Испания – държавата, която сатана е пазил през вековете

madrid, spain, architecture-4806759.jpg

Скъпи читатели, В този кратък откъс от изповедта на сатана пред Небесния съд се съдържа неговото признание за особената му грижа за държавата Испания:

„А днес тез същите камбани се обезвиниха, и теб, и мен блуднице Вавилон обвиниха. Ела и спомни си оргиите ни пищни и сравни ги с делата на зверовете хищни – как факли огнени горяхме и с телата голи се гаврихме, в най-страшна жестокост кладите горящи кладяхме! Инквизиции и походи кръстоносни устройвахме. Да ти напомням ли още за всичките нечисти дела на покварата наша, под маската на християни? За кървавите войни да говоря ли кажи? Има ли дела други равни на тия? Ний бяхме с теб единни, че единствена си ти във всичките ми похождения на мерзостни злини, на смърт злокобна в нахождение, ние с теб опивахме се в кървите на светиите невинни! И минаха времена и векове ний с тебе бяхме все във всичките воювания! И пазих теб и Испания от страдание, освен когато Бертие те сепна в миг и те заболя! А във всичките борби и войни световни и духовни аз и ти единомислени бяхме в новозаветно изпълнение и никого и нищо не щадихме! С огън и жупел живи човеци горяхме, земята с кърви невинни поехме. Но тогаз не ти се открих кой бях аз, нито в изповед ти признах, защо водех таз борба злокобна. Но ти в стремежа ни единен с мене бе подобна. Целта ни бе: земя, земя за вовек да я владея чрез твоето царство покварено, със скиптър, трон и корона, над нея знамето си злокобно да вея! Кат цар и господар чрез грях и смърт и най-страшни язви зли да се гордея!“

1 Kоментар

  1. През 1798 г. нахлува в Италия, превзема Ватикана, основава Римската република и отвежда папа Пий VI като затворник във Валанс, където, след мъчителното пътуване, папата умира.

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван