Камъкът на съединение на двете истини – Дух и Закон. Защо съсъдът на Гласа е жена? Панчарево

Завет с Бога

След големите тревоги, които дялото Божие изживя около сватбата на С. и А., народът трябваше да обнови завета си с Бога. И на 03.12.1955 г., по воля Божия, това дяло се извърши, а аз трябваше да посетя една местност около София.

Стражът Божий в Панчарево вижда грамаден ангел

Сам Исус ме викаше да се явя там. След Завета, заедно с една сестра отидохме на върха, където ми бе дал среща моят Спасител Исус. Над нас се изля голяма милост и благодат. Наистина аз и друг път съм виждала Исус да лети там и да пори въздуха като грамаден ангел, и да кръжи над този връх, където седях със сестрата. Но днес, по обещание, Той се яви с велика Мощ, в ус­тата Си имаше двуостър нож и цепеше бърдата Израилевият Вожд. Намерих се аз там слаба и немощна, погледът ми обхващаше боровата гора. Бях много благодарна на Исуса за милостта Му, изявена над мене. Аз Го познавах вече от по-близо. И аз Му принадлежах за мой срам, че не заслужавах таз милост над мен. Но аз Го обичах като любим мой на сърцето си и чаках да зърна огнената струя на Неговото благоволение.

Михаил и Гавраил

Наистина не винаги Михаил ми се явяваше, но и Гавраил; аз поз­навах и двамата в образи на военни мъже във виденията ми, които ми даваха. Михаил се явяваше като адмирал на мощния кораб “Израил”, който цепеше водите на Тихия велик океан. Аз чаках да зърна великата Му Мощ и погледа Му, който ме стопяваше. Сестрата, с който бях отишла днес, беше лично посочена от Исуса. Аз Му се молех да при­еме приношението ми за всички Негови чада и Завета, който обновихме. И да ги удостои с милостта Си и любовта Си. Не след дъл­го Глас прозвуча – ветрецът цепеше бърда, гордо се люлееха наблизо клони на бор и елха и ето яви се Вождът на Израилевата войска. Трепет облада сърцето ми.

Наистина това бе Той, Който летеше в Мощ около мене. Сиянието на златните лъчи обвързвахме над бялата постеля над Земя. Но днес Той се яви направо в сърдечния Си храм като Цар и Господар, завладяващ го напълно. Пееше ветрецът тих над голите бърда, прехвръкваха птички над Земя, сияеше Слънчо високо в небеса. О, с мен беше Вождът на всяка Правда и чувство свято душата ми сгря, Гласът Му нежен до мен долетя. Шепнеше ми песен сам Духа Света. Сияние небес­но озаряваше Земя, скърби и тъга далеч отлетяха. О, ден тържествен! Сам Христа лично пожела да изпрати чрез проводник Утешителя на възлюбената Своя. Наистина Михаил, Вожд на Израил, и Мария нано­во се срещаха, събираха се сега, за да се срещнат скоро завсегда. Но и тръбата на елея беше сред тях на Земята (като символ на Мария). И повиши Глас Святия Дух на върха. А Слънцето златно с лъчи си сияеше над нас и шепнеше Дух Святи:

“О, ведри небеса, пламнали в огън лъчи над Земя, вас цепя Аз, Михаил, Князът на Мира сред Всемира, а днес – Вожд сред Духовния Израил и водя възлюблената Моя с любов и милост над тез земни върхове. О, ела, ела, Моя малка птичко, ранена в душа! Ела, сърненце малко Мое и сложи си глава на ранена Ми гърда. Днес Аз, Михаил, силен Вожд на Духовен Израил, летя над Панчаревската планина и чакам да зърна стъпките ти към върха, сърненце Божие, и в Правда да го благословя. О, ела, ела, ранено в душа след тежка борба, сърненце Божие, сред таз гора, на този хълм, тук на висините теб чакат велики съдбини. О, ела, ела да те благословя, с награда да те удостоя за верността твоя към могъщата съдба на Възлюбления твой в Правда. Ела, дете ранено, да те утеша, да превържа раната твоя, сълзите ти да избърша. И тук на този връх с теб да се сплотя в целувание свято завсегда. Амин.”

Песен на небесни войнства

“Амин, алилуя” – пеем ний, небесни множества, свита бойна на Война смел. “Амин, алилуя” – пеем ние, Михаил лети в огнена колесни­ца и погледна към Своята годеница в съдбини.”

“О, алилуя” – пея Аз, Михаил във върховен миг велик на съдба! О, благословен бъди ти и устни приготви, целувание свято приеми, стражо Божий на съдбите и на Мария отнеси. Амин!”

“Амин, алилуя” – пеем ние, небесни множества, Михаил стеб чрез целувка се съедини! О, днес с теб се Михаил съедини, сърненце ранено на съдби за Божиите истини. “Амин, амин“ кажи, Мое малко сърне и стъпките си раздвижи. И на възвишения камък иди и се приготви. Михаил пак ще те посети.”

