Асуир – сам Господа Исуса Христа

king, lion, the lion king-3832148.jpg

  • Небето действаше в строго изпълнение на Спасителния план. Князът на Мира Михаил представи Естир и народа Юдин и Мардохея. А Сатана представи Астин и Аман в чина, който загуби в небе – пръв министър. Борбата бе ясно изразена чрез сянковия епизод ”Естир” и ”Аман” и отразен нейния край, а тя продължи в Новозаветното време с Църквата новозаветна в нейните седем периода на развитие. И тази борба се отрази чрез Слънчевата система, за която се води тя, кой да властва над нея, защото Сатана целеше да завладее не само планета Земя, но воюваше и за цялата Слънчева система.
  • Асуир – Бог бе позволил да се яви борбата явно над цялото Негово притежание земно със запечатваща цел, като се даде на Сатана власт и сила да запечата своите подчинения.
  • Те след сватбата се строяваха на Рила, а по съдби в Небето, пред Съдебния Трон със Закона на правда, от Съда велики им се решаваха на всички съдбите. И тогаз се изяви, че Христа в чин ”Асуир”, а църквата – в чин ”Естир” представиха планета Земя пред ядрото й, неосквернено до мантията й непроницаема. Те бяха увенчани за вечността в чинове царствени. А едновременно с това Христа пое своята лична съдба и навлезе в чина Си Царски на Мелхиседек завсегда до век. Увенчанието беше тронно и седморно, защото самата планета Земя чрез България се яви и представи петте си върха в чин ”Пет земни континента”.
  • Словото сочи на Седмия, Лаодикийски период, в който църквата ”Лаодикия” се явява в непокорство и приема осъждението свое – избълвана, отхвърлена. А се удостоява в служение изведеният остатък, употребен като избран в чин ”Естир”, който и навлиза във всемирни съдби на увенчание със своя Цар в чин ”Асуир” – сам Господа Исуса Христа.
  • В изпълнение на служението на езическия цар Асуир и отношението му в личния му живот с неговата жена – царица Астин съвършено ясно ни се разкриват съдбите в последното време на Съда в чин ”Изпълнение на Съдебния процес” и наградите на удостоение в награждение в победоносния ход на Христа и Сатана в последната борба на смърт и живот и наградите на победилия Христов род. Словото в Естир като огледало на преобраза законен е печат на потвърждение и никой верен не ще се спъне в неговото повторение като дяло велико на Святия Божи дух. В лицето на Амана ние виждаме сам Сатана, облечен в могъща сила на запечатваща власт и той открито действа чрез своя избраник – съсъда Сатанински Аман. Явен е начинът, по който Сатана ще действа – ще запечатва, но и неговият погром; силата на запечатване,