Що е белег на опрощение и освещение на човек?

baptism of christ, leonardo de vinci, andrea del verrocchio

Нека ясно разберем, че белегът на опрощение като Божие явление не се покрива с дялото на освещение в човека! Като начално духовно явление в човека се явява опрощение, последвало след покаяние с вяра в кръвта на Агнеца пасхален – Господа Исуса Христа, при което се получава реален отговор от Небе чрез залога на духа Свети, идващ след опрощение, минава през сърдечния олтар като очистител чрез Христовата кръв (в реално изпълнение на олтарно очистение) в скинията неръкотворна на човешкото тяло. И като уверение за покаялия се грешник (също за неповярвалия), му се дава белегът на опрощение като свидетелство за духовно обрезание незнайния език в устата на човека, повярвал в кръвта жертвена на Христа! Този процес на действие на Святия Изкупител не е освещение, а е реално опрощение и очистение на скинията неръкотворна – олтара сърдечен на опростения, обърнат към Христа грешник. Той поднася с вяра сърцето си за олтар на Христа, а Христа го посещава чрез Духа Святи.

Едва след обръщение, искрено покаяние и очистение на сърдечния неръкотворен храм с кръвта на Господа Исуса Христа, грешникът навлиза с помощта на Духа Святи в освещение духовно Римл.7:14. Защото знаем, че Законът е духовен и ние сме под Духовния закон!

”Сега прочее, няма никакво осъждение на тия, които са в Христа Исуса, които ходят не по плът, а по дух“ – Римл.8:1. И така само онези, които минават през духовного новорождение чрез вода и дух, след обръщение те могат да навлязат в освещение, подкрепяни от Дух Святи.

Но един грешник, който продължава да тъпче кръвта на Господа Исуса Христа, омаловажава я като цена на изкупление, не може да се облече в мантията на освещението духовно! С дух на озлобление той потъпква могъщата действаща Сила на новорождение – кръвта на Христа като очистител на сърдечния олтар! Понеже това, което бе невъзможно за Закона поради това, че бе отслабнал чрез плътта, Бог го извърши, като изпрати Сина Си в плът подобно на греховната плът, за да се изпълнят изискванията на Духовния закон в нас, които ходим не по плът, но по дух!

Не може едно нереално обърнато в новорождение сърце да навлезе в освещение, а приема само осъждение на непокаян грешник! Такива човеци са облечени по форма в благочестие, гробници варосани, а отвътре пълни с мъртвешки кости! Изпълнени със злъч, хула и клевета спрямо Божията свята Истина! Облечени в мантията на съдии, надменно реват, както реве бичът на хулата, които държат, заглушават зова на Истината свята като съвет, даден чрез Словото, което ги осъжда. Те не знаят, че освещението е плод на смирение чрез Дух Святи! Но не е дадено на човека да мери Неговата святост, нито да се рови в Неговата тайна на действие за постигане целта – спасение, защото нередното за човека е редно за Бога! Истина е, че освещението на човека е свят подвиг с много голяма цена за притежателя, обърнат към Христа, новороден, богат на искреност и смирение! О, нека поревнуваме и подирим духовното освещение с искрени сърца! да разумеем правилно духовното освещение, да се пазим от чувство на озлобление и съдийство със страх от изобличение.

Нека духовно погледнем на Библейската истина и оставим своето гордо ”Аз”, да съблечем мантията на горди съдии, които надменно реват и камшика на хулата държат спрямо Божията промисъл, и искат да заглушат святото освещение чрез Дух на изпълнение на живия Бог, Който чрез Святия Дух Божий говори в Словото и пророците!

Освещението е плод на смирение, дяло на Духа Свети в новообърнатото сърдечно духовно служение! То не се заменя с ярост и злоба на непокаялия се човек, презрял кръвта Христова като цена на изкупление. Тая бляскава зора, злато пречистено (огън ), горнилото на изпитните, освещение, е свело в смирение човешката душа като бляскаво украшение и не ще го опетнят себелюбиви мнения на горди хулители като съдии и учители, държащи бича на хулата и беззаконието. Такива дирят само първенство сред народа Божий – Божиите стада! Те не разбират, не желаят да разберат що е покаяние и новорождение, духовно обръщение и освещение за един грешник пред Небето.

”Покаянието е гроб, новорождението е възкресение от греховния живот след опрощение и оправдание чрез вяра в кръвта на Христа! Тез, що преминат през тия съдби, ще бъдат Мой род, за да се прослави чрез техния живот Бог! Да – казва ви само Словото Мое – кои са поканени на сватбената вечеря, и кои са удостоените – не ли хромите и куците от пътища и кръстопътища? Да – казва ви сам Дух Святи – тез, що се смиряват и чуват Гласа и се сплотяват единни на вечерята около Светлината! Те ще водят борбата с непокорността, с хулителите на премъдростта Моя, чрез която Бог благославя в избавления. Те ще изведат Божия род от мерзостни басни на хулителите вси, що хулят дялото на духа Свети и казват без страх от греха, че е от Сатана и отричат събота свята – четвърта заповед от Закона на Отца! И казват те: ”Съботата е под нашите нозе – на кръста Христа я прикова, ний сме свободни от Закона!“ О, да, беззаконници сте вие, наистина не ви познавам вас, що вършихте беззаконие! Махнете се от Мен!

А ето, горди и надменни, книжници и фарисеи, що ровят из Словото Мое, изопачават и казват: ”Първо Коринт. 14-та гл. не съществува, о, ний сме мъдри, разнасяме светлина, учение на плътта и сме от общества! Марка -16:17 е лъжа, ние сме святостта. Езикът е от Сатана – те Петдесятните са прости, ний сме мъдри. Пазете се от тях!”

И що? Реват взаимно надменно те, но чуй що казва Словото Мое в Първо послание към Коринтяните, 1-ва гл., от 27-ми до 29- и стих: ”Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите! Също, избра Бог немощните на света, за да посрами силните. Още долните и презрените неща избра Бог на света и ония, които ги няма, за да унищожи ония, които ги има, за да не се похвали ни една твар пред Бога”. Да, реват избълваните. Саул е отхвърлен, а Давид – помазан! И още по-жестоко ще зареват, след като разберат, че отхвърлена е тяхната мъдрост! Да, зли и неверни раби, подкрепяхте непокорниците вси, злорадстват те сега, че ще унищожат Божията Светлина! Те търсят своята хвала, съскат кат ехидни настрана доволни, че бият верните Божии слуги, които чакат вярно Господаря си, сплетени в единство на вяра, заповед и любовта в корена Христа и черпят сокове на благословение, за да издържат в жестоката борба. А вам, непокорници, триж горко ви от Отца, ще получите вие заплатата своя, заплата на непокорността – заплата на греха!

Но ти, верни Мой остатъче, знай и бори се, както се бори Давид със Саул! С тебе е Христа и води те чрез Духа Света! Над теб стои благословеното помазание на Отца, излято чрез Глас от Небеса! Благоволявам в твоите дела! Благословен си ти в Моята ръка! Върви и крий се в канари, докато Саул вилнее на Земи чрез непокорните вси. И знай ти сега, докато си онеправдан на Земя, над теб е помазанието на Дух Света! Докато непокорните хулят настрана, те отслабват, а ти крепнеш в благословенията вси. И ще мине време и ще те въведа в дома Господен, ще те увенчая с Правдата Моя! Ето безмълвно води борба! Не благоволявам над Саулови слуги – Лаодикия избълвана от устата на Верния Свидетел

Бори се, остатъче Мой Давиде, за Правдата Моя! Над теб е благоволението Мое Божие, върви напред през бури и беди, сплотен с Христа, единен бъди в Моята светлина! Вей високо Знамето на правда и святост! Амин!

Докато вилнее непокорността, ти смирявай се сред Канара. Иде ден на победата Моя. Ще пребъде Тронът Давидов завсегда!

Аз съм Утринната звезда и по примера Давидов от Юдино коляно, Вождът на остатъка – Израил ще върши волята Божия и вее Знамето на правда, святост и вярност в Истината Моя – заповеди Мои и на Отца! Чрез вяра в Христа благословен си ти на ранина!

Ороси те, остатъче, Късната Роса и те огря ярката Светлина на Откровение 18-та глава. Тъй казва ти сам Христа, благословен си ти от Отца и те водя за ръка!”

Амин! 13.10.1952 г.