Воинството Христово от 144 000 – кои влизат в него?

Запитана Е.Г.Вайт за сто четиридесет и четири хиляди, отговаря, че е наясно по този въпрос – част от адвентният народ ще бъдат в това число!

Не ми е ясно как весталката е видяла и във видение починалите сред сто четиридесет и четири хиляди! И се питам, може ли хулител да бъде сред дялото на Дух Святи, Когото те хулят?

А по време на Съда небесен и строежа на Личната гвардия Христова не можеше ни един от Адвентните да служи Богу духовно необрязан – кръстен в Дух Святи, езикът небесен да му е на уста, белегът на духовното кръщение. Адвентните ясно казват: ”Духът на Петдесятните не е Дух Святи.“ Как тогава ще бъдат такива, които отричат Духа Святи, в числото на Войнството? Зная ясно, че не може ни един необрязан духом, не минал под кръвта на очистение, да се строи в това число! Нито беззаконник участва в строежа на Личната Христова гвардия.

Гвардията лична на Христа, спяща, начва в строеж от Петдесятница, въпреки че апостолите Христови влизат в служение преди кръвта на Христа. В деня на Петдесятница те приеха духовно обрезание от Дух Святи и числото от сто четиридесет и четири хиляди от този ден се наброява. А колкото за пазене на Закона морален, той се е пазил от всички и от искрено вярващи, които са разбирали целта и смисъла на спасителния план на Бога живаго! Те всички са приемали в себе си обрезанието от Дух Святи и десет заповеди. Те не са ново явление, не! А Законът морален от десет заповеди Божии е бил в основата на служението на Израиля по времето на Христа и съботният ден е бил най-строго пазен!

А от деня на Петдесятница, Христовите последователи християни са приемали и водното кръщение Йоаново, Йорданско, и огненото изпълнение с Дух Святи. Това са две Новозаветни истини, неразривно свързани (”Ако се не родите от вода и дух“ – Йоан З-та гл.) и са въоръжението на Личната гвардия Христова, която трябва да се яви в новозаветното изпълнение и да се въоръжи. Затова влизащите в числото на Личната Христова Гвардия всички имат и двете Истини и строго ги пазят! Тези две Истини – воден завет и духовно кръщение, или Закон и Дух Святи, са печат на победата Христова. Гвардията се запечатва с тройния печат на Троицата Свята.

Аз съм свидетел на Съда велик и чух чрез Гласа на Дух Святи решенията на съдбите на Гвардията Христова, и ги оправдаваше Съдът небесен чрез Правдата Христова, и решенията съдебни се приемаха от живите й представители на Земята.

Живите блюда на Гвардията приемаха съдбите и на борците за народна свобода при освобождението на народа от османско иго.

И за мен не е чудно това, че в Гвардията влизат съсъди не само от вярващите общества и се спасяват, но те и индивидуално се призовават от всички общества!

Защото Вестта носи съединени двете Истини в едно сред това дяло на частично малко духовно възкресение. А освобождението на България е не само от османското подтисничество, иго, но и от учението на лъжепророка Мохамед. Сянката на Мохамед, лъжепророкът новозаветен, който отхвърля Христа, а издига себе си до Бога Отца, е Ваал.

Дялото на Мохамеда е дяло на Сатана и Сатанинският пророк е Мохамед – лъжепророк, който заблуди Исмаиловия род!

Едва в скончание на времето, по време на Съда велик, се строи дялото на живия Бог в чин ”Духовно малко възкресение Даниилово”, което се формира под ръководството на Гласа съдебен на Дух Святи в чин Ангел четвърти”, единен с Гласа, в чин ”Пети Борец”. Ангелът четвърти е Ангел на Завета, който се явява, за да се уредят земните съдби и да се строи Личната гвардия на Вожда Господа Исуса Христа. А сянковите изпълнения ги сочат в Съдии 6-та, 7-ма плави. Живите представители на Войнството застават за спящите, мъртвите от Новия завет, от Петдесятница, за да се запечатат и въоръжат за употребление със съдебните решения, за да озарят планета Земя.

Те са носители на Всемирната църковна съдебна вест запечатваща на Ангела четвърти, единен с Гласа.

Това е всичко, което може да се каже за това, какви хора влизат в числото на сто четиридесет и четири хиляди и откога се запечатват те. Затова се и съмнявам дали адвентисти – хулители и обвинители ще има в това число на сто четиридесет и четири хиляди, във великото дяло съдебно по чин ”Малко Даниилово”, което е строено в настоящето време от живи съсъди – блюда на почетно употребление. И от живите малко ще бъдат удостоените да влязат в това число! Това е дяло последно и е дяло на Дух Святи в Генералния Му чин ”Съдия“! Затова Словото говори ясно, че ако някой съгреши на Бога, ще му се прости, но ако съгреши против Дух Святи, няма да му се прости.

И още: Не всички от групата на остатъка влизат в числото на живата Гвардия на Христа, съдебно строена. Особено се отнася за жените, освен ако е била жената съсъд в мъжки чин и дар по време на строежа на Войнството чрез Съда велик в скончаещите съдби!

Но цялата група е в чина ”Ангел четвърти”, единен с Гласа в ръководство чрез Късните Роси – съдебните решения, Светлината на Ангела, който слиза от Небето със сила и слава голяма (Откр.18:1-4), Озаряващ цялата планета Земя. Те са на особена почит в чинове Свещени, Първосвещени и Пророчески съдебен атрибут!

И още много има да се каже за групата, която стои твърдо като щит на твърда канара!

Да, Ангеле трети Лаодикийски, с две разделени крила! Това е новото за деня. Но гледай и него да не изпуснеш, че не е било станало под твоята стреха, и не ти се е покорило, за да го унищожиш. И помни, че ти си сватбарят без сватбарска дреха, явил се на сватбата, когото изхвърлят навън, където е плач и скърцане със зъби и вечна тъмнина. О, дано се опомниш и се вслушаш в съвета на Верния Свидетел: “Съветвам те да купиш злато, пречистено пред огън, за да се обогатиш и бели дрехи, за да се облечеш, та да се не види срамотата на твоята голота и колурий, за да помажеш очите си, та да виждаш (Откр.З:18). да! За да прогледнеш! И да съзреш по-ясно Ангела, слизащ от Небе в сила и слава голяма (Откр.18:1-4). И се постарай да го разбереш, не хули и не беззаконствай, че сте двамина братя: Юда духовен и Израил.

Юда е съсъд на употребление, ако е в изпълнение на Закона и Здравната реформа! А сред Израил е народът Божий, който се извежда чрез Съда велик по съдби! Но в този народ не влизат непокорните хулители и беззаконници!

Запомни това добре, Лаодикийо!

2 Коментари

  1. Четирите вятъра вече са освободени, тъй като спасителният план вече е доста по-напред от Откр.7. Вижте откъсите от Късния дъжд, посветени на тълкуването от бога на Откр.7.

  2. Когато белязаните с печата на 144 000 бъде завършено, настъпва определеното от Йехова време ангелите да освободят четирите вятъра на
    ,,голямото бедствие“.
    (Откровение 7:1-3) Първо е изпълнена присъдата върху блудницата Вавилон Велики. След това побеждаващият Христос бързо започва Армагедон, за да унищожи останалата част от земната организация на Сатана и на края да хвърли в бездната Сатана и демоните му. (Откровение 19:11-20:3

Коментарите са заключени