Извеждане на тройната ангелска вест

burning log, flame, fire-2088631.jpg

ИЗВЕЖДАНЕ НА ТРОЙНАТА АНГЕЛСКА ВЕСТ ОТ ДЯЛОТО НА ТРЕТИЯ АНГЕЛ – ПОВЕРЯВА СЕ В ЧИН “ВЕСТ СЪДЕБНА” НА ЧЕТВЪРТИЯ АНГЕЛ. СТРАЖЪТ НАВЛИЗА В ЧИН “СЪДИЯ”. ГЪРМОВЕ НА СЪДА ВЕЛИК. ДАВА СЕ ПЪТ НА ВЕСТТА В ЧИН “ЗНАМЕ” ДА СЕ РАЗВЕЕ НАД ЧЕТИРИТЕ ЗЕМНИ КРАИЩА (ОТКР.18:1-4). СВИДЕТЕЛСТВЕНО СЛУЖЕНИЕ – ВСЕМИРНО ЦЪРКОВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ. ВИСОК СЪДЕБЕН ВИК

І ЧАСТ

Благословение: “В тоз тържествен миг, Съде велик, заставам Аз, Всемогъщ Законодател и Съдия над целокупност земна и Земя, пре­дупредена чрез раба Мой Иван (Откровение), носил сред Земя предупреждението, оформено като Тройна ангелска вест сред Земя – не успя да се оформи в единство на Земя като предупредителна съдба и да извърши волята Моя чрез Закон и Дух. В тоз върховен миг сред Съда велик Аз заставам във Върховен Законодателен Лик на извеждаща съдба чрез предупреждението сред Земя, за да го въведа в изпълнение чрез Съда велик. В потвърждение на четвъртото удостоение и като Вест на озарение в спасение го награждавам в повишение с цената на изкупление чрез съдебно юридическо разрешение в потвърждение.

В този миг пред Върховния Съдебен Лик в пълнота, ето въвеждам го в удостоение в чин “Ангел четвърти”, стражево служение като Вест и му разрешавам съдба да навлезе в положение като Знаме на изкупление с царския герб на новостроящия се Ерусалим, и да събере като покров – Знаме под своите крила вси съдебно уредени съдби на спасение от Създание до Окончание, които навлизат в изкупление. И като пътници за Нов Ерусалим, строение на вечност в нетление, днес Аз, Върховен Законодател и Съдия пред Върховния Съд велик, под могъщи Царски Лик, явявам съдба на предупреждение съдебно към Земя и го удостоявам с наградата на царствена съдба пред Върховен Съд велик. Амин!

Яви се, стражо на съдбата, във форма на предупреждение като трети страж пред Съда велик и наведи главица. Ето предупреждението, Съде велик.”

Миг върховен. Стражът е с наведена глава пред Съда велик. Миг тишина. И Съдът велик взе думата:

“Поклон! Поклон! Поклон пред Върховния велик в Правда Трон и могъщ Законодател и Съдия. Ние, Съд велик, в тоз върховен миг пред изпълнителния Върховен Лик приемаме предупреждението в символичен лик като свидетелствена съдба чрез стража с наведена глава, пред Върховния Законодателен Трон и признаваме Му съдба.”

Чу се Глас като много вода:

“Стражо, глава повдигни. Ето в тоз върховен миг приеми одежда на удостоение пред Върховния съд велик и премини в четвърто удостоение на въведение като Вест сред земното население. Амин! Седем пъти по седем благословен бъди във въвеждането си като Вест в четвърто удостоение за днес, ти, стражево служение в свидетелствено изпълнение сред земното население. Амин! Благословена бъди седем пъти по седем ти и от днес навлез в удостоение чрез Съдебно юридическо уреждение на съдбите. Амин!

Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, те представих за удостоение пред Върховния Съд велик в изпълнение. Амин! Амин! Амин! Амин!

И в тоз миг на благословение, Съде върховен в изпълнение, Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, във върховен миг на изпълнение разрешавам въведение чрез стража на Вестта в четвърто удостоение. Амин! Като Вест на разрешение за днес – съдебно изпълнение. “Амин” седем пъти по седем от Мен, Всемогъщ Законодател и Съдия. Навлез като Вест и приеми в тоз миг върховния царски печат като емблема на пътника за небесния свят. Амин!”

В тоз върховен миг чу се Силен вик и три Гърма нададоха вик в хвала. “Хвала!” Пламна сила и озари, небесният Съд в пълнота се пок­лони и над разрешения вси блесна върховният царски печат на Законодателния свят като приключваща съдба над оправдана и изкуп­ваща се творба в троен пояс сред Земя. Амин! Седем пъти по седем благословена бъди днес, Вест на разрешения вси, в сила на упот­ребление като Знаме – царски покров с емблема на Всемогъщия Законодател и Съдия като Върховен Приключител и Изпълнител на разрешаеща съдебна съдба. Днес ти разрешавам и осигурявам, и подпечатвам с царския печат: Развей се като върховно Знаме, разпростри се като върховна Вест на царска съдба и покрий Моята съдба в троен кордон на милост Моя, като род изкупен с цена, пътник за новосградяващия се Ерусалим на вечността. Амин!

Аз, Всемогъщ Създател, Законодател и Съдия, днес те изведох от недостойна съдба на паднало ръководство сред Земя в съгрешение и те удостоявам за днес пред Върховния Съд велик в пълен Лик, като те награждавам и натоварвам с царствената емблема, печат на Върховна власт чрез съдебен Глас, и те въвеждам в удостоение на четвърто яв­ление сред изкупено поколение на вечност – нетление – народа Мой, освобождение. Амин! Благословено бъди седем пъти по седем с удостоението на царския печат и навлез, навлез като Четвърта вест, удос­тоена за днес – Знаме, покров с царския печат – емблема на Законодателя, Върховен Изпълнител на нетления свят. Амин.

Сам Аз, Отца, като Създател, Законодател и Съдия в царски сан над вси царства, амин, те удостоявам, награждавам с удостоението и те благославям. Амин. Амин. Амин!”

Чу се глас на хваление. Гърмове гърмяха в съдба на изпълнение сред съдебния състав в пълнота. Стражът на небе удостоен биде и с Вест на могъща власт за днес, чрез Високия съдебен Глас прие удостоение и чрез царско величие сам Отца удостои, удостои стража във въвеждане на Вестта.

“И в тоз миг върховен на съдбата, заповядвам Аз, Върховният Законодател и Съдия, Вест в удостоение, развей се като Знаме – покров и покрий пътника Ерусалимски от Стар и Нов Израил от Три ерни времена под великата Си Мощ и покровителство му ощ. Бъди като Вест на четвърто ръководство днес и вси изкупени съдби на народа Божий приеми от Три ерни времена по домове, родове, племена, на три етапа ги приеми, като царска колона ги строй ти под могъщата Си сила на власт, като Вест чрез съдебен Глас. Амин. Благословен бъди седем пъти по седем ти с удостоението си и приюти народа Ми. Амин!

