Сърпът златен, хвърлен в земното лозе

agriculture, blade, garden-2027862.jpg

(Наставления)

Рабинята Господня посети стрехата на Борческия отряд и Бог изля следните Слова:

“Сърпът приготвен ще се даде в ръката на свещеника! Ще отидете в лозе и там ще хвърлите сред лозето сърпа. И като Ангел на озарение сърпът ще бъде хвърлен сред лозето. Дванадесет прибора приготви за угощение на верните Мои. На ръката ти браслетът да лъщи. В сряда ще си отрежеш коса и през електрически ток ще премине тя. Чрез това дяло строга тайна ви откривам – всички, които се къдрят, чрез тво­ето служение ще спася и тези, които са без мъж, те ще преминат през “мост” (пример: Бориска ще премине чрез стража и нейния мъж в Новата Земя. Нямате право на притежание на Земя.) Амин!

Седем пъти по седем благословени бъдете! Бориске, от днес като съсъд на Борческия отряд благословена бъди и мини чрез другаря й, и на Орново гумно ще намериш спасение. Благословени седем пъти по седем, съединени свише и като една душа бъдете единни, като страж и Борчески отряд, седем пъти по седем съединени! Двойна сила изпращам като наряд и волята Си извършвам пак.

И в тоя миг на съдбата, Аз, Всемогъщ Владетел, извърших воля­та Си на Земята.И всичко ще мине под една дата на изпълнение в го­дината на Юбилея! И от днес на съдба наградата на съсъда на Борческия отряд ще е това да й дам Петкана (Пет поканени на сватбата) за дъщеря. “Амин, алилуя” кажи, Войнство Божие и се поклони! А ти, стражо, помни, всичко старо премахни и черно в дома ви да не се яви! А ти, Бориске, от днес всичко смени! “Амин, алилуя” кажи и Ми се покори! И пред теб ще дойде сам Женихът ти, (чрез) Гавраил – Христа! Ангелът, който хвърли сърпа на земната нива, е Ангелът четвърти на Земя.

(Това, че една трета от зъба ти се откъсна, сочи на една трета от небесното войнство паднало! Ще си приготвиш сиворубинова одежда и ще се облечеш, когато поканиш дванадесетте пред Христа. Преди това ще се облечеш в таз руба, за да се яви, че кръвта е вече действаща на Земя и Светлината има кръвната цена на Земята. Бързай и се приготви, сводницата и блудницата ще посетиш ти – това значи, че Господ се допря до блудниците и до сводниците чрез стража Си на Земя.”

09.08.1958 г.

Служението продължи със свидетелствено хвърляне на сърпа в лозето от свещеническа ръка. И в ответ яви се благословение:

“Днес в храма полага се златен драм на решаещи съдби. Това е драмът на Стар и Нов завет! Дадена е веч цена – дадена е веч Везна на Земята и тя ще извърши съдба, и чрез Урима и Тумима ще дойде сила на употребление, когато Архангелска тръба затръби над таз Земя. Но пред Ориона пълчища се събират за боя.

Когато двойката се настани в Едема, злоба изпълни сърцето на Сатана. Тогава той бе Деница, утринна звезда – беше ангел осеняващ! Но завист роди му дълбина и той вдигна ръка против Творец, защото той бе творбата. Когато се твореше в чистота, о, Той, Синът Мой, беше и Творец на тоз ангел херувим! Но днес той като княз на смъртта води борба.

И преди да падне човекът, в него се яви завист зла. Борбата се по­де с една трета паднало войнство и човека подмами. Тогава бе още зора златна над Едема! Пееха славеите в утринна зора, руменееха цветята, в златни багри аленееха плодове и Земята бе в кордона на световете! Тя бе дете, играеше с космичните лъчи. Тогава Сатана ста­на и бунта извърши! И в небесните обиталища повдигнаха се скривалища, и начна се борба.

О, Аз не желаех да се набърквам, защото цялото Небе потъна в скръб. И вси принцове тогава станаха и обитателите на небето на небесата от непадналите планети, неизвестни на астрономите на Земята! И решиха се съдбите и повдигна се небивала война, и прогонен бе Сатана.

И той завладя Земя, и се вмъкна в нейните недра като блудница една, яви всички стихии и започна да върши мърсота. И вълнуваха се недрата, и вееше се знамето на смъртта. Но днес една трета Бог заме­ни с раби живи от Земя като Небесна войска. И днес пак с войнството свое с меч прегърбен в дълбините морски дири да похити, да унищожи плътта със смърт – да убие с духовна смърт чрез греха.

О, горко вам, человеци слепи и както рибите сега, ще ви дам Светлина, що е човекът на Земя. Както яйцето има ядка и когато се раз­пука черупката, от него излиза живот, тъй е зърното, така е и с рибното царство – знае ли то, че има Слънце лъчисто? Но когато видите риба да играе, то е, че Бог й позволява да надникне над вода и да види светлината.

Тъй човек, преминал от плътта, минал в изстъпление, той се явя­ва в грях и в грях продължава във времената, докато дойде Съдът от Мен, когато се разрешаваше Спасителният план. Но когато се затвориха на Светая Светих вратата, строен е народът Божий да се яви и да изведе душата.

А сега помни, туй войнство, паднало в Поднебесната, фучи и гор­ко на некръстените в Духа Света – това е страшна беда. Седмият ангел е строен и скоро ще се яви пред Мен! Затова кога ще се събудите от суета? И сега в тоя миг Гавраил се бори за Правдата Моя – да бъде за­пазен пътят към Светлината, за да се приготви войската и отведе към небесата.

Тайната запазете – бунтът ще продължи! Но когато вас преобразя със спящите, приспаната плът отива в пръстта, а жизненото дихание, запазено, е в небеса и чака възкресението в ден на преображение, да получи наново Царството.

От днес кажи “амин” – всичко в света е суета. Колко бледнееш, суета, как сияе Планът с жертвата на Върха! Що да ти дам, суета, за гордост и нищета, слава земна на царе, поети. О, где са вашите венци, те отдавна отлетяха, в тление изгоряха!

О, днес Ориона блести, в сияние плеадите светят. Но венец на нетление има днес над младенци и навек ще бъде венец на нетление. Да!

Що е човек и кой го създаде и коя е неговата цел? Човекът бе съз­даден да бъде приведен в небесата, но той не издържа в изпитнята. Затуй във всяка смес се рови Сатана да намери онова, което сияе в чистота, но никъде не можа да открие, освен да потъне и когато дойде ден, да се отдаде на втора смърт. О, ужас и беда ще заплачат тогаз и пръстта им не ще се найде на Земя.

А Ерусалима сред Новата планета Земя ще сияе в лазурна светлина.

О, Зорнице светла в зората, ти която озаряваш Земя, ще бледнееш, когато ще засвири тръбата! Сило Божия, Гавраиле, придружи това дете и поради молба с милувка я погали! Сам Аз, Творецът, Ти заповядвам да влезеш през врата, и след скърби и тъги ще изкупя ра­ба Мой завсегда.

Единни вий петима, ще ви водя в съдба, докато дойдат още двамина. И тогава вий седем ще поведете новата съдба!

О, сърпе на Светлината, в милост днес, свещенодейче, поеми сърпа и излез! Свише благословен като Ангел четвърти излез и положи сърпа сред земното лозе!

О, сърпе с двуострие, хвърлен над земното лозе, обери земното грозде! И ти, лине, приеми зърната на осъждение и нека потече шара до уздите на коне! Затуй сърпе, благословен бъди от Мен, Вседържителя на Всемира на Правда завсегда! Благословен бъди, сърпе на Светлина, седем пъти по седем от Мен, Всевишния Творец и бъди острие на Светлина, и окоси вси гроздове на Земя!

А ти, свещенодейче в свещени съдби, днес волята Ми извърши в Правда на закон като Ангел четвърти със Всевишен Трон! Амин. Сам Аз, Творецът на съдба, като Ангел четвърти в свещена съдба те изпра­щам да извършиш волята Моя, като положиш сърпа сред земното лозе!

И в тоя миг ръкополагам чрез Святия Дух свещеника втори на Земя. Бъди благословен, Петро – Канаро, в теб се благослови свещената съдба! И от днес имай дял сред Божия народ да поднесеш све­щени съдби. Чакам трима свещеници младенци да ръкоположа и тогава за съдба завършен ще бъде Планът на съдбата. А вие в пост и молба бъдете, време е да отдадете хвала, жертвата гори вече на клада! Амин!”

(На 09.08.1958 г. бе хвърлен сърпът от свещеническа ръка сред едно лозе земно в свидетелство на изпълнение на горните Слова!)

09.08.1958 г.