Парламентът на мира

world, peace, continents
Представяме на Вашето внимание един откъс от Късния дъжд, в който Бог говори за Пърламента на мира. Международна детска асамблея "Знаме на мира" – провежда се за пръв път през 1979-та, обявена от ООН за Международна година на детето. Инициатор на проявата е тогавашният министър на културата Людмила Живкова (1942 – 1981).
За първото издание на асамблеята у нас пристигат 2 500 деца от 77 страни. В София се провежда Първият световен детски парламент, който приема "Писмо-обръщение" до връстниците си от цял свят. Открит е монументът "Знаме на мира" с десетки
камбани, подарени от държавите-участнички в асамблеята. Нейният девиз е : "Единство, творчество, красота". През 1980 г. над 60 страни честват с концерти и изложби годишнината от Първата международна детска асамблея, а в София се срещат над 200 млади творци от близо 90 държави.

Във вретище се облечи за цялата земна кора, за да победя! Тоз форум ”Парламент на мира”, земен, като Трон съдебен го уподобих. Моят мир чрез таз страна се яви. В мир бъди! Не те обвиних, но ти изявих, че всякой тича и бие вятъра за земното. Ти всичко ще извършиш и така ще победиш. Ти дерзай! Камъни Авраамови издигам, остава да простра ръка и верни чада да изявя.

Туй дяло е сърцето на църквата Моя, но е в чин ”Юда”, духовен обрязан народ, а останалото – всичко от цял свят, от народи и племена, езици и колена чрез тез малки невръстни деца, които дойдоха от далечни страни. Аз прострях десница и ги благослових като Красни деви, и ги натоварих с мира камбанен да го отнесат на четирите краища земни. България е в чин ”Ханаан”, а София – в чин ”Ерусалим”. А таз София трябваше да яви още съдби, но Гласът се яви чрез камбаните на мира и се даде. Той е Глас на мир! А който носи Правда, той не може да носи и неправда! Който носи живот, не може да носи и смърт! В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих и като българи изявих! Тодор Живков е свидетелство за живия дар, а Людмила сочи на людете Ми мили! Помни, рабиньо Моя, ще ти дам покритие на всичкото изпълнение. Сила иде на изпълнение за туй велико дяло на спасение.

Израил изпълни своето предназначение, а Земята се яви като един олтар всемирен. Искам принос за България, за живия дар, за людете мили чрез техните съсъди – те са в употребление!“

04.10.1980 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван