Откровение Христово – ние, осветените.

all saints, christian, holy

Ние, осветените – „Лара”, нямаме време да хулим на Земя, а да проповядваме спасение в Христа – правда Божия! Не ни е позволено да поддържаме една измама, която носят лъжепокаялите се в Христа. Мнозина са християни само от уста, а делата им порочни – дела на света. Ние, ”ларистите“ – осветените, нямаме дял със света, нито с мерзостта. Нашият път е в Христа: единни да Му служим на Земя! Тъй Бог наш повелява чрез Словото Си: ”Излезте, люде Мои, от света!“ и от всички религиозни заблуди, тъй като религията е приспивател на един народ, който гради своята вяра на традиции и поверия. Строена е тя (религията) на пясъчна основа, а строителят е Сатана, който се опива в мерзостна заблуда.

А Божий народ е този, който гради своята вяра върху твърдата Канара – принципите на Словото Божие на Земя, което носи сила Светлина. Не е имало народ, тъй твърдо да се бори против религиозния й хомот през всичките времена чрез Библейската светлина и спрямо неправдите на света, както Божият род. Той ясно знае Божията повеля, изявена чрез Словото Му:

“Вие, дечица, нямате дял със света, защото не сте от света”, а сте с Божията Истина в сърца, пламнали в огъня на любовта, изпълнени с Духа Света – Божия Светлина, бореща се със заблудите на света и неговия господар Сатана, навличащ товар на човешкия род – религиозни измами, плява и кал. Религията е опиум на света сред рода на измамника Сатана, който върши волята му на Земя и се крие той под религиозната мантия на вяра, подчинена на мерзостта. А светостта е Библейска светлина, основи, твърда канара, Слово Божие на Земя – светилник в мрака, чрез който се бори човешката душа, за да се освободи от измамите на Сатана.

И ти, роде Мой, нямаш дял с мерзостта на света, нито с тези, които чакат религиозна обвивка на вярата своя, изградена върху басни и поверия, извън истините свещени на святата Библия за спасение на човешката душа. А религията в света е библейски Вавилон – смешение на вяра, традиция, поверия на един народ – плевели, посети от Сатана в нивата Божия – Земя. Ето, ожесточава се веч великата борба между Христа и Сатана. Ето изявява се сам Христа чрез Духа Святи – Божият народ е излязъл от хомота Сатанински, изведен чрез могъщата Небесна светлина от всяка заблуда и лъжа! Ето явява се веч ожесточеният меч на яростта Сатанинска. Лесно ще се познаят лъжепокаялите се сред всички религиозни общества, от които ще се оформи образът на звяра, носещ в себе си измамите на света: вяра измамна, света – плевела, неговата вяра – религията, негова светлина, бита земен, поверия, традиции и басни, а водач негов – Сатана, негова основа – пясъка.

И тъй светъл е вървял в заблуда през вековете, но народът Божий никога не е бил оставен от своя Създател и Бог. Той е бил свободен и чист от религиозния хомот, не е бил в плен на Сатана. Народът Божий е свободен и със жива вяра, с осветени сърца. Девизът негов е волята Божия, с вяра сградена на твърдата Канара, с основа – принципите на Словото Божие и всемогъщата Негова Светлина. Божият народ от начало на създанието е зърно от нивата на Бога, приготвено да се прибере в житницата на Христа, очистено от последната плява, що го обвива и отсято от плевела в последното Божие ”сито” на Светлина. Народът Божий е Светлина за света, солта осоляваща – той е огънят на Духа Света. О, той е светило запалено, което не може да стои под ”шиник”, а високо се вдига, за да свети. А скрити ”под шиник” остават мерзостните дела на Сатана, които внасят тъмнота в света.

Жива вяра спасителна ето какво е: дела чисти, изискани от Христа, ръководени от библейските правила. А религия – това са пясъчни зърна, похот плътска, измами в неправда и лъжи. Но преди да се ожесточи последната борба, ще затръби сетната тръба – предупреждение към религиозните общества, що са се противили в Древността на принципите на Сатана за мерзостното служение сред Земя. И при този зов на тръбата Господня едни ще се убоят и излязат, като последват Гласа, а други ще се закоравят и ще оформят образа на звяра. Това ще бъдат вси протестантски общества, които са градили служението си на буквата, а не на Духа.