Сам Аз, Законодателят и Съдия, в тържествен миг те удостоих пред Съда велик във върховен Лик и със сила Те въоръжих да приютиш вси изведени като ги въведеш във Вестта на Ангела четвърти за днес. Благословен бъди седем пъти по седем и навлез в удостоението си като позволение да ги приютиш под могъщото си крило като Знаме под­печатано – покров на Отца. Амин.”

“Бум, Бум, Бум” – гръмнаха три Гърма в хвала!

“Поклон! Поклон! Поклон! Ний, Върховен Съд велик, в тържествен миг, в пълен състав със Законодателя велик, приемаме, признаваме великото удостоение на изведената Тройна вест като предупреждение сред земното население, и като Знаме въведена в четвърто удостоение за днес в царско изпълнение, чрез съдебно разрешение тя прие своето награждение след извеждане и въвеждане. И се връчи на стража Божий като съдба да се развее завсегда като Знаме с емблема на Законодателя велик – покров на Вседържителен Лик в пълнота. Ний, Върховен Съд велик в пълнота, признаваме, приемаме и потвърждаваме удостоението на Вест в миг на извеждането и награждаването, и поднасянето й на стража като Знаме на покров Отцув за вси изведени от Създание до Скончание. Ние, Върховен Съд велик, потвърждаваме извеждането и въоръжението на удостоението с печата – царска емблема чрез съдебно разрешение, и въвеждането и поднасяне на стража Божий кат съдба да развее Знамето на Вестта и да въведе чрез нея вси оправдани и изкупени съдби на народа Божий като съдба чрез свидетелството.

Ний, Върховния Съд велик, потвърждаваме съдебно ордена на наградата на Вестта от милостта на дарителя и в потвърждение пола­гаме съдебен разрешителен съдебно законодателен печат на Върховния Съд велик в Правда на небесния свят.”

“Хвала! Хвала! Хвала! Поклон! Поклон! Поклон! Поклониха се Старци двадесет и четири пред Върховния Трон. Покланяме се ние, Старци двадесет и четири в съдба за таз велика милост над Земя.” “Амин! В тоз върховен миг Аз, Всемогъщ Създател във Върховен Законодателен Лик, потвърждавам, че изведена бе Вестта и наново удостоена като въведена и наградена с герба – царски печат и кат сияеща, могъща заря позволено й бе да приюти народа Божий от три времена на Божиите съдби – флора, фауна и човек. Амин.

Благословена бъди седем пъти по седем и приемай водителство като четвърто озарение на могъщо съдебно разрешение на вси оправдани и въведени съдби в изкупление. Амин. Благословена бъди ти се­дем пъти по седем в действие на съдебно удостоение и навлез от днес в действие на изпълнение. Амин.

Сам Аз, Законодателят и Съдия, като Върховен Изпълнител на Съда велик те благославям в тоя миг с вси съдебно разрешителни юри­дически съдби. Амин! Амин! Амин!”

“Поклон! Поклон! Поклон и хвала! Хвала вечна и безконечна, Всемогъщи Боже, Твоя. Покланям ти се аз, стражът Твой недостоен от Земя, във всемирно църковно служение и приемам съдби на вси разрешения съдебни и благословения и благодаря, благодаря на Върховния Създател и Законодател и Съдия за таз велика милост над Земя. Хвала на Съда велик пред Върховния Му Лик. Покланям се аз като всемирна съдба в признателност за целокупната Божия съдба.

Хвала! Хвала! Хвала и поклон, поклон пред Върховния Законодателен Трон на Правда. Поклон!”

(Извеждане на Тройната ангелска вест от дялото на Третия ангел и в чин “Четвърта вест” на удостоение Творцуво се поверява в удостоение на Ангела четвърти.)

26.10.1960 г., сутрешен молитвен страж

ІІ ЧАСТ

СЛОВОТО ПРОДЪЛЖИ В СИЛА И СЛАВА ГОЛЯМА В СЪЩИЯ ДЕН НА СУТРЕШНО СЛУЖЕНИЕ В РАЗЯСНЕНИЕ И БЛАГОСЛОВЕНИЕ!

ВСЕМИРНО ЦЪРКОВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ

“И в този миг съдбоносен, стражо, разумен небесното изявление и навлез във велико употребление сред Земята чрез първото свидетел­ство на флора, чрез бегонията царска в голямата саксия, сочеща на Голямото (адвентно) събрание и я поднови в три малки съдби (Тройната вест сред фауната и човека днес). Голямата саксия опразни – тъй ще опразня в тоя миг избълваната Лаодикийска съдба от голямото й положение като блюдо на употребление чрез Тройната вест за днес, състояща се от три деноминации – адвентни, петдесятни и фалшива реформация. И за съдба, разрешена й, чрез великия Съд извеждам днес людете Си и Вестта.

Тъй днес чрез Тройната вест като свидетелствена съдба, чрез блюда на почит като надежда на голямото събрание, чрез учението на Елена Вайт като голяма Дан се въвежда чрез свидетелствената Тройна вест (освободена от Лаодикийското оформление на три деноминации). И ги въвеждам чрез обновената църковна съдба на четвъртата форми- ровка – Ангел четвърти. И чрез Пети Борец – Дух Святи приемат благословение в спасение от Създание до Скончание чрез юридически разрешени съдби на Съда велик горе в небе за едно велико употребление като народ Божий в изпълнение. “Излезте, люде Мои” е Вест за днес. Но тя е разрешена със Съдебен процес горе в небе чрез Съда велик, а долу на Земя се извършва свидетелствената й съдба като изявление на съдебно разрешение чрез Гласа на Съдебния висок вик чрез стража в служба на Съда велик в чин “Съдия”.

Девора – дарът на Дух Святи приема разрешените им съдби и те навлизат в спасение спящи и настоящи чрез Съдебния процес и бъдещи съдби чрез Съдебния висок вик!

Тъй днес се изпълнява свидетелствената съдба на свидетелство­то на Вестта, а в деня на въвеждането й сред дялото на Ангела четвърти става и въвеждането на людете Божии чрез Вестта. Ти, стражо на съдбите, благословен бъди в службите на новозаветните съдби чрез свидетелството на Тройната вест (Иваново Откровение) за днес и чрез флора извърши съдби за двора, тъпкан от езическите племена чрез Вестта на Верния Свидетел в новоерната съдба сред Земята.

Стражо на съдбите, благословен бъди и приеми сила свише на употребление чрез свидетелствено служение в съдебно изявление на разрешение, за да навлезе земната новоерна съдба чрез Тройната вест в спасение. Благословена бъди едновременно в тройния пояс ти в дома си от флора, фауна и човек. И приеми благословеното разрешение на Вестта сред Новоерното време в служение, и изведи (чрез Вестта) днес в свидетелствени съдби людете Мои от две ерни съдби на плътско и духовно служение чрез Закон в изпълнение пред Върховния изпълнителен Съд велик в правда на Сина Божий, Застъпник за целокупния живот от флора, фауна и човешки живот и въведени чрез Съда велик по План на спасение в изкупление. (Спасителния план, развиващ се в Три ерни времена на служение церемониално чрез вяра в кръвта на Христа – Същина духовна – Новоерност и Съдебна същина!)

А сега бързай в съдби, за да извършиш сетно волята на Законодателя в чин “Съдебен Изпълнител”. Затова Вестта “Излезте, люде Мои” не е земно оформление, но дяло на съдебно разрешителен процес, свидетелствени съдби от Две ерни времена чрез церемониално служение, преминало в реалност на изпълнение чрез вяра в кръвта изкупителна на Христа. Третото време е съдебно, приключващо процеса на Вестта свидетелствена – свидетелствата духовни и символични. А сега чрез извеждане на Вестта, следва да се яви под Знамето на оправдание чрез вяра и първият Плътски Израил като свидетелство церемониално на Законодателния Съд чрез Законодателя Отца като Върховен Създател и Законодател над планета Земя в раз­виващ се План за спасение чрез три Войнства в употребление, водени във военно положение на борба и развиващи Плана за спасение за вечна Правда – свобода в Три ерни времена.

А след въвеждане на Вестта на изкупление, първо влиза Стар Израил, следва нов – Духовен като един род, готов да навлезе в спаси­телни съдби единни като маслинен корен с присадени клонки чрез Съд велик в разрешителни съдби на изкупление, в Трето време на служение или след Две ерни времена, в Полувреме на съдебния изпълнителен състав чрез блюдата на почетно употребление в малцинство чрез Дух Святи. Защото процесът се решава съдебно юридически и след уреж­дане съдбата на Вестта, явява се свидетелствено изявление на време и положение сред Земята чрез войнствения служебен отряд на свидетелствени съдби – всемирен наряд. Тъй Великият Съд на правда в пълен състав във форма на Закон чрез Върховния Законодател разрешава първо съдбата на стража да навлезе в служение пред Съдебния състав на въвеждане Вестта, след освобождение от земни напластения, а чрез Вестта да представи от Две ерни времена народа Божий в изкупление чрез съдебно решение.

В тоз миг на Съд велик Аз, Върховен Законодател и Съдия, пред Върховния Съд приключвам съдби и благославям в съдебно изпълнение стража долу сред Земята в служение пред Небесата в извеждане на Вестта от избълваната Лаодикийска съдба. Благословен бъди седем пъти по седем, стражо на съдбата, в тоз миг пред Съда велик в небе­сата от Мен, Законодателя в Изпълнителен Лик. И приеми като благословение късни оросения чрез обещание на служение пред Съда, и изведи Вестта от Трети ангел, и въведи я сред Четвъртия, озари Земята и въведи людете Мои в съдебно изкупление чрез кръвния принос – кръвта, цената на Христа (чрез служение в свидетелствени съдби чрез употребяеми блюда).

Първо въведи Стар Израил, след него – нов Духовен като един дял на Михаил в Полувреме – Трети съдебен пред Съда велик. Благословена бъди седем пъти по седем и навлезни в чин “Съдия Девора” и чрез борба представи Четвъртата вест сред Земя, и народа въведи в спасение, водещо в изкупление чрез великият Съд в небе. И приеми кат награда техните юридически съдебно уредени съдби чрез свидетелства, и отслужи служение свидетелствено на при­емане напълно разрешени техните съдби, и духом въведи във Вестта на Дух Святи. Да навлязат в изкупление според явление от

Адама по домове, родове племена, езици и колена от Създание и Новоерност с целокупността. Амин. Амин.

Седем пъти по седем благословена бъди и днес в чин “Съдия” влез, стражо и Вестта въведи, а след нея и народа Божий като свидетелствена съдба сред Земята. Амин. Благословен бъди, даре на Върховния Съд велик, в чин “Съдия” сред Земя, сред народа Божий от Две ерни времена. Амин, седем пъти по седем. Аз, днес Върховен Законодател и Съдия, паркетур на върховна паркетура – Съда велик, във военновременен Лик в главния Процес над Земя и над двамата Вождове с две Войнства с целокупността, те благослових в служба на Съдия и те поставих сред изкупление от Начинание до Скончание – народ Божий. Трети духовен Израил. Съдия, чрез Дух Святи в служба на Михаил, сам Изкупителя на Израил. И ти разреших да въведеш изкупе­ните с кръвния откуп съдби от целокупността земна от Начинание до Скончание като Съдия. Бъди в служба върховна ти и от днес навлез в служение, и въведи изкупените вси. Амин. Амин.

Благословена бъди седем пъти по седем ти от Върховния Законодател и Съдия пред Върховния Съд велик в изпълнителен Съдебен Лик, в служба на Духа Свят в чин “Съдия”, и изяви волята Ми сред Земя чрез свидетелствени съдби. Приеми техните разрешения и ги въведи в изкупление. Амин.”

“Бум, бум, бум” – чуха се Гърмове три.

“Съде велик, в тоз върховен миг три Гърма нададоха вик – приемаш ли съдба на свидетелственото служение сред Земята в новия чин на употребление в Дара велик на проявление на Духа Святи? Аз, Законодател и Съдия, питам пред всемирната съдебна съдба, на нетление съдби!”

“Хвала! Хвала! Хвала седем пъти по седем. Поклон! Поклон! Поклон седем пъти по седем. Вси Двадесет и четири старци и Четири живи същества, единни с целокупния Върховен Съд велик, Ние днес признаваме, приемаме и разрешаваме на стража сред Земя пред Върховния Съд велик да навлезе в Изпълнителен Лик на служение в чин “Съдия Девора” и да въведе Вестта сред народа Божий от създа­ние във вековете, три кордона от Три ерни времена сред Земя. И признаваме неговата съдба като страж изпълнителен върховен в чин “Съдия” пред Върховния Съд велик. И му разрешаваме съдби да въве­де Вестта сред народа Божий чрез Вестта, обхващаща целокупната из­купена съдба. Ний, Върховен Съд велик в правда на Закон пред Върховния Трон, признаваме свидетелствените служения вси сред Земята в употребление на целокупността чрез стража Божий в чин “Съдия” сред Земя. И се покланяме в пълнота, Старци двадесет и четири пред Върховния Трон велик в признателни съдби, че действител­но е това употребление в служение пред Върховния Съд велик.”

“Хвала! Хвала! Хвала! – Ний, Съд велик в пълнота пред Трона велик.”

“Бум. Бум. Бум” – гръмнаха три Гърма в двойна съдба и чу се Глас като много вода:

“Съде велик, приемаш ли свидетелствената съдба на свидетелст­вото реално, сред Земя изискано и Му проляха кръвта, и пак оживя чрез Четвърти етап в свидетелство сред Земя? Аз, Върховен Законодател,

питам в тоз миг върховния Съд велик в пълнота!”

