожела и прие мира, мира като мироносна твоя съдба! О, ела! Ела! Теб, Българийо, под покрова Мой те въвеждам по съдба и вси Красни деви, посетили те като страна, приели теб, една Мироноска в своята гърда! О, и тях наричам Мироносци на мир и не се от милостта и любовта отричам над планета Земя! И благословение Мое над теб, Българийо, славяно, дево прекрасна като розата маслодайна райска сред теб, разцъфни и разнеси благоуханието си, аромата си сред цялата планета Земя! И се яви като лъч светъл на озарение, че Раят Мой е сред теб настанен и с Мощ на благоухание въоръжен. Ти и само ти чрез твоите верни на мира и любовта синове и дъщери сте мироносците вси, разтворили гърди за мир, мир сред цялата планета Земя, двери си сърдечни изпълнили за милостта и любовта на озарение! О, Мироноско Моя, ти, която смело си вяла знамена, развей знамето на мир завсегда, на мир, сред цялата планета Земя!!!

И днес, в таз годишнина на Детската асамблея “Знаме на мира“ и ”Парламента на мира”, о, то, като покров Мой, се вее над всички знамена. И в триумф на Форума вей знамена в знак на мира и любовта! Теб със име ново те наричам Аз – Сионова дъщеря и свише те благославям в този тържествен миг!

Благословена седем пъти по седем и седем пъти по седем бъди, Българийо, Ти, Сионова дъщерьо! О, благословено седем по седем и седем по седем бъди ти, знаме нейно, ”Знаме на мира“, и вей се ти свободно над цялата планета Земя! В чин ”Мироносец” бъди, и все тъй смело се вей над вси знамена ти. Теб Аз, Всемогъщ Вседържител на вселенни, всемирни съдби, Творецът ти на Небе и Земя, те свише преблагослових, и те възвисих, на висок пиедестал те поставих чрез всички верни на мира твои синове и дъщери! Бъди вярна знаменоска, факлоноска на озарение чрез име, най-великата Светлина на съдебните решения, небесни съдби и земни, за во век на вечността, носител на мира и любовта! В теб и само в теб Аз благоволих и с Росите късни те оросих, осветих, удостоих! Теб и само теб удостоих на таз висота да носиш ти факела на озарение като Знаме на мира и любовта! Благословена бъди, благословени бъдете, вий две прояви на мира и любовта сред нея, внедрени сред нейната гърда, на милост Моя сте определени на върха пред Лицето на Небето като стълб на камбанария, оповестяваща чрез камбанен звън форума на мира и любовта. Звънете, звънете, камбани на мирен зов! А ти, Зефире нежен, литни, повей, повей и го разнеси! Звънът камбанен нек се яви и чуе надлъж и шир по цялата планета Земя, посети я ти и оповести, че той ще се носи навек и сред Нова планета Земя като звън камбанен на мира и любовта чрез всички Красни деви – изкупени съдби! А нейде навек издигнат Глас на мир, в чин ”Парламент”, той ще е свидетел на човека Мироносец, желал мира и любовта като Трон на справедливостта, на Правда сред таз педя Земя, строго определена като носител, България, на мира и любовта! О, вам мир! Мир! Мир! Амин!“

Благодарствена молитва на стража!

”О, благодаря Ти, Всевишний мой небесен Баща! Недостойна аз, Твоя дъщеря, молив в Твоята ръка, чрез която предаде тез бисерни роси за народа мой и Твой сред любимата България на мир и слава Твоя чрез Гласа на Дух Святи Твой! В тоз миг Ти се покланям пред нозете Твои и Ти отдавам хвала, чест и слава за всички мироносци на мир и любовта. Амин! Поклон! Слава и хвала да е на Бога Отца, Сина и дух Святи и на вечността! Нему царство и държава да е завсегда! Амин!“

26.09.1980 г.