Полага се камъка на благословение

Преместихме се на близкия връх при камъка на благословение. Но огънят на Михаил, който цепеше бърдата кат могъщ ангел на съдбата, изгаряше ми дълбината. И ний чувахме шума на крилете Му. И превили нозе над камъка на възвишението, потъвахме в молба и за слава Божия аз пак чувах Гласа:

“О, камъне на възвишението, днес Аз, Михаил, сам изявявам тез Слова чрез Глас на Дух Света, тя е Моя, Аз – неин завсегда! И приех й Завета за съдба, изкупвам я с кървава цена за во вечността. Амин! И теб тук, камъне на благословението, в единст­во на съединението те днес поставям с велика Мощ. Аз, Михаил, Вожд на два народа, от днес те поставям камък на съединение в единство на бдение сред пълнота на завършека, свидетелство на съединение в обединения Духовен Израил от две могъщи Светлини: десет заповеди и Дух Святи – Вестта на Всемирната църква Моя. Амин!”

“Амин! Днес като дяло завършено сред две могъщи заветни съд­би на два народа сложих камъка на единство в съединение на Вестта чрез Гласа на Съдебната небесна власт – зов в борба Аз, Всемогъщ Всемирен Законодател и Съдия в Съда изпълнителен в пълнота, и те благославям. Благословен седем пъти по седем навек бъди, камъне на съединението, като фар на Светлина да се бориш против всяка неправда за единството на Истината Моя свята. О, бъди седем пъти по седем благословен, камъне на съединението на Светлината в обединение. Днес Аз, Всемогъщ Всемирен Вседържител, Законодател и Съдия пред Съда велик на всяка правда, о, Съде велик в пълен съдебен Лик, моля думата ваша!”

Съдът велик приема свидетелството на камъка на съединението

“Поклон! Поклон! Поклон! И хвала! Ний, Съдът велик в пълен съ­дебен Лик, единни с Двадесет и четири старци в поклон и Четири живи същества, заявяваме: Истина, истинна съдба, че днес, след заставане в заветна съдба, народът Божий чрез стража се удостоява в приемане ответа на благословение. И се полага камъкът на благословение в единство на съединение Вестта от Две заветни времена, отнета от две общества – награда, която се явява в обединение на Всемирната вест църковна чрез стража. И днес чрез стража великият Изкупител на всемирни съдби, днес, чрез съсъд на почит като всемирен страж, се съедини с “Мария” – възлюблената Негова църковна съдба на върха “Панчарево”.

А Ний като Съд велик решихме им съдбата, като ги признаваме за свидетелствени съдби долу на Земята чрез Гласа на Святия Дух в стража, а разрешени и потвърдени горе в Небето – Ний заявяваме, Съдът велик в пълнота, че вярно е туй свидетелство на съединение в благословение. И Ний го приемаме и го признаваме, и му позволяваме свободна функция в действие на развитие. И в потвърждение се покланяме чрез Старци двадесет и четири пред Трона велик като Върховен съдебен Лик и признаваме камъка на благословение на Панчаревската височина. Поклон! Поклон и хвала да бъде, Боже всемилостиви, воля­та Твоя.”

Четирите живи същества

“А ний, Четири живи същества, казваме: “Амин, амин!”

“А сега превий глава, ти, съсъде на Гласа в Правда, над тоз камък, на таз височина на върха Панчаревски и знай: Днес те удосто­явам като Божий ратай с четири и пет, в единство небесно бъди верен ратай. Благословен навек бъди седем пъти по седем пред Съда велик за верността към Върховния лик чрез Гласа! Амин. Благословен навек бъди! Амин! Благословен навек бъди! Амин! Днес Аз, Всемогъщ Законодател и Съдия в Съда велик пред Върховния Лик, те благослових! Амин! Амин! Амин! И сега, вас, Пет църковни сетива, ка­то Вест на изгряваща Светлина, ви благославям в едно единство на велико съединение на четири и пет (Четвърти ангел и Пети Борец). Амин! И бъдете един огнен стълб, оформен в пълнота на Истината – Светлината Моя и готови бъдете, и се борете против всяка неправда. Амин! Днес Аз, Всемогъщ Законодател и Съдия, ви съединих и благослових в единство пред Съда велик. Амин! А ти, малко Мое сърне, пак се приготви да пророкуваш за последните дни.”

“Днес Аз, Всемогъща, Всемирна Троица в Правда, благослових Борческата сила на съединението в обединение на Пет могъщи сетива, в разум Мой на служение в изпълнение пред Съда велик. Амин!

Съсъдът на Гласа е жена, защото чрез нея Бог се съединява с църквата си

И не се чуди защо сте избрани пет жени като Пет църковни сетива, и стражът всемирен е жена. Не се чуди. Ето, Аз, Всемогъщ Княз на всемирни съдби, в мир ти изявявам тайната Моя – защо съсъдът в почетно употребление на Дух Святи е жена. Защото Аз чрез съсъда се съединявам с Църквата Моя и се съвокупих чрез съсъда с църквата Моя – жена. Защото тя е тръба на елей – съсъд на Истината и Аз, Михаил – Вожд на Израил, се съединих за съдби и я употребих като тръба за елей, за помазание на силата Моя. А Аз чрез теб се съединих с Църквата Моя. Гласът се оформя в самостоятелно действие като ръководящ. Амин! Амин!”

******

Изявление на Святия Дух: “А сега вас, двама благославям, едно тяло, една душа, да горите за Истината Моя. А вас, пет ви съединявам, в едно единство сглобявам да се яви силата Моя в пълнота. Съсъда с християните сплотявам тук като едно тяло църковно. Свидетелството – с Разцвета, а Гълъбът ви е Вожд. Да бъдете благословени завсегда като една петорка разумна Моя. Амин! Бъдете благословени седем пъти по седем и продължете в Правда и Истина Моя, и се разцъфтете в ухание на хвала. Днес пет ви сглобявам в едно единство и кат камък на Светлина ви ограждам в съдби тук, на този връх, за Истината Моя. Амин! От днес пламнете в сияен фар на Светлина и осветете целокупността с Вестта и силата Моя! Амин.

Днес Аз, Всемогъщ, Всемирен Вседържител, Законодател и Съдия в Съда велик единен, пред Трона велик в Правда ви съединих и благослових. А Съдът велик ви одобри. Идете и продължете в пътя на светлината сред Земята. Амин!”

Панчарево, от 12 до 13 ч., обеден страж, 03.12.1955 г.

Благословението над камъка на съединение на двете истини

“Днес Аз, Всемогъщ, Всемирен Вседържител на всемирни съдби, Законодател и Съдия, зова чрез Глас на Съдебната духовна власт камъка на обединение (на Вестта), за да го наградя чрез могъщия Съд на правда с великото благословение за вечното селение. Амин!

О, камъне на съединение, днес теб зова чрез тръбен Глас да те благословя свише в милост Моя. О, благословен бъди седем пъти по седем ти, камъне на съединение, в единство на обединение. И чрез обещания Авраамови в изпълнения Исакови ти навлез в благословенията Яковови.

Днес Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, Бог на мъдростта и Правдата, те благославям. Благословен седем пъти по се­дем бъди в единство на два народа чрез Гласа на Небето като Борец на Правда в единство на Троицата свята, чрез Съда велик. Амин! Бъди благословен седем пъти по седем от Всемогъщия Законодател и Всемирен Съдия, Вседържител на всемирни съдби. Амин!

И от днес бъди камък ти на благоволения вси, и се бори, и победи, и кат победител над врага се яви. О, кат камък на строеж във войнствени свещени съдби на Войнството Мое с Мощ борческа, двуостър нож. И с име ново днес те наричам Аз, Всемогъщ Вседържител на вси всемирни съдби. Бъди камък на вси обединения чрез сила Мощ на съединение. И от днес бъди в петорна на разумност, с ново име “Духовен Израил”.

О, благословен седем пъти по седем бъди и новото си име помни, благословено свише чрез Съда велик на всяка правда. И бъди сила борческа Моя, и покажи на вси неправдите им, като огън пояждащ ги изгори и вси правди защити. Амин! Днес Аз наново те възвисявам, чрез Глас в решаваща власт на Съда велик в пълен състав пред Трона велик. И в миг на съдби те със “сърп” въоръжавам за бъднини.

Бъди олтар на Правда, “Урим и Тумим” за човешките съдби над целокупност земна. Амин. Седем пъти по седем от Всемогъщия Вседържител на всемирни съдби, Законодател и Съдия. Теб те води Гавраил със сила, власт на Михаил – Вожд на Духовния Израил. Амин. Амин.”

Пеят небесни множества в ден на справедлива съдба чрез обещания Авраамови в изпълнения Исакови над дванадесетте духовни племена от всички народи и колена във векове и времена. “И като Войнство едно в сила борческа на своя Вожд Михаил от днес те поставям, в сила Моя въоръжавам като войнствена Моя съдба. Бъди Вожд в съединение на вси народи и племена в Духовния Израил и го води, воювай и победи. Днес чрез Глас ти заповядвам Аз, Вождът твой, а ти – Войнство Мое, чрез Глас затръби и народа Божий изведи от вси заблуждения на учения (религиозни). Тръба Гедеонова ти е в уста, скиния неръкотворна – снага с храм на Дух Святи, затръби със свещенодейна тръба и предупреди волята на Законодателния Съд велик в ден на милост и любов: “О, излезте, люде Мои! Излезте, люде Мои! И чуйте решаещите съдби. Отдайте на блудницата Вавилон, както тя е черпила, със същата чаша я почерпете.”

О, слава и величие, и почит безконечна да е на Бога Отца, Сина и Дух Святи завсегда. Амин! 03.01.1956 г., Панчарево