“Да! Да! – Отговаряме Ние, Върховен Съд велик. Да. Да. Днес е да­дена цена – кръвта на Христа и запечатана чрез свидетелствената човешка кръв сред Земя. Авел – Христа, Навутеевата – християнска съдба. Но от днес то (свидетелството) пак оживя и навлезе в живот на изцеление за две ерни и скончаещи свидетелства на кървави съдби.” “Аз, Законодател и Съдия, приемам свидетелствената съдба.” “Ний, Съд велик в пълен състав на Върховен Лик, приемаме свидетелството днес и Му разрешаваме да навлиза в изкупление чрез употребление. Хвала. Хвала. Хвала. Поклон. Поклон. Поклон!”

“Аз приех разрешителните съдби като Върховен Законодател и Съдия – сам Отца, Творец и Създател на Всемира и благославям вси съдби изкупени – земни и небесни в нетленност навек седем пъти по седем. Амин. Седем пъти по седем амин!

Благословени бъдете в единство на нетленността за във верността. “Амин!” седем пъти по седем от Мен, Върховния Законодател и Съдия, Творец от Начинание и Конец сред планета /Земя. И от днес разрешено е да навлезе в изпълнение чрез съдебно разрешение стражът в служение на въвеждане Вестта сред народа Божий от Две ерни времена в Полуерно – съдебно изпълнителния страж. Амин.”(Йоаново Откровение)

“Бум. Бум. Бум.” Три пъти по три – девет Гърма гръмнаха на небе. “Хвала. Хвала. Хвала во век и завсегда да е на Бога Отца, Сина и Духа Света за таз върховна милост над Земята и целокупност земна от флора, фауна и човек! Поклон! Поклон! Поклон! Покланяме се ние вси, съдебни изпълнители във върховно изпълнение по План на спасение чрез правно определение на разрешените планетни съдби с целокуп­ност от тройния пояс, населяващ Земя – флора, фауна и човек. Амин. Амин. Амин.”

“Ний, Старци двадесет и четири, покланяме се пред Трона велик навек в съдба за таз милост върховна над Земя. Хвала. Хвала. Хвала. Пее Зефира нежен, ефирно ухаят цветя, ухание изпълва олтара на съдба от златните кадилници – човешки сърца (блюда на почит в употребление пред Небеса).”

“Хвала! Хвала! Хвала седем пъти по седем. Поклон. Поклон. Поклон седем пъти по седем, Всевишни Боже, на Правда Трон пред Върховния Съд велик – Закон за таз милост голяма над Земя и земния кордон от флора, фауна и човек. Аз, стражът нищожен, недостоен Името Божие да призова, но по милост голяма пред Върховния Съд ве­лик на правда стоя, за слава во вишних на Бога Отца, Сина и Духа Святи. О, превивам нога, недостойна като лист навеждам глава да при­ема таз милост върховна на Законодателния зов велик към народа . Божий Израил в Троен Лик. О, Небе, Небе, недостойна е Земя да издър­жи великия и върховен миг на разрешаещия Съдебен вик като подвиг велик пред Върховния Законодателен Лик! Покланям се в хвала и чест во век веков да е на Вседържителя Върховен в Троен Лик! Амин.”

Сряда, 9 часа утринен страж в църковно служение пред Небе

(След извеждане на Вестта от дялото на Третия Ангел, поверява се на стража в ръка като Вест четвърта да оформи чрез Глас съдебен дяло на Ангела четвърти, а стражът в чин “Съдия Девора”!)

ІІІ ЧАСТ

СЛОВОТО ПРОДЪЛЖИ ВЪВ ВЕЛИКО СЪДЕБНО СЛУЖЕНИЕ ПРЕД ВЪРХОВНИЯ ТРОН ВЕЛИК

В тоя миг на съдбата, свише от Небесата, три пъти по три, девет Гърма в тройни съдби се чуха сред Върховния Съд велик в одобрение на Върховния Законодателен Лик. И чу се Гласът на Върховния Законодателен състав на Съда велик.

“Поклон! Поклон! Поклон! Пред Върховния Трон велик отдаваме хвала и чест на Законодателя днес и за во век Нему царство и съдба за таз върховна милост над Земя, че днес награждава Авеловата – Христова и християнската свидетелствена кръв, пролята на Земята, която викаше денонощно под олтара – душите на закланите. Благодарим за таз велика съдба, че днес въвежда вси свидетелства в изпълнение чрез Плана на спасение в изкупление. Хвала! Хвала! Хвала да бъде во вишних на Бога Отца, Сина и Дух Света като Законодател Върховен и Съдия. Покланяме се Ние, Съд велик върховен в пълнота и признава­ме великите изкупителни съдби, като разрешаваме на стража в новия чин “Съдия” чрез Духа Света да навлезе в изкупление чрез запечатващи съдби – Естирина победа. Естирина победа. Естирина победа! Вси свидетелствени съдби сред Земя.”

“Амин. В тоя миг Аз, Върховен Законодател и Съдия, разрешавам да бъдат запечатани вси свидетелствени съдби от Две ерни времена чрез служебните знамена сред Земя и да навлязат като изкупени свидетелства, запечатани под могъщата запечатваща Светлина на Четвърти ангел в кордона на изкупващата се за во век съдба и да се явят като свидетелства сред Земята на запечатващи съдби. Амин. Благословено бъди, свидетелство, чрез Върховен съдебен разрешителен печат като свидетелство върховно на небесния свят, явено сред Земя на изкупения народ Божий. Амин.

Сам Аз, Законодател и Съдия, разреших съдбите. И в тоя върховен миг полагам печата Си на свидетелствени Знамена и им разрешавам да се развеят като свидетелство на Земя и съобщят сетно на Земята за приключилия се Процес над Земята чрез Върховния Законодателен Съд велик, предвождан от Законодателя и Създателя велик. Амин. Седем пъти по седем разрешено, запечатано и явено.”

“Да. Да. Да.” – чу се Върховен Съд велик в потвърждение. Ний, Съд върховен в пълнота, велик в Правда, признаваме и разрешаваме да се явят като Знаме приключващите (приключителните) съдби на на­роди и племена като Вест приключваща и запечатваща от Върховния Законодателен Лик за днес. И признаваме печата на съдбата в пълнота. Хвала! В тоя миг на съдбата изцелено бъди, свидетелство, свише от Небеса и днес навлезни под свидетелствени знамена, запечатано с върховния печат на небесния свят, и като пътник Ерусалимски прибери се в небеса. “Амин” седем пъти по седем! Аз, Върховен Законодател и Съдия, начело със Съда велик в единство на пълнота, ви благославяме, разрешаваме и ви приемаме за съдби в деня на Архангелска тръба в първото възкресение за съдба. “Амин” пред Трона велик в пълнота.

В тоя миг на съдбата в срядино служение извърши се велико из­пълнение и се даде пояснение на хода на великото изкупление чрез Плана на спасение. Във Върховен чин навлезе Дух Святи чрез Дара, блюдото – Съдия. И от днес Го въвежда в изпълнителни свидетелствени съдби на двата народа, староерен и новоерен, от Начинание до Окончание, чрез свидетелство да приключи Вестта “Излезте, Люде Мои” сред Земя.”

“И сега, стражо, строй се в съдба, чрез Силен вик в тоя миг те строявам в чин “Съдия”. Строй почетните блюда. И явете свидетелствено явление на въвеждане в олтара под бойното знаме, запечатано с царския герб на съдба за Новия Ерусалим. И въведи чрез Знамето – Вестта двата народа в изпълнение свидетелствено на спасение. Амин.

А в тоя миг на съдба Аз ти разрешавам да явиш три нара.

И в тоя миг на съдба, Съде велик, Аз поднасям три нара в три съдби в свидетелствен чин пред Небеса, в тоя миг на съдбата сам Аз, Законодателят, във Върховен чин на Изпълнение като Законодател и Съдия, Който въведох в чин “Съдия Девора”. И днес тез три нара в нейната ръка са трите живота в Три ерни времена в Старо, Ново и Полувреме. И чрез Съд велик в съдби приемам тез три съдби, събрани като зърна под една кора на велика милост Моя, въведени в изкупление и ги благославям.

Свише благословени бъдете, оправдани чрез Правдата Му сред Земя – кръвната цена. Днес бъдете като три свидетелствени съдби, благословени свише от Мен, Законодателя и Съдия сред Земя – дялото на изкупление, което днес приключва на Земя чрез ония блюда, които Ми се покориха и извършиха волята Ми на Земя. Амин. Свише благословени бъдете, три рода в един духовен и преобразени за Нови Ханаан завсегда. Три съдби, три кордона от флора, фауна и човек. Благословени свише бъдете чрез три нара и от днес за служение в едно блюдо се явете завсегда.

Сам Аз, Законодател и Съдия, преблагослових тез три нара. И в тях благослових трите рода и ги назовах с три имена. И днес в съдба, свише благословени бъдете три сърца в тез три нара завсегда. Аз, Всемогъщият Бог, ви благослових и приех кръвната цена, пролята на свидетелствената съдба (в четири етапа я пролях, за да не се яви кръвопролитие)! А ти, стражо Мой на съдба, от днес бди за тез изкупени на Земята. Амин.”

“Бум!” – Три Гърма седем пъти гръмнаха в мига върховен в небеса и потвърдиха, че разрешиха се съдбите на трите рода на Земята. И от днес натоварен е стражът да продължи в служение с троха и плод.

“И в тоя миг на съдба всемирната църковна съдба приема удостоение на страроерни и новоерни кордони два. И от флора, фауна в съдба. Благословен бъди от Великия Върховен Законодател и Съдия, сам Отца пред Съд велик на съдба. Амин. Седем пъти по седем. Да. Амин. Покланят се Двадесет и четири старци пред Небеса – Съд велик в пълнота, Четири живи същества, пълни с очи на святост във времена. И от днес разрешавам свидетелство като Върховен Съд на изпълнение на юридически уредените съдби в небесни Съд велик в пълнота пред Трона велик в Силен вик. Върховен Съд в пълнота разрешава всемир­ната съдба да се извърши сред Земя. Хвала. Хвала! Хвала!”

“Стражо! Стражо! Стражо на съдбата, изпълнен с Дух Святи на Земята, за Духовния Израил днес зове те Михаил в тоя миг да те нато­вари със съдба да се приготвиш ти да идеш и да изведеш свещените камъни. Онзи, Който ще носи ковчега на съдбата, ще е сам Вождът на Израил. Иди и извърши волята Ми. А сред това ще те изпратя при мъртвите кости да ги събудиш в спасение. И в тоз миг на съдба, стражо Мой в чин “Съдия”, проси живота на чадата – Девора – Моя Съдия, Йодай – народът свещен на Земя, Йодай – Божий ратай. В тоя миг на съдбата, Аз, Всемогъщ Съдия, Създател, лично чрез Михаил водя народа Свой в съдба. Амин.”

26.10.1960 г., срядино служение

“Благословена бъди седем пъти по седем ти, нишко на родовете сред Земя. Благословена бъди ти, нишко в нейната ръка и оплети се в плетиво за снага. Амин. Сам Аз, Вседържителят на всемирна съдба, те благославям в изпълнение на съдба и за съдба от днес извърши волята Моя. Вплетете се вие, вси течения от векове и времена и стоплете снагата на всемирния страж на Земята. И от днес благословени бъде­те от Мен, седем пъти по седем от Мен, Вседържителя на всемирни съдби! И в тоя миг на съдбата Аз, Вседържителят, заплитам съдбата на племената чрез нишката вълнена. Амин. Седем пъти по седем благословена бъди, седем пъти по седем, плетиво и от днес волята Ми извърши. Амин.”

ОБЯСНЕНИЕ ЗА СЛУЖЕНИЕТО ЗА СТАР ИЗРАИЛ. БЛАГОСЛОВЕНИЕ. ИЗРАИЛЕВАТА КОЛЕСНИЦА ВЪОРЪЖЕНА СЪС СИЛА. СЪДЕБНАТА СВЕТЛИНА ПО ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ Е ПРОГРЕСИВНО РАЗВИВАЩА СЕ. НЕСЕБЪР – ПРИНАСЯНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВЕНИТЕ КАМЪНИ

(ОБЯСНЕНИЕ НА СТРАЖА ЗА СЛУЖЕНИЕТО НА 29.10.1960 г., КОЕТО БОГ ИЗВЪРШИ ЧРЕЗ ЕДНА СЕСТРА ИЗРАИЛТЯНКА – БЛАГОСЛОВИ ИЗРАИЛЯ СТАР ЗА ОНИЯ ДУШИ, КОИТО ПРИЕМАТ ХРИСТА И СЕ СПАСЯВАТ)

Стояхме единни девет сестри и между нас бе с. Матилда – израилтянка, която Всевишният Бог употребяваше, като я въведе в служение чрез раба Си първосвещеник, застанала в пост и молба като блюдо на удостоение. И чрез нейното служение Израил стар да приеме обещанията Божии, който само чрез вяра навлиза в изкупление чрез кръвния принос на Господа Исуса Христа. А на мен не ми бе леко като страж на едно всемирно църковно служение в непрестанен пост без животинска храна, освен на корен и трева. Така застанали, ние навлизахме в употребление като блюда на почит пред Съда небесен.

И така, в святата събота, 29.10.1960 г., в девет часа сутрешен мо­литвен час в църковно служение, се въведе в олтаря на служение сестра М. – израилтянка и прие велико благословение за целокупния Стар Израил като първи народ Божий в употребление. А това бяха оправда­телните решения, изречени от Великия небесен съд на правда, предадени във всемирното църковно служение чрез стража в употребление от Святия Божий Дух във Висок съдебен вик! Израилевите съдби чрез Вестта на изкупление като покров на Отца навлизаха в спасение от Начинание до Окончание. Амин!

А след това служение предстоеше ми дълъг път за събиране свидетелствените камъни от Йордан. След изпълнението на Израилевото реално благословение чрез блюдото на почит аз бях отведена с “Израилевата колесница” на морския бряг, откъдето да взема свидетел- .ствената грамада от дванадесет камъка, които стояха под нозете на свещениците, когато Израил минаваше Йордан!

О, това са велики мигове на изпълнение чрез Глас на Святия Божий Дух в служение. Още в същия ден ние поехме път към морето с още две сестри и един брат. С торба в ръка аз трябваше, подобно на събирането на пясъка – Юдините съдби, свидетелствените камъни да донеса. Изля се велико благословение, което прилагам като велико из­пълнение на това дяло свидетелствено. Предварително Бог многомилостив ми бе наредил със заповед на Дух Святи да взема едно небесносиньо одеало, което трябваше да се постеле на седалището в колата. Защото Сам Гавраил щеше да кормува до морето. И наистина всичко беше готово според изискванията Божии и колата потегли на път. А над нас, изпълнителите по милост Божия, връхлетя сила могъща и чухме Гласа на Святия Дух в могъща съдба:

“Гавраиле, Гавраиле, поеми кормило в ръка! Теб днес, Аз, Всемогъщ Законодател и Съдия на разрешителни съдби над народа Мой, те натоварвам със съдба: Отведи на вихрени крила стража на всемирното църковно служение в реално изпълнение пред Върховния Съд велик, да принесете свидетелствената свещенодейна Израилева съдба – грамадата на свидетелството от дванадесет камъка!

В тоз миг на върховно изпълнение във всемирно служение чрез велики Всемирен съд велик в пълен Върховен Лик, Аз, Всемогъщ Създател, Законодател и Съдия, те благославям седем пъти по седем с кормило Израилево в ръка!

Благословен бъди, рабе на живия Бог, в чин “Войн в Израилеви съдби”. Днес сам Гавраил те води в изпълнителни съдби на върховната воля Моя!

Благословен седем пъти по седем бъди! Амин! И отлети на вихрени крила, и извърши волята Моя. Сам Аз, Законодател и Съдия, те на­товарвам с върховната воля Моя – мисия в свещена съдба! Амин!

В този миг, колесницо Израилева, приеми удостоение върховно ти, на твоите плещи е товарът от руното на овцата, носи го до деня на Архангелска тръба и го отведи в съдби! Амин! Благословено седем пъти по седем бъди, удостоение колесничево с руното на овцата, до деня на Тръбата, като чуй се Архангелски звук и се яви преображение, ти премини в нетление, руно на овцата! Амин седем пъти по седем! Амин! Благословено седем пъти по седем бъди и воля­та Ми върховна изпълни! Амин! В тоя миг сам Аз, Законодател и Съдия, те въоръжавам в пълна власт на сила Моя, лети на вихрени крила и носи руното от овцата на твоята плеща! Амин!

Дан, Дан, Мой народ избран, пътник за нови Ханаан, изведен чрез войнствения Генералитет – сам Гавраил в чин на велик Войн, водещ Отряда личен на Михаил, запечатан с върховния, печат на Великия Законодател и Вожд, Съдия в удостоителен Лик над Третия духовен Израил, в тоз върховен миг на разрешаещи се съдби, чрез служение в изпълнение, ти, Дан, Дан, народ Мой избран, поднасям ти удостоение чрез върховно благословение. Сам Аз, Законодател и Съдия, те благос­лавям седем пъти по седем и натоварен с разрешителни съдби, поеми кормило в ръката твоя!

Амин! Благословено седем пъти по седем бъди с кормило в ръка – на Третия духовен съдебен Израил в съдба и кормувайте двамина кат една върховна целокупна Дан – народ избран, влакно от овцата нек бъде винаги в таз Израилева кола! Амин! Благословени бъдете седем пъти по седем с върховното удостоение на могъщото Израилево служе­ние в чин “Войнствено кормуване – водене”! Амин седем пъти по седем, амин! Сам Аз, Всемогъщ Създател и Законодател, чрез изпълнителни съдебни съдби ти разреших и благослових с кормило в ръка да управ­ляваш до Архангелска тръба колесницата Израилева, с руното на овца натоварена! Амин, седем пъти по седем, амин!

Благословен свише бъди седем пъти по седем, стражо, в изпълнение на върховно служение сред Израилевата колесница в миг на върховна воля Моя, в ръка с торбица. Амин! Благословен бъди седем пъти по седем, стражо на всемирно служение във върховно изпълнение, амин! Сам Аз, Върховен, Законодател и Съдия, те натоварих чрез Съд велик във върховна мисия на изпълнение в служение! Благословен бъди и извърши волята Ми могъща в съдба на приключване, и прибери свидетелствената грамада! Амин седем пъти по седем, амин!”

Миг върховен! Колесница Израилева благословена лети! Стражът всемирен в сила двойна на Дух Святи тръби във велико и могъщо удостоение чрез Съда велик в изявление, чрез служение на могъщо разре­шение на всемирни съдби, чрез народа Божий в благословение. Амин!

“В тоз върховен миг, Съде велик в изпълнителен Лик, чрез Съдебен висок вик на Дух Святи в олтаря неръкотворен на скинията неръкотворна, стражева, поемат съдби – разрешени ли са те, признати ли са те в потвърждение от Върховния Законодателен изпълнителен Лик? Питаме ний вси, нетленни свидетели планетни отделни, в непаднала съдба, пред върховното изпълнение на Съда. Явява ли се потвърждение или сила в употребление на могъщата задача в служение на приключващи съдби? Питаме ние вси, непаднали планетни съдби от цялата Слънчева система като нейни сестри и от незнайни системи, от Земя яви ли се сила могъща в употребление на това велико служение в потвърждение от свидетелствените съдби?

Питаме ние вси като свидетели от Създание до Скончание над Земния процес в развой и бой, и разрешение. А днес, в изпълнение на разрешителни съдебно юридически съдби, яви ли се потвърждението?”

Слава могъща блесна! Сам Законодателят и Съдия потвърди, единен със свидетелите, свидетелствените съдби:

“Съде велик, във върховен разрешителен миг! Сам Аз, Законодател и Съдия, потвърждавам свидетелствената молба! Отговори в потвърждение на изпълнения вси върховни разрешения, разрешения!” Чу се песен хвалебна на вси присъстващи небесни певци сред Съда велик в пълнота. И в тържествен миг Съдът се поклони:

“Поклон, поклон! Поклон седем пъти по седем в хвала, хвала, хвала! Ний, Съд велик във върховно разрешителен Лик, след разрешени съдби признаваме вси изпълнения реални, позволени от Върховния Законодател и Съдия като могъщ Изпълнител сред Съда велик, върховен, нетлен, над разрешените земни съдби и над всички награди в удостоение чрез небесно Творцуво благословение! И в тоз миг потвърждаваме вси изпълнения на върховно разрешение чрез законодателно постановление, в реално изпълнение на служение от стража съдебен долу сред Земя, чрез почетните представители на Третия духовен народ Божий – Израил, като войни в свещено служение, чрез Святия Дух в двойна сила на употребление, че е всичко потвърдено и разрешено чрез Върховния съд велик и то навлиза в служение реално пред Върховния Трон Законодателен велик.

Ний, съдебни изпълнители на разрешители в троен състав, се покланяме в потвърждение пред Върховния съд велик в изпълнение ка­то върховно потвърждение, че е вярно, вярно го признаваме, приемаме и му натоварваме съдби на разрешителни изпълнения в служения сред Земя на целокупността, навлизаща след оправдание в изкупление чрез кръвния принос на Агнеца Божествен – цена. Покланяме се Ний, Съд велик в признателно разрешителна дейност сред Земя, на представителния Войнствен отряд личен в служения при формировка на целия Духовен трети Израил.

Ний, Съд велик, потвърждаваме чрез хвали и поклонение пред Върховния Трон велик! Амин! Амин! Амин!”

Седем пъти по седем чу се Законодателният зов велик, единен със свидетели вси:

“Победа! Победа! Победа! Възвишение! Възвишение във велико, царско удостоение Теб, Съде велик, върховен в изпълнение на служение за върховната мисия Твоя в приключващи съдби! Амин! Сам Законодател и Съдия сред вас, ви възвишавам в царско удостоение за ново въведение в изпълнение. Амин! Амин! Амин!

И сега не се чуди защо тъй приключвам могъщото Си дяло сред Земята! Както в Начинание извърших макетните съдби на бита земен чрез свидетелствено изпълнение, тъй и сега приключвам със свидетелство във форма на малцинство в употребление! Но Вестта на свидетелство е прогресивно развиваща се. Тя расте и се раз­вива в мащаб на голяма Светлина!

Аз, Всемогъщ Вседържител, като Създател и Законодател сред земния род, сред народи и племена във векове и времена, при Окончание се явявам в качество на Съдия, за да разреша съдбите земни. Не мога да бъда в ограничение на действия в единство. Не, съвсем не! С двойка (човешка) започна Начинание, яви макетни съдби, които навлязоха в обещания по развиващ се План на спасение! Яви се народ, явиха се първо дом – домове, поде се в род – родове, растящи в развой на познание в народи и племена без ограничение. Авраам получи обещание и навлязоха в изпълнение на умножение. А днес в Скончание явяват се приключващи съдби на велико и мо­гъщо изкупление. Не съм, не – нито в ограничение, нито развиващата Ми се Мощ се явява в ограничение, но могъщ в сила на действие в раз­виващата се Светлина на неограничение във векове и времена до дни на Окончание! Тя е служила в прозрение на развиващия се План на спасение. Не съм ограничение, нито тление! Но могъща Светлина, прогресивно развиваща се сред Земя, разгръщаща в неограниче­но прозрение за спасение.

А Планът на спасение, начертан в план на път в изкупление, се е развивал в свое вселенно изпълнение сред народи и племена, употребени по воля Моя. Затова и днес, в Новоерно време, народът свидетелствен по обещание повтори грешката на мрака, на плътта и се ограничи в затвърждение на неразумност.

Но могъщата воля на светлия лъч в изкупление, според растяща­та Светлина за всяко време, по План на спасение е могъща растяща, развиваща се Светлина в прогрес. И само непокорилите се на Светлия лъч остават в мрака на заблуждението.

А Светлината се оформя по план в едно ново оформление на реформаторско движение и продължава своя прогресивен път в развитие. Тъй свидетелства във векове и времена пътят на великото прогресивно озарение на Божия лъч в осветление сред земното насе­ление като развиваща се Светлина. Тъй и грешката на вековете се пов­тори във времената и днес в дните на Съда продължи пътя си. Старият Израил не прие Месия, по обещание чрез пророческите изявления очакван на Земя. И остана в своето закоравение във века, а езически­те племена навлязоха в пътя на светлия лъч на Светлината по милост голяма на Създателя. А днес и те се закоравиха в пътя на вековете, из­вършиха подобно закоравение във времето си на времената и Израил Духовен по обещание се затвърди в греха, подобно на първия народ по плът и биде отстранен.

И наново светлият лъч на прогресивното озарение в пътя на спа­сение чрез план се оформи в едно ново реформаторско движение на Трети духовен Израил в дните на Скончание! Наистина слепота нападна над земните плътски племена и те се закоравяват в пожелания, а според хода на развиващия се План в действие на Святия Божи Дух, се явява една прогресивно развиваща се Светлина по строгия План на спасение. А тя като могъщ лъч на мъдрост свише вмъдрява пробудените създания и те навлизат в пътя на озарение с една цел на спасение в деня на великото изкупление.”

“О, Всемогъщи Боже, в този миг молитствам пред Могъщия Трон на Правда, озари сърцата с мъдрост Твоя, да разумеят същината на во­лята Твоя в прогресивност на мъдрост светла, Светлината за спасение и да навлязат във велико изкупление!” Амин!

Несебър, 29.10.1960 г.

ЧРЕЗ СИЛЕН СЪДЕБЕН ВИК СТАР ИЗРАИЛ ВЛИЗА ПОД ПОКРОВА НА ОТЦА ЗА СПАСЕНИЕ. ВИСОК СЪДЕБЕН ВИК

Днес, събота свята, 29.10.1960 г., по заповед на Небето бе въве­дена от първосвещеника в олтаря на служение с голямо благословение една душа от Стар Израил.

Слово: Притчи 30-та гл.

Благословението: “И „сега свише от Небеса, застани, първосвещениче, в удостоение на съдба и днес като първосвещеник на племената в съдба, с печата злат на чела, ти днес в съдба покори се на Съдия, печата злат Му е в ръка Отцува в съдба, и подеми служение във всемирно изпълнение чрез Знамето на изкупление – Вестта на спасение. И приюти от Начинание до Скончание народите два за съдби! Амин!

Аврааме, Аврааме! Строй се, Исаке и Якове, застани, Юдо, в свещеничество, облечи одежда в първосвещени съдби! В миг на съдбата Съдът е сред Земята – Урим и Тумим чрез Вестта всемирна! Амин! В тоя миг Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, разрешавам на първосвещеника съдба да въведе народа. Божи ратай от Древност в съдба, освободен от тежестта (на греха), чрез Съд велик оправдан. И днес като народ строен и в единство събран, под покрова на Отца да го въведе в олтаря на служение за спасение! Амин! Сам Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, разрешавам съдби! В тоя миг, Съде велик, Гърмове, надайте вик, в пир на тържествен върховен миг на Земя – освещение на съботата свята! Освобождение на Всемирната Моя чрез стража на Земята прие юридически разрешени съдби. И днес покровът на Отца като Знаме могъщо, печатът злат на съдба за пътника Ерусалимски на новия изкупен свят Му е в ръка десница – Божия зеница! И в тоя миг на съдбата посрещна Първи Израил като служител на Михаил.

В тоя миг на съдбата чрез Силен вик на Небесата, чрез Съд велик в съдба влиза под покрова на спасение Израил стар на Земята. Гърмове нададоха вик в тоя миг!

Ратайо Мой, чрез Силен вик наново бе освободен и чрез кръвта изкупителна изкупен и спасен! Амин! В тоя миг на съдбата навлиза Стао Израил под покрова на Отца със съдебно решени дела за спасе­ние във вечността! Амин! Сам Аз, Отца, като Законодател и Съдия, днес покрих първия род употребяем сред Земята като свещенодейци на символично сянково изпълнение и смъкнах му хомота чрез Съд велик, и пак Ми е раб и навлиза в спасителни съдби чрез всемирното изкупление на кървавите Роси! Амин! Три Гърма нададоха вик в пира на тържества за милостта велика сред Земя, за съдбата на първия род! Амин! Аврааме! Аврааме! Аврааме! Саро! Саро! Исаке и Ревеко, Рахил и Яков в съдби, о, вий майки на народи вси, днес в съдба семето ви Бог събра, умножено като морския пясък на Земя, като светлите звезди в небеса! И в единство на обещание навлезе в спасение чрез изкупление! Амин! Съде велик на съдбата, правдива ли е присъдата Ми над Земята? Питам Аз, Бащата, Вседържител, Законодател и Съдия, за милостта Моя сред Земя!”

“Поклон! Поклон! Поклон! Поклон пред Трона Върховен на могъща съдба. Покланяме се Ний в единство, Съд велик в пълнота на всемирна нетленна съдба и изявяваме: Правда! Правда! Правда днес из­върши могъща съдба чрез силата на удостоение на Вестта, простряна като покров, даден в ръката на могъщия Законодател и Съдия чрез стража всемирен и разпрострян като Вест оправдателна за днес!

О, Ний признаваме и приемаме великото служение като изпълнение на всемирно свидетелство сред Земя, което приютява от Първоерно време в първоерно употребление първия народ Божий с окаяна съдба, но оправдан чрез кръвните (кървавите) Роси на жертвата всемирна – Агнеца заклан, сам Господа Исуса Христа избран. Покланяме се пред Трона Върховен на съдба в тоя миг на могъща разрешителна съдба! И Правда! Правда! Правда изявяваме като Съд велик, че вярно е изпълнението на всемирното свидетелство на Всемогъщата всемирна вест в ранг четвърти за днес като служение сред земната смес! Покланяме се и потвърждаваме, приемаме и разрешаваме и от днес за съдба Израил плътски – първи народ навлиза под Изкупителната вест на Господа Исуса Христа – Изкупителя.”

“Хвала! Хвала! Хвала! Пеем ний, ангели вси, свидетели от създание на съдби!”

Екнаха струни на лири в ръце. Песен се разнесе над всемирното поле. Милост върховна е! Яви се огнена струя, дъжд златен ороси Земя! Блесна печат върховен на могъща съдба на Знамето изкупител­но във всемирно служение! Урим и Тумим е сред Земя!

“Съд! Съд! Съд на правда! Свидетелстваме Ние, Съд велик, завсегда единни с ангелите пеещи, певци небесни на всемирни съдби! Хвала! Хвала! Хвала!”

Разнесе се сияние могъщо от Земя! Разпериха птици бели крила – омари на съдба. Литнаха вълни от кадилниците златни от благодарствени хвала!

“Хвала и поклон пред Трона велик на съдба в изпълнение на тез върховни милости на изкупление над човешката съдба в пояси три на Земя. Пеем Ние в благодарствена хвала ден и нощ, стражи небесни и постим с вретище на глава, Естирини девици седем на Земя и просим живота на народа Божий сред Земя! Днес лъчът златен озарява Земя! Чрез Силен вик нададе се вик в Съд велик в съдебен миг, в благодарс­твена хвала за великата милост на съдба!”

“Пррр… Пъркаме ний птици с крила! Свидетели на Стар Израил сме в хвала! Ухаем ний, вси цветя, в олтаря свят на Стар Израил за съдба. И днес, единни в съдба, покланяме се в свобода и с крилата на росата печатът злат ни осия и ни осигури вечността! И ние единни покланяме се за Стар Израил!”

Молитвата на Матилда, израилтянка:

“О, Боже Велики на Израиля, Боже на Всемира, прощение моля за народа Твой, о, Боже мой! Милост за Стар Израил, що Ти съгреши! Моля, сломи и смири каменното му сърце. И дай да вкуси от милостите Твои чрез кръвните цени – изкупителни Роси на Господа Исуса Христа. Моля Те, дай прошка и милост за Стар Израил! Дай му вяра, любов и сила, за да Те възлюби и върши волята Твоя! Амин!”

“Утро ранно е! Зора! Потънали са небеса в лъчите златни на Отца, ръми манната бяла като мляко на кърма и окъпани крила! Разперих аз крила с печата златен на чело, днес могъщо аз крило, изпълнено със сила на Дух Святи, любима женица на могъща Му десница – Съдийка всемирна! И пея сред росните поля, златен прах – златна съдба, злато и брилянт, ръмят небеса, одежда ми е пурпур, изтъкана от велика ръка – изкупителна цена, рубинова съдба, на нара могъща съдба!”

“Пламнаха хоризонти, яви се знамение в небеса. Ний, птички, летим с могъщо Знаме в ръка, и покланяме се единни чрез стража на Земя! Хвала Теб, Царю над всички Царе, Творче на Всемира, за таз върховна милост на таз изкупителна цена, рубина злат на Агнето пасхално, за Ханаана нови избрано! Пътник съм в мига на съдбата! Денем ярко Слънце ме къпе в пурпурни лъчи, в тиха нощ ме придружава Войнство небесно – светилата и ний пътници Ерусалимски сме на съдбата!”

“Днес се извърши велика милост на небе! Чрез свидетелствено изпълнение Стар Израил навлиза под покрова на Отца! И от днес за съдба Израил навлиза в изкупление! А тебе, дъще на Израиля, слагам те в ефата на съдба, пази я кат зеница на ока! От днес навлиза родът твой в спасение по родове, племена и колена! Днес Авраам навлезе във велика милост на съдба и по пътя за Ханаан ще се срещнете избрани! Амин!”

29.10.1960 г.