Божият народ е народ на вяра и дела – живот в Духа Света, Закон, записан в сърдечната скиния – светлина, светеща в мрака на нощта. Дела на правда съпътстват духовния живот на Божия народ, осветен чрез Дух Святи. А зове Гласът от небе: ”Излезте, люде Мои от нея, за да не споделяте язвите й!“ Гласът от небето сочи на Вавилон – падналата черква, отхвърлена религия сред света, чийто създател е сам Сатана. А девизът негов е изопачение на Словото Божие, водещо в идолопоклонство, отхвърляне на Духа Света. Издига мъртви светила и кандила. С хитрост и лъжа Сатана вмъкна тез мерзости в служение пред Христа като търгуваше и с човешката душа. Изопачи святото Слово на Христа: “ако имаш две ризи, дай на брата си една”, размени себепожертвувателността с грабителството, смиреността с разкоша и суета! Поднесе Сатана и табла на просешка измама за блага, а що казва Словото Божие: ”Млад бях и остарях, но праведник да протяга ръка не видях” .

О, Бога свят уподобиха на просяк – казва ви сам Отца! Гавра е Сатанинска на Земя спрямо Словото на Бога чрез непокаяните светила.

Но не Святи протяга и в ръка смирение народът и Божий, послушание а покорен на Закона е на Словото на любовта свято издига чрез Духа високо Светлината на истините библейски и изобличава греха.

Ето, зове сам Христа верните Свои с вяра жива в бисерните Слова – истини библейски на Земя и кани вси да сградят ”жилището си“ на твърдите основи – Канара. О, има Христа разумни на Земя, народ – вярна войска, който въоръжен, ще се бори и воюва с измамите на Сатана. Това е остатъкът верен, чул Гласа и излязъл от всяка измама и лъжа на религиозни заблуди – светии непокварени на Земя. Проверени им са дела, изпитани в огнена изпитня, изпитал ги е сам Христа, дали дела им са плява и кал на Земя – сградени на пясъчна основа или злато чисто, град, сграден върху твърда Канара – камъни, приготвени за Новия град Ерусалим! Затуй ”остатък” е едно, а ”спасен” (от всички времена) – друго. А «плевел“ – това е съвсем друго, т.е. осъдени, отхвърлени завинаги от спасение. В последната борба, в приключване на Спасителния план, се приготвят и излъчват войници (армия) – Лична гвардия на Христа, за да бъдат въоръжени лично от Вожда свой Христа в борбата със Сатана. Таз именно войнствена Гвардия – войска на Спасителя ще бъде употребена за извеждане Божиите чада, намиращи се във всички религиозни общества. В туй време на борба, дела святи, чисти дела изисква Христа!

А сега, що е Вавилон с двете свои дъщери? Ще изяви таз истина сам Отца: Не е Вавилон народът Божий, остатъкът, който пази заповедите Божии и е посетен от Дух Святи. Остатъкът ще воюва и победи! Амин! Но не всички, търсещи спасение, ще бъдат спасени. Остатъкът Божий ще бъде с Агнеца Божий – Светия Христа, където и да бъде (Откр.14-та гл.). Остатъкът ще бъде народ готов, в пълно подчинение на Духа и Закона! Това са съсъди за почетна употреба на Христа, употребени в последната борба, свято свещенство, носещи пророческата последна Светлина пророци на Христа!

Ето, започва последната борба с греха, неправдата, тъмнината Сатана. Сам Христа ще води в пътжа Светлина остатъка Свой, Личната Своя войска в таз страшна борба! Въоръжена е тя с последната Вест за Правда и Истина в Духа Свети – десет заповеди, внедрени в сърдечната скиния и Дух Святи – духом обрязани, със сила Мощ облечени – девет дарби от небеса за извеждане и спасение на ”бисерите” – белите лилии от блата. Те ще бъдат украшение на девицата Христова.

А религиозен духовен Вавилон, о, това са всички отстъпили общества, нарушили всички библейски правила – допуснали мерзостта ”спиритизъм” в своето служение на Земя, с вяра мъртва без дела на правда, подчинена на суетни басни.

Не е така с рода Божий на Земя – тях ще ги следват знаменията от Марка 16-та глава – знамението на Небесната светлина за езика незнаен. Запиши: тез Слова са ценни за народа Ми сред Земя!

И сега тъй ясно апелира Отца чрез големия последен зов към всяка жива твар на Земя: Да няма оправдание в съдния ден от Мен – казва ви сам Отца чрез живите Слова, които имаше да се явят в последни времена. И сега в голямата победна борба сам Христа въоръжава остатъка Си чрез сила от Небеса и приготвя ги за блюда за почетна употреба. Те са получили Духа Света с белега ”незнаен език” – сърдечен печат до деня на изкуплението, приели са Закона на свободата и са отхвърлили религиозния хомот на заблуди и суети. Въоръжен с всички библейски истини, ще воюва Божият народ с любов и покорство на Словото. Тъй Божият народ ще воюва сетно спрямо Сатанинския хомот (служения на фалшиви церемонии); блюда за почит, призвани от Отца, чрез кръвта на Христа да посрещнат Късната Роса, която носи сетна Светлина – да даде сила и тласък на Тройната вест! Амин!

Тази сетна светлина ще приготви един народ, свободен от религиозния хомот, безкористен, готов за себежертва – войска на Христа, употребена в последната борба при извеждането на Моите люде от Сатанинските басни, от вси стрехи – отряд сетен, сграден върху здравите основи на апостолско учение. Това не са спасяемите души, а Войнство лично, въоръжено на Христа, изведено от всяка форма и догма, водени лично от Христа. Това е Войнство, издигнало високо Закона нравствен на своя Създател, изведени от всички религиозни общества и техните стрехи. Скрити под покрова на Христа, ще извоюват свобода на вечната Правда Божия, далеч от мерзост и лъжа на Сатана. Людете на Христа осветени са, вън от всички религиозни общества (Лара – ларисти), тръгнали в път на святост и чистота, верни в постоянството на любовта Божия. Те девственици са на Христа, сто четиридесет и четири хиляди са, войска лична, вярна на Христа, въоръжена с последната Небесна светлина, сплотени в любовта на Христа. Те са тия, които приемаха последните благословения на небесния Баща, ще получат сила на Духа Света и така готови ще навлязат в последната борба! Амин! Освободени от всички земни блага – с нож и торба, със живото Слово в уста – обещание от Христа, че ще се явят в последните времена.

От днес минава благословение над остатъка Лара! И ето сега теб, остатъче, благослови сам Отца и Спасът ти Христа с Духа Света въоръжава те! Голяма сила ще действа сред остатъка, изведен от Лаодикия. Ще те употребя Амин! Голямо благословение предстои сред верните Мои пчела! Амин! Голямо благословение предстои!

Още много люде ще доведа! Амин! Защото те изпитах, рабиньо Моя, и ти бе вярна, не работи за земни блага, но от любов и вярност към Христа! Не за юрист се прости със свободата си, с другар и радости на дома, но от покорство и послушание на Словото Мое! Затуй ще приемеш вечните блага, дадени ти щедро от Небеса! Амин! Амин! Седем пъти от Отца! Но ти девственица си, Ларо – остатъче на Земя, Христова невясто, не по плът, а в служение, чисто от форми и догми религиозни по цялата земна кора! Амин! Амин! Амин! Седем пъти по седем амин!

Мнозина ще доведа и ще проверя, но малцина ще употребя чрез Глас от небеса, дар на знамения и чудеса – Господнята тръба, рабиня Моя – Лида! Три огнени стълба ще издигна – раби достойни Мои, които ще отделя с дар велик от Отца, ще ги с огнени Слова надаря (сулари), работници верни, святи на Земя. Амин! И сега знай, че след последния завет на очистение от всяко чуждо учение навлизате в употребление. Мнозина ще призова и ще доведа, мнозина ще отстраня! И ако сулар не устои в борбата, ще го сменя или грабна в небеса, да не се осквернява на Земя! Амин! Следва сила – Слово Мое – ще те употребя в Завета свят и тогаз ще се яви изцеление! Амин!“

Голямо и велико благословение над остатъка Божий се изля на 10.11.51 г., в деня на Завета свещен на същия.

04.11.1951 г.