Обяснение за дялото Божие с явление на олтарно служение в чин Ангел Четвърти и Пети Борец – дяло велико на съда небесен

retro, squares, abstract

Следва обяснение в слово за развоя на дялото Божие с явление на олтарно служение в чин на Ангел четвърти и Пети Борец – дяло велико на Съда небесен.

Както на Небето, така и на Земята старозаветният скиничен живот завърши с жертвоприношение. Защо? Израил ясно разбра, че се яви Истината, истата жертва за изкупление на земното създание, Пасхалният Агнец – Господ Исус Христос. След възкресението на Сина Божий, Той се представи в Небе с кръвния изкуп, цената на изкуплението – Кръвта Агнева. Тази цена беше необходима като платежна стойност за уреждане на земния въпрос водещата се хилядолетия борба между живота и смъртта сред планета Земя. Обещанията, дадени от Христа за явлението и дара на Дух Святи, трябваше да се изпълнят. Изключено бе Дух Святи да се яви в чина Си Обрезател в неръкотворния, сърдечен храм с олтар на служение без жертвената кръв на Агнеца в едно свещено служение. Духът Божий и Кръвта се представиха в съвместна дейност при духовното обрезание в юдейство и в очистването на земното светилище, скинията неръкотворна – човека.

А обещанието гласеше: ”Чакайте в горницата Ерусалимска! И ще взема от Отца Си и ще ви пратя Утешителя Си ”Дух Святи”!

И в деня на Петдесятница, очакващите в горницата Ерусалимска ученици Христови, апостолите приеха обещанието Христово – дара на Дух Святи. А дялото на Дух Святи бе да устрои духовния живот на Новозаветната Христова църква и да положи нейните ”здрави апостолски” основи.

С изливането на Дух Святи в сила и слава се покри обещаното Отцуво към Аврама, което навлизаше в своето реално изпълнение за народа по обещание!

Дух Святи се яви и въведе църковното служение в нов духовен подем в приложение на платформената църковна съдба. Устройваше се пътят на спасение по строг реален път на изкупление.

Полагаха се реалните основи на храма Божий! А Дух Святи се яви в знамение и чудеса и обрязваше блюдата златни на почетно употребление в чин ”Духовни юдеи” чрез вяра в Господа Исуса Христа и Неговото велико дяло и храмово – църковно свещено служение. А сред Новозаветната църква Христова навлезе в реално изпълнение на свещенодейно служение Вестта платформена – символа на Завета нов – причастието. И тя продължи в изкупителна съдба до деня на Скончание в пътя на изкуплението, когато Съдът велик разреши църковните съдби чрез Правдата законна, Закона велик.

Църквата новозаветна Христова имаше пред себе си дълъг път да върви и да води великата борба. Тя трябваше да премине цели Седем периода църковно време в новозаветно развитие и високо да издига своя светилник – Вестта на озарение! Предстоеше й да обиколи цялата планета Земя до скончаещия Седми период, в който трябваше да навлезе в чина на Лаодикия и да й се представят съдбите пред Съда небесен велик за крайно съдебно решение според Йоановото Откровение, а това време е най-страшно за църквата. Лаодикия е неподготвена, за да се яви пред Съда велик! Тя е била предупредена (Откр.3:14-19) за състоянието й на хладкост.

Лаодикия е водила и представяла народа Божий в чин Втори духовен Израил” и в своето възгордяване е изпаднала в състоянието духовно на старозаветния народ – Израил стар. А Израил, особено във времето на Илия пророка, целият народ е в заблуждение – по време на Ахавовото и Йезавелино управление.

В чин ”Лаодикия” Новозаветната църква приема свидетелства в пълно заблуждение и отхвърля строгото предупреждение на Верния Свидетел Христа (Откр.З:16).

Времето се изпълваше и Израил духовен трябваше да се освободи от робството на заблудата Лаодикийска (според Съдии 6 Гедеоново явление) и да се увери в духовния си живот. Но страшната заблуда на беззаконие и хула против Дух Святи владееше духовния живот на народа Божий.

А Съдът навлизаше в своето реално служение. Но как щеше да се изяви долу на Земята? Къде е Лаодикия по време на Илия пророка? Тя е скрита в две пещери, две деноминации. Само Илия е извън техните стрехи – свободен. (Това е повторение на сянковото изпълнение според Словото в ІІІ Царе 17).

Във времето на Съда небесен се призовава съсъд в чин ”Илия” според Малахия 4:5, който се въоръжава в чин ”Гедеон” (Съдии 6 и 7) и издига примирителен олтар на Орна да моли за греха на Лаодикия след избълването й от Верния Свидетел (Христа). Съсъдът в чин Страж“ преминава в служение по чиновете ”Илия”, ”Гедеон”. Чрез Дух Святи чува се Гласът да зове десет девици в покана за приготовление за служение. Открива се едно велико по мащаб действие на служение. ”Гедеон” е сринал Вааловия олтар и е издигнат нов на Орна, на Кармил в повторение на Сянката, в духовна дискусия – Илия е победил Вааловите жреци!

В потвърждение, на Земята през 1947-48г. всички пастири на евангелски общества са отстранени.

Чрез ”Пет разумни” се явява в изпълнение пред Съда Малкото Даниилово частично възкресение, съдебно и чрез тях се представя Младоженекът.

Гласът съдебен тръби! Подема се служение. Откровение 18:1-4 навлиза в изпълнение, за да оформи олтарът ”Илиев на Кармил” и да се 5 реши съдебно Земният процес (Откр.7-ма гл.), и да се яви запечатаното строено Войнство според Откр. 14-та гл. А църковната съдба навлиза в изпълнение на чина ”Ангел четвърти”, единен с Гласа на Съдебната власт на Дух Святи. И чрез този строен олтар от дванадесет живи камъка (по сянката ”Олтар Илиев на Кармил”) да се снеме ”огънят” от Небето, сочещ на съдебните решения на църковните и земни съдби. Тъй чрез стража в чин ”Илия”, ”Самуил”, ”Гедеон” със силата на Дух Святи се подема духовно служение в употребление на живия олтар Илиев. Той не е вече в чин ”Олтар на Орна” в примирително служение свещено, който бе сграден в употребление на ”Десет девици” според притчата (Мат.25-та гл.). Той е преминал през ситото на Съда велик и е отсял Пет разумни от Пет неразумни. За изпълнение на това служение е в употребление призваният страж, приемник на Гласа съдебен в милост и любов Божия. Чрез тоз жив олтар Илиев след избълване на Лаодикия, покриващо сриването олтаря Ваалов от Гедеон, на Земята се явява новото оформление ”на Кармил” като дяло на ”Малкото Даниилово духовно възкресение”. Подемат се съдби на служение за уреждане на Земния процес чрез Съда и Закона на правда според изискването на Законодателния Съд велик в Правда на закона!

Гласът на Съдебната небесна власт тръби, приема от Земята постове и моления и урежда духовни свидетелствени служения в потвърждение на съдебните решения в чин ”Огън”, снет от Небето или „Късните роси“ на освещение в чин ”Руно Гедеоново”. В това знамение се явява стражът и се оросява, озарява. Но според сянката в Съдии 6-та гл. следваше второто знамение: ”земята да се ороси”!

Забележка: Тъй като в началото на създание на света чрез една човешка двойка се яви славата Божия и животът продължи в умножение, така и сега в духовно изпълнение чрез двата чина ”Илия” и “Елисея” в две блюда, два съсъда се употребяват в служение чрез Дух Святи, за да приключат съдбите земни съдебно чрез Съда велик пред закона на правда в сила и власт съдебна на Дух Святи.

В употребление на един неръкотворен олтар, сграден от живи дванадесет камъка Авраамови, блюда на почетно употребление, приели десет заповеди и Дух Святи, обрязани, кръстени с Дух Святи според сянката в Съдии 7-ма гл., ”лочили са с езика си вода“, сочещо на ангелския небесен език, се уреждат съдбите на целокупност земна от три пояса земни творби от флора, фауна и планета Земя!

Тез дванадесет блюда, сграждащи олтаря в чин Илиев на Кармил, са лични представители на дванадесет племена духовни, навлезли в чин ”Израилеви”.

Всичкото изпълнение на това духовно служение в приложение свидетелствено на Земята се ръководи от Гласа на Дух Святи чрез стража църковен, жив представител на Църквата новозаветна, ”жената” – кост от костта на Господа Исуса Христа, възлюбената Негова невяста в чин Всемирна църква” с всемирно решена съдебно съдба, въоръжена с Вестта запечатваща съдбите църковни.

Новозаветната църквa е в теократично управление чрез Гласа съдебен, изявяващ всички необходими за служението съдби, и има своето олтарно служение.

Тъй Господ Исус Христос, Ходатаят на Завета нов, се яви в чин „Крадец”, простря десницата Си и грабна сърцето църковно. Той в чин ”Младоженек”, а то чрез Пет разумни в употребление в чин ”Свадбари” и ги въведе в Сватба – Съда, където ги представи като живи блюда на почит, за да приемат решенията съдебни на своите плещи чрез благословения небесни. Решенията съдебни бяха ”Огънят”, снет от Илия над олтара сред Земята в чин ”Късни Роси“

Така ”Крадецът” или ”Господарят” се яви в момент, в който не е очакван и неверният слуга, който се покрива с Лаодикия, изхвърля, избълва из устата си, като й отнема талантите и ги възлага другиму – на таз слуга, който вярно ги е употребявал. А и ”Господарят” извежда служението извън Лаодикийските стрехи чрез ”Светилника църковен” пълен с елей, който в ръцете на невярната Лаодикия е разделен на две, съединява го в една велика Вест, в една жива скиния, храм на Дух Святи, олтар неръкотворен за служение пред Съда небесен. Тъй върналият се Господар е потърсил талантите, отнел ги е от неверния слуга и ги е поверил на верния слуга.

Така се яви олтарът нов на служение и продължи в духовно изпълнение чрез дух и Истината пред Небето. Сред него е Урима и Тумима – Правда, Истина и Съд. И чрез тоз олтар на славата голяма на Ангела четвърти, единен с Гласа, се осъществява извеждането на духовните църковни съдби в духовно служение на решение не само за един народ Духовен Израил, в чин Трети“ съдебен, но за една целокупност земна!

Но най-смелото и важно изпълнение на това дяло, на тоз олтар е строението на Личната гвардия Христова по образ и подобие на Сянката в проверка Гедеонова. Тоз именно Войнствен Христов отряд следва Христа навсякъде във всички изисквания на Съда. Те са тия, които в чин ”Пет разумни” са въведени в Сватба, Съда небесен, представен от Господа Исуса Христа.

Тоз отряд като сграден олтар, дяло на всемирно разрешение чрез едно духовно служение се явява сред Земя в чин ”Даниилово малко изпълнение на духовно възкресение” на Ангела четвърти, единен с Петия Борец – Гласа съдебен на Небесната съдебна власт (или изпълнението на голямото предупреждение на Откр.З-та гл. и се чува глас: ”Прави направете пътеките за Христа!“)

Пояснение: Среднощният вик е предупреждение, че ”Младоженекът иде”, да се приготвят Десетте девици, и се покрива с изпълнението на Съдебния висок вик в явлението на съдебния Глас на Бореца пети в едно духовно единство с Ангела четвърти, в тяхната взаимно действуваща работа при изпълнение на земната им мисия за извеждане остатъка Божий от духовен Вавилон!

Забележка: След избълване на Лаодикия и прозвучаване на Гласа всички, които го признаят и приемат, навлизат под покрова на Отца, което е благословенията съдебни чрез Вестта съдебна запечатваща. А които се закоравят, образуват обвинения духовен Вавилон и автоматично приемат присъдата на блудницата Вавилон духовен и звяра!

Христовата жертва се представя в Небето чрез живия неръкотворен олтар на всемирната църковна съдба и Съдът велик чрез тоз олтар приключва целокупния Земен процес (по подобие на сянката ”Илия”, който приключи дискусията с Вааловите жреци и увери народа

Божий в Бога Всемогъщ, а Гедеон освободи целия Израил чрез строго определеното войнство).

Но духовната борба продължи, макар дъждът да ороси земята. Късната Роса е оросила блюдото според сянката ”Гедеон и руното” и огъня, снет от Илия на Кармил. Тук именно е грешката, която допусна Третият ангел: той не разбра своята мисия на предупреден от Небето и присвои чина на Четвъртия ангел единен с Гласа съдебен (Откр.18:1-4). Или по-точно смеси Светлината на ”Среднощния вик” с ”Високия съдебен вик“. Третият ангел не се приготви чрез предупреждението, което сам носеше, а присвои мисията на Четвъртия, приписа си дялото на Високия съдебен вик, който се явява, за да оформи и оглави (да поведе) новия Ангел четвърти в служение, единен с Гласа – олтара на свещенодействие чрез блюдата златни на почетно употребление, който в чин ”Длан човешка” предупреждава самия Валтасар“ в пира му злокобен на гавра с пленените златни блюда (в лицето на последния папа) по време на Съда велик и увенчанието на Христа с ”Невястата” (отнася за папа Йоан Павел, който се увенчава като духовен глава на осъден вече Вавилон (Даниил 5-та гл.). А Валтасар“ се осъжда и царството му преминава в ръцете на ”Кир”, сочещ на Христовите решени съдби за вечността.

Сатана чрез Вавилон, блудницата духовна и звяра, губи царството си и приема присъдата Ваалова, Ахавова.

Тъй Третият Лаодикийски ангел си приписа правото на Четвъртия ангел единен с Гласа като посочи литературата на весталката Вайт. Ето защо и тя сама се чудеше защо не приемат свидетелството й, а то е, защото то не е било покритие съдебно, нито пък е било и времето на духовното явление на Съда велик.

Едва един век по-късно (в 1947г.) се призовава съсъда – приемник на Гласа, за да се яви и Ангелът четвърти и Гласът като велико дяло на малото дяло ”Даниилово духовно частично възкресение”! (”И много от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за живот вечен, а други в поношение и укор вечен. И разумните ще сияят като светлостта на твърдта небесна и онези, коло обръщат мнозина в Правда – като звездите, от векове на векове (Дан. 12:2).

Обяснение: Среднощният вик е предупреждение към църквата да се приготви, което означава, че е имало интервал от време от предупреждението до явлението на Младоженека. Защото сред нощ се чува глас: ”ето Той иде” като крадец в нощта! И кой взема и въвежда в сватба: тия, на които светилниците бяха пълни с елей. И ги въвежда със Себе си в ”Сватбата” – Съда и се увенчава с тях чрез Гласа на Небето. Те го познават и се явяват по съдби пред Съда небесен.

Е.Г.Вайт в чина си на адвентен ”пророк” е весталка: да изяви едно голямо предупреждение и чрез него се оформя в чин ”Трети ангел“ – предупреждение. Това оформление на дялото на Третия ангел не е явление на Младоженека, а е само предупреждение за Неговото явление.

Едва век по-късно се чува Гласът за явлението на Младоженека и се вижда реалното дяло на Ангела в оформление.

Времето, в което Младоженекът се бавеше, беше време за приготвяне за посрещането. Притчата в Матея 25-та гл. ясно показва кои ще го посрещнат – поканени в приготовление са десет девици, а само петте влизат с Него на Сватба, Съда небесен. Те именно са с Него навсякъде, където отиде и сядат на сватбената трапеза. Това дяло ясно показва същината на явлението, че след предупреждението и изтичане времето на приготовление Христа е влязъл в Светая Светих Съдебната Тронна зала, където Съдът велик увенчава в победа Победителя!

Най-важното е, че Третият ангел не е познал времето и не знае кога ”Младоженекът” Христа е влязъл в Светая Светих и какъв интервал от време е престоят Му, колко време е продължил в служение там и какво дяло и извършил.

От особено голямо значение е да се знае кога е прозвучал Гласът Съдебен, кога е била избълвана Лаодикия и каква е нейната присъда, и каква е целокупната победа Христова! Трябва ясно да се знае кога е започнал съдът и колко време е продължил! да се изяви с точност интервалът от влизането Му (на Христа) в Светилището и кога е приключил.

Тук не са необходими човешки знаци, изчисления и неверно съставени планове, а по въпроса думата трябва да има Небето! Така както Христа призова сам Савел в чина велик на апостол Павел!

Най-важното сега е как ще погледне Лаодикия на оформеното вече дяло на Ангела четвърти и Бореца пети.

От кръста на Христа над Земя стои знак от Небеса. Едва в 1833 г. е призован Мюлер! А в 1844 г. се явява Вайт. Едно столетие по-късно се призовава чрез Глас съсъдът на Гласа, приемник на Гласа от Небето. А в 1948 г. се явява знамение сред планета Земя: имаме образуването на Еврейската държава – Израил се прибираше от четирите краища земни в своята земя! Този знак е небесен! Христа е в Светая Светих и урежда съдбите Израилеви чрез Съда велик пред Закона на правда. И второ знамение се яви в Земята (държавата) на Новозаветната духовна същина, според Езекиил 34-та гл., отхвърлянето на пастирите на духовните общества в България и освобождаването на стадата Христови. Бог Всемогъщи поемаше дялото на Своите ръце!

Наистина знакът е велик в изпълнение на интервала от време, когато Христа влиза в Светая Светих, за да извърши годишния цикъл на очистение (според сянковото скинично старозаветно служение, което сочеше на същината в Скончание). Когато Христа, в чин ”Агне пасхално” като ”иста жертва“ ще поднесе кръвта Си в изкупление на трите пояса земни и Земя, за човешкия род, за една паднала в грях планета Земя. Но тези велики съдби се уреждат единствено чрез Съда велик, когато се ”плаща” цената и е призван ”Илия” в служение, за да се разрешат съдбите на цялата планета Земя с трите й пояса земни творения.

Христа е ходатай пред Съда велик за всички земни съдби! Явява се Елисей“ сред образуваното ”Христово царство”, потвърдено от Съда велик!

О, каква обърканост, колко жалко за един употребяем ”Ангел” трети в ръководни съдби да се закорави поради себелюбие и да се яви богоборец, за да осуети промисъла на Бога над една целокупност земна и Земя. Той повтори напълно дялото на Стария Израил!

О, пазете се, пастири Израилеви! Наистина ще ви се изиска кръвта на отците в мига на съдбата от Съда велик, когато им урежда делата пред Закона на правда! Затова и Христа сам поемаше ръководните съдби на своите стада.

Знакът е велик в изпълнение на интервала от време, когато Христа влиза в Светая Светих, за да извърши годишния цикъл на очистение, когато там Той като жертва изкупителна в Скончание поднася цената на Своята Кръв! Но Той не заплаща само за един народ, който Го разпна, но дава цена на кръв в изкупление на цялата планета Земя с трите й пояса земни творения и за самата Земя! Това време е Скончаещо и този жест Христов се явява пред Съда велик и чрез него се изпълнява освобождението от греха! Или присъдите на осъждение се снемат долу на Земята и се натоварват на ”Пет неразумни блюда”, които приемат дяла на Сатана! А оправданият Христа се увенчава чрез Съда велик с великата победа Своя!

Повтарям словата на Дух Святи! О, каква обърканост, колко жалко за един употребяем ”Ангел” в ръководни съдби, да се закорави поради себелюбие и да се яви богоборец, да противостои, за да осуети промисъла Божий над целокупност земна подобно на Стар Израил! наистина, Трети ангеле, ще ви се изиска кръвта на овците в мига на съдбата пред Съда велик, пред Закона на правда! Горко вам, пастири израилеви, които не пасохте стадото Ми! Тогаз отнема се от вас стадото! Но отговорни сте за щетата, която нанесохте на Земята, като закоравяхте и не приехте Светлината – последната Ми милост над земята. Не зърнахте светлия лъч на озарение, защото наистина сте слепи!

В нощ свети Луна, но лунатиците я избягват, за да не им се открият нечистите дела! А зазори ли се, те се крият в леглата, да не би дневният светъл лъч да ги озари и им се видят ръцете окървавени!

Но днес яви се яркият дневен лъч и освети деня Господен в годината на освобождение и освобождава роба от греховния хомот!

Не е късно, когато ще се яви денят и Христа ще се увенчае с победата Своя – църквата Своя, на която съдебно уреди съдбите! И ще се развее Знамето всемирно – Вестта църковна, запечатваща сетно земните съдби, и ще се яви като факел на озарение да озари пет континента земни и Земя! И ще строи верния Си народ в чин ”Трети съдебен Израил” поради това, че само с решени съдебно съдби и оправдани с Правдата Христова влизат в това число като народ съдебен, пътник на Новия Ханаан. И там ще бъде избърсана от очите им всяка сълза! И ще ги отведе към нови тучни пасбища, към бистри извори на непресъхващи води, към Реката на живота – Дух Святи. И тогава вие, що пасохте сами себе си, а стадото Ми не хранихте, къде ще сте?

А сега ясно е, че ако Е.Г.Вайт, ”адвентният пророк“ изобщо ако е видяла влизането на Христа в Светая Светих – Съдебната Тронна зала, за да поднесе цената на кръвта Своя за очистването на светилището, според нейните изявления, то това става едва в скончание на времето, чудно е как не й е дадено какъв е развоят на Съдебния процес, как е протекъл той?

Но както и да е! Времето на Вайт отлетя, а ответ не се яви чрез нея за сега, как е приключил Съдът велик Земния процес! Но как ще види тя това велико дяло на Съда, когато точно там, в Съда, се избълва Третият ангел, ръководство Лаодикийско, поде се Съдебният процес в развой, разглеждаха се делата, оправдаваха и се наказваха!

И едва в Скончание се поднесе цената на изкупление при увенчание на Победителя Христа с победата Негова – Невястата (според сватбата в Кана Галилейска).

А сега остава Третият ангел да си признае грешката! Той падна под едно и също осъждение със Стария Израил, който разпна на кръст Месия – Христа!

Но Духовният Израил в лицето на Третия лаодикийски ангел счете за нищожна кръвта, която Христа проля!

Мина нощ с лунно озарение като пророческо явление! Сега се явява дневният светъл лъч на озарение на новия, светлия свободен ден, робът е освободен, с разрешени съдби, за него са дадени кръвните цени. Но въпреки това Лаодикия продължава като поробител да сковава във веригите тежки на греха и да поробва човешката душа!

Но отворени им са на избълване стрехи вратите и те продължават да мамят човешките души! А знае се, че слепец слепеца като води, непременно и двамата ще паднат в ровеца! Наистина, глух като аспид се оказа стражът, в чин ”Ангел трети“ в ръководни съдби, не чу тръбния звук – Гласа на Ангела, който слиза от Небето (Откр.18:1-4) в единство с Бореца пети да отпращат зов от стената, не чу, нито видя, потънал в слепота като аспида!

Мина нощ тъмна с лунна светлина като пророческо явление! Мина облак мъглив над Земя, обвивал цял век Ангела трети в хула спрямо Духа Святи! И бръчкаха се талази морски по брега като одеждата на Лаодикия на снага. Тих ветрец повя, цял век листа в рова вя и яви се ден, светла съдба, чу се Глас тръбен, надаваше се знак, че ще се яви знак! Нощ отмина, мрак победен сви знамена. Светла се зора зазори, лъч светъл се яви и Земя озари! След зима зла яви се пролет, раззелениха се поля, разцъфтяха лехи с ароматни цветя! Сияеше в чашки им късната Роса. На вечност изгря Правдата законна и освободи роба от греха! И разстлаха се стада по тучните поля с ароматни цветя и прясна трева. Бликнаха кристални води от пълноводните реки.

Ясно свидетелстват земните съдби като течение, че има зорко разграничение чрез дела реални в живота. Че веч са свободни от слоя на напластения, не съществува веч господарско управление на слуги и роби. Свободни са стадата, няма веч смесени на Земята, ясен, белегът им краси съдбата. Бели и черни отлъчени са като Пет разумни и Пет неразумни, отделен е грехът от Правдата.

Яви се свободата, тъй ценна за подтиснатия слуга. Веят се на Правда знамената в могъща съдба след великата борба! А ти стража,

Ангеле трети отхвърлен, сляп и гол дремещ дрямка на ясла без сол! Събуди се! Събуди се и виж, че не си вече на стражевия си пост поради измяната ти. Поради хулата към Духа Святи не си дал точен знак. А се бориш с могъщия заветен ”близнак” – Синай и Голгота! Това е победа за живота – Синай, Съдът със Закон на правда, Голгота, жертвата изкупителна на правда.

Събуди се, събуди! С вретище чреслата си препаши и стадото освободи! И времето подири – къде е грешката ти!

О, то, времето, яви се в Мощ на малкото Даниилово възкресение духовно (Дан. 12:9). Като крадец Младоженекът се яви и поведе Пет разумни към отворените съдебни врати.

Светилници им пълни с елей, със сила и Мощ на Дух Святи посетени, обрязани, храмове очистени – сърца, седнали на сватбената вечеря. След тях затвори се врата! Но те свидетелствуват Истината съдебна, че Съд велик разрешил е в Правда законна на целокупност земна и Земя съдба от флора, фауна и човек. Наистина Той сам се яви в мига, в който не си Го очаквал ти, Ангеле трети! А най-малко ”злият слуга“, който с хула в уста уверяваше, че не е ощ време на Земя да се яви Господарят. ”Но знай, че първо Сатана ще се прояви чрез медиума си”, тъй предупреждението носеше ти! Но знай сега ти, че в твоя живот ще се прояви той!

А новият страж се призова да се яви в едно малко духовно възкресение и да въведе в това дяло верните Мои! И като стражи в зората те дадоха точно време изпълнително за нощта и за делата пред Съда велик в Небеса. Ясно подчертаващо и вярно, положително доказано, Малкото духовно възкресение се яви на Земята! Но неговото явление не е според изчисленията на Е.Г.Вайт! Нито Третият ангел е положителен в интервала от време, кога Христа влиза в Светая Светих. Именно тогаз се явява то за едно велико духовно дяло в свещено служение съдебно, след избълването на непокорна Лаодикия в чин ”Астин” (Естир 1-ва гл.). Тогава (след избълването на Лаодикия) се явява едно земно светилище, всемирен църковен олтар, по образ и подобие на Небето, чрез който се приемат стражевите съдби чрез Съда велик, изявени в един Висок съдебен вик долу на Земя! Едновременно се разрешават съдбите на Новозаветната църква Христова: едни се оправдават, други се осъждат; едни отделят отдясно, други отляво, едни за живот вечен, а други за поношение и укор вечен! Чрез Съда велик се разрешават съдбите на оправданите мъртви и живи до Скончание!

Тъй дялото съдебно от живи блюда на почетно употребление е долу на Земята, то е сърцето църковно – светилище земно чрез живите съсъди на Дух Святи! Те именно се явяват в чинове небесни!

В тоз интервал, годината 1844, се призовава Е.Г.Вайт, а век след това, 1947 година е призован съсъдът – приемник на Гласа небесен! А едва на 05.08.1954 г. започнаха изявленията на Съда велик. Но между 1844 г. и 1947 г. Христа е бил в ходатайствена служба в Съда небесен за предстоящото разрешаване на делата. А долу сред планета Земя се е носила Свидетелствената вест в предупреждение, която се открива в едно духовно пробуждане.

Но Лаодикийският страж не позна времето си досега на очакващ сила на Вестта. А каква Вест щеше де разнася той, че да очаква „сила на Вестта”, след като той не разбра своето задължение и не се приготви чрез Божия Святи Дух? Не се осъществи волята Божия да се приготви, Защото не позна духовното обрезание, а го похули! Третият ангел не изпита реалното действие на Дух Святи, не позволи на Божия Дух да извърши дялото Си чрез него и да очисти олтара на служение. Третият ангел не се пробуди, нито позволи на пробудилите се да приемат Дух Святи, за да бъдат употребени и да се яви сред тях малкото Данаилово възкресение, то не беше по техния вкус.

Само духовните, подготвени от Дух Святи блюда, можеше да бъдат употребени! И сред тях се явява олтарът за служение с два отдела за очистение, за да бъдат и въведени в ”Сватба” – представени пред Съда, за да приемат на плещите си като живи представители на племената наградите им според делата на изпълнение. Тук именно Третият лаодикийски съгреши и приписа дялото на Святия Дух на Сатана, поради което и биде избълван!

Но яви се лъчът светли на Светлината като свята слава в Тъмнината чрез сила на Духа Святи и озари, възкреси духом малкото събрание на Пет разумни девици, и бидоха подготвени и оформени група и употребени извън всяка стреха!

Таз група е дяло на Петте разумни, уподобена на жив олтар в свещени служения, сграден от живи камъни, по подобен на олтара Илиев на Кармил.

В един миг чрез молитва пред Небето Съдът велик свали огъня на Дух Святи, който пое и ”жертвата” – техните прошения и молби за църквата. Те са сглобени като едно сърце църковно, живо, туптящо, което представя църковните съдби. Над тях се яви Славата Божия, подобно над олтара Илиев на Кармил, чрез огнено Слово на Дух Святи Бог се изяви и прослави Себе Си (и това се изпълни реално – всички пастири на учения в един само миг навлязоха в осъждение подобно на Вааловите жреци). На Кармил бяха явени два олтара, подобно на олтарите на Авел и Каин, в чинове Ваалов и Илиев. две групи се оформиха: дяло на Пет разумни – живото сърце на Църквата всемирна, и това на Пет неразумни, осъдени, подвижени от Сатана.

Дялото на малкото частично духовно възкресение в чин ”Даниилово” или могъщото оформление на Ангела четвърти, единен с Гласа в чин “Пети Борец“ – Святият Дух е същото дяло от Начинание и се покрива в Скончание – олтара на Авел и Каин в Макетен план; сенките Ваал и Илия“ посочиха на Десет девици и дялото им в Новоерната същина чрез Съда велики, които приеха решенията на Съда велик и осъждението на Сатана.

Чрез служението на Илия биде изобличен Израилевият цар Ахав за дялото му на мерзост, което посегна на Навутея. Това дяло сочеше на Стария Израил, който щеше да посегне на Христа. Същото дяло повтори Духовният новозаветен Израил, който не призна жертвата на Христа, кръвта пролята на изкупление, като я отхвърли чрез хула против Дух Святи, белега му на духовно обрезание свидетелството новозаветно сред цялата планета Земя, а продължи в слепотата на себелюбието си. В чина си ”Лаодикия” той бе предупреден, но и сам носеше това предупреждение. А времето се изпълни и Гласът съдебен се яви като ”Крадец”, и възстанови в чин ”Илия” олтара на служение, в чин Орнов, Гедеонов и чрез употребление на тоз олтар Съдът небесен реши съдбите земни пред Закона на правда: в оправдание и осъждение! Тъй и днес, в Скончание, в повторение се яви великият Съд небесен в правда законна и реши Земния процес; като намери Лаодикия неготова, реши й съдбите в чин ”Пет неразумни”. Блюдата на почетно употребление бяха употребени да приемат чрез Високия съдебен вик всички оправдани църковни съдби! И се нареждат отдясно на Христа.

А на осъдените, чрез Пет неразумни, които се нареждат отляво, се приемат осъдените съдби.

Това дяло се извършва в интервала от време, в който Христа е бил пред Съда и е поднасял своята кръв, за да очисти светилището с цената на изкуплението. В това време Съдът небесен решава съдбите земни на флора, фауна и човек, и на самата планета Земя. Решава съдбите на скиничното и храмово служение.

Долу на планета Земя моментът е също критичен. Съсъдът – приемник на Гласа на Святия Дух (според Малахия 4:5, Съдии 6-та гл.) в чин ”Самуил” и ”Девора” се въвежда от дух Святи от чинове в чинове според дялото, което се разглежда в Съда небесен. И изявен в чин ”Тръба Сионова” съсъдът изявява решенията съдебни: сред строения олтар жив на служение от живи ”камъни”, блюда на почит се снима огъня от Небето – съдебните решения!

Забележка: В това време на изпълнение съдебно, долу на Земята олтарите са два – единият е дялото на Пет разумни, който приема решенията съдебни и се удостоява в награда с прославата Божия!

А вторият олтар е дялото на Пет неразумни, което приема осъждение над всички мерзостни учения.

Над Пет разумни осенява Славата Божия чрез всички благословения, а на плещите на Пет неразумни се натоварват всички осъждения в проклятие! Единият олтар се води в разум от Христа, Победителя като техен личен Вожд – Победител, а вторият се води от Сатана с духа му нечист, но той е победеният.

А горе в Съда велик, пред целокупния Съдебен състав се поднася кръвният принос за очистение, изкупване от греха в едно велико съдебно дяло на Изкупителя.

Тъй в скинията неръкотворна с храм на Дух Святи с олтар на служение се очиства олтарът, светилището небесно – сам Христа, Който е натоварен с греха на целая свят и чрез Съда велик разтоварва греха от Себе Си. А грехът се натоварва на обвинения и виновен Сатана, победения чрез падналия в неразум Трети ангел лаодикийски.

Но това дяло се води от Гласа на Святия Дух (съдебен) в употребление само на блюдата златни, храмови в почетно употребление и тез на непочетно употребление (те също са златни, но пленени от Сатана). Тез две групи долу сред планета Земя са оформени в два олтара в чинове ”Олтар Авелов”, ”Илия” и ”Даниил”, а осъденият – в чин ”Каин” – Ваал, ”Мохамед” – Вавилон!

Тъй олтарът Христов се очиства и приема всички оправдани съдби в чин ”Съдебни решения“ чрез служения свидетелствени в потвърждение.

В какво се състои избълването на Третия лаодикийски ангел?

Той съгреши в хула против Дух Святи и приписа дялото Му в действие на Сатана. Третият лаодикийски ангел в чин ”Лаодикия”, вместо да се приготви духовно да се обреже, да се определи и присъедини към Ангела, слизащ от Небето със сила и слава голяма, седна на съдийския стол и осъди всичките прояви в действие на Дух Святи, като ги приписа на Сатана, макар че Ангелът на Завета (Откр.18:1-4), който се яви в сила и слава голяма, да се изразяваше ясно в мисията си на озарител на земната Божия творба.

Ангелът на Завета се яви в първосвещен сан; за да уреди очистението на земното чистилище пред Трона съдебен със Закон на правда чрез Христа като Ангел на Завета (тоз е чинът служебен). И в удостоение тоз чин поднася на личния Си представител сред планета Земя, застанал сред малката група, водена от Гласа на Съдебната небесна власт на Дух Святи! Тоз Ангел на Завета с лъчите светли на Светлината в сила и слава голяма озари олтарите на служение и ги обгради като живи камъни на вяра Аврамова в един олтар на служение в чин ”Илия на Кармил”! Той бе приготвен да приеме наградите на оправдание за очакващите спящи настоящи и бъдещи съдби.

Яви се лъчът златен на озарение като крадец над призваните малцина и ги удостои с велики съдби на очакващи Господаря Си.

Лаодикия, убояна да не се види голотата й и се отнеме правото за корона на главата, похули всички действия на Дух Святи. Не позна родните капки на късно оросение в чин ”Късна Роса“ в освещение и ги охули, оплю и приписа на Сатана. Когато Лаодикия се опиваше в хладкостта си, а времето наближи в изпълнение, яви се Ангелът на завета Христа в чин ”Крадец” и възкреси мъртвите кости на плътта, въздигна блюдата златни и ги употреби, с олтари сърдечни обрязани от Дух Святи в юдейство и светилници препълнени с елея – сила на Дух Святи. Те приеха всички награди в чин ”Благословения Отцуви” като живи представители на съдбите. И като камъни олтарни, живи представители на дванадесетте племена, се вградиха в олтар на служение – дяло на Ангела четвърти единен с ”Гласа” в чин ”Борец пети” в едно велико реформаторско дяло, и изпълниха волята Божия. Това дяло реално показва, че Христа сам пое ръководството на дялото Свое в ръка в едно теократично управление. Дялото на Ангела четвърти в чин ”Малко Даниилово духовно възкресение” се яви още като могъщо Йорданско течение на водното кръщение, то е повторение на дялото на Йоана Кръстителя – дяло Христово по строг План на спасение.

Тъй Ангелът на Завета (Откр.18:1-4) е явен и неговото дяло е новореформиращо дяло на Земята, което е натоварено чрез Съда велик с приемащите изкупващи съдби на целокупност земна и Земя във всемирна съдебна победа. На него се възлага и съдебната победа. То е дяло съдебно и стои здраво като като щит на канара вярно, извън всяка църковна стреха. Неговото Знаме е Вестта всемирна, запечатваща, с всемирно решени съдби. То поема изведената от Лаодикия разделена Вест и съединена, въведена в един църковен олтар на служение, за да се яви и Църквата с всемирно решена съдба без бръчка и петна. Затова и носи всички църковни награди в чин ”Даниилови”. Така се яви духовен народ Юда, натоварен с десет заповеди и Дух Святи.

Забележка: Нека не се чудим, че не всеки, който е приел десет заповеди и кръстени в Духа Святи, са употребени, нито пък ще бъдат всички спасени. Не всички, които приемат Вестта и символа на Завета, ще имат дял с Христа, ако не са се смирили и сред това дяло да са се наредили.

Защото мнозина, когато прозвуча Гласът, се събраха на Орна в чин ”Десет девици”, всички