Ной

  • Ной сочеше на Съда Синай сред земята. 420/4
  • Ной – Отца, а синовете Му по образ и подобие Негово. И Бог Всемогъщ Вседържител показа един реален жив макет на един съдбоносен изход на спасение. . . Само в един съсъд съсъд Ной се прие Гласа в чин „приемник“ на Гласа „ръководещ“ чрез Глас небесен. 345/4
  • Ной е изпълнителя на макетния план в предупреждение, чрез Глас Божий от небе във време на Съда велик и сочи на могъщото дяло, изявено като предупреждение на третия страж – Откровението иваново – то се явява като едно могъщо дяло на Ангела четвърти и Пети Борец. Но какво биха казали всички земни жители? Само един „Ной“ ли е избран в това страшно време? Да! Словото Божие никога не си противоречи! Във великото съдебно дяло в скончание пред Един Върховен Законодателен Трон в правда чрез закон, ще бъде употребен само един съсъд в чин „Ной“ като приемник на „Гласа“ в служение Ноево пред едно могъщо небе (Малахия 4:5) – потвърждава небесното управление чрез Глас от небе в служение на върховната съдебна власт . . .“Гласа“ в чин „Ной“ . . .И е строго изявено – никой няма връзка с небето, освен Ной! „Илия“ имаше власт да заключи и отключи небето, за връзка или да измоли за капки дъжд. 54/1
  • Ной насади лозе – и пи от виното му и се опи. … Сатана реално се намеси в свещеното изпълнение 10/2
  • и подемаше съдби извън всяка църковна стреха. Оформеното дяло в чин „Ной“ води „Ноев“ живот! 54/1
  • Възрастта на Ноя след Съда (потопа) сочи времето на вестта на изкуплението, която ще се носи сред земята, но това е тайна скрита в Бога – плюса или минуса в годините библейски или човешки. 54/ 1
  • Ковчегът от гоферово дърво се оформяше в ръката на Ной в едно велико дяло за спасение, което изявяваше времето на скончание земно чрез Съд Божий над земното творение и самата планета Земя. И ето ковчегът се яви сред земната шир пред очите на всички хулители и присмиватели от непокаяния земен свят, под великото благословение на небесното управление, под строго определение на един велик в Правда военен Съд над целокупност земна от флора, фауна и човек. Чрез опазване живота на Ное Бог изявяваше на земния свят, като Макетен план на свидетелствени съдби, по строго съдебни решения на един Велик Законодател и Съдия в правда, чрез Закон свят и непроменим пред Върховния Трон, бъдещото развитие на едно велико спасително дяло. Туй велико дяло чрез проповедта Ноева е краят на земния бит или изявяваше земното скончание в развитие и приключване на Спасителния план чрез великия Съд на правда, който ще се приложи над един паднал в заблуда и грях свят. Как щеше да приключи дялото на Ноевия ковчег като дяло на спасение, което изявяваше върховната воля на Законодателния Трон велик в Правда и чрез една могъща по сила и светлина ”Ноева” проповед на предупреждение откриваше Божиите намерения над целокупност земна в скончание на времето чрез извеждане на земните съдби като едно велико Ноево дяло, дяло на Съд велик на Правда над вси земни творби?
  • Ной намира приложение като Макетен план на Откровение чрез дялото на изкупление, а сам Ной сочеше на съсъда на Гласа на Святия Дух по мащаби на Малахия 4:5, преди да дойде великият и страшен Съд Божий над цялата Земя. Чрез Макетния план над земния бит ние навлизаме в реално изпълнение на Същината като Висок съдебен вик чрез Глас на Духа Святи – дяло Божие, дяло небесно в чин ”Пети Борец”. Ноевата проповед сочеше на съдбите земни, решени чрез великия Съд небесен. Според Плана имаме изявление на небесния Глас като едно велико ръководство от Небето, пряко водене дялото на живия Бог в решаване в Скончание земните съдби чрез съдебни решения на великия Съд Божий, след едно строго предупреждение, като велико изявление на небесно Теократично управление, като дяло на спасение, изявено като един Ноев ковчег сред Земята – съдебни решения над земния бит, изпълнени чрез ходатайствената посредническа служба на един велик Изкупител в Скончание пред небесния Съд на правда.
  • И така изготви ли се ”ковчегът” сред Земята? Яви ли се дялото на Съда чрез Гласа на Петия Борец (Откр. 18:4) и затвори ли се вратата на ”Ноевия ковчег”? Тогава човешката съдба, след един праведен Съд небесен, е решена и чака изпълнение над Земя с целокупност осъдена, която не се покая под ”Ноевата проповед” като изпълнение на зов от Небе – предупреждението на третия страж (Откровение Йоаново), за да намери подслон под покрива на един изкован с чук и гвоздеи ковчег, който сочи на покрова Божий като едно велико дяло на изкупление чрез военния процес над Земя.
  • Дялото Ноево като съдебно изпълнение има своето реално покритие с дялото ”Даниилово“ в Скончание като ”Малко частично духовно възкресение” или дялото на ”Ангела” в чин ”Четвърти“ (Откр. 18:1), единен с дялото на “Гласа съдебен“. (Битие 7:1) ”И рече Бог Ною: ”Влез ти и целия ти дом в ковчега, защото теб видях праведен пред Мен в този род!“ И тъй изяви Бог на Ноя Своите поръчения: от животните – мъжки и женски по едно да влезнат в ковчега, за да се запази семе над Земята. И тъй се изяснява съдбата на планета Земя и нейното бъдещо селение. Да бъде тя пак населена с трите й пояса.
  • Ной сочи на дялото на Святия Божи Дух сред Земята като реално явление на свидетелтвата на Съда велик, градежа на олтарите два (Авелов и Каинов), на Кармил – Илия и Вааловите пророци! Когато се кове Ноевият ковчег – дялото на предупреждение чрез Святия Божи Дух, когато се решава съдбата на дялото на изкупление над целокупността земна и се готви да “полети над водите“, реално на осъдена Земя, не в свидетелствена съдба, пред очите на осъденият свят от народи и племена, езици и колена. Бог чрез Глас явява Своята велика роля на Съд в предупреждение за реален изход от Земя.
  • Ноевият ковчег сочи на Скончание, на дялото Божие – дяло на Святия Дух като велико изпълнение на волята Божия над целокупност земна от флора, фауна и човек. Чрез дялото на Ное се сочеше на великия изход от света на греха чрез решения на Съд велик, влезли в изпълнение след предупреждение. Ясно става, че още от Създание Бог изяви волята Своя чрез Макетния план, прострян в изпълнение над Земята, че иде денят, когато ще се яви Съдът Божий в изпълнение на волята Творцува и ще реши в реалност земните съдби.
  • Съдът Божий, в единство с проповедта на “Ной – Гласа“, ще се яви в едно могъщо реално дяло на Святия Божи Дух като могъщ борец и ще приключи съдбите Земни!
  • Свидетелственото явление на Ноя открива, че дялото скончаещо на Петия Борец – Дух Святи ще бъде едно могъщо движение сред Земя, стоящо над целия паднал свят и ще се носи като плуващ над води кораб над осъдени народи и племена като едно могъщо, велико дяло на Святия Дух Божий, Който приключва с Глас земните съдби, чрез Съд на правда. И затворени ще бъдат вече вратите на милост и любов чрез Божия зов като проповед Ноева. Ноевият ковчег е свидетелствено предупреждение, сочещо изпълнението на Плана на изкупление чрез едно могъщо дяло, в скончание на времето формирано, по подобие на Ноевия ковчег като изведени в Божии съдби на употребление за едно ново дяло сред Земя, предхождащо Съда велик, водено чрез Глас от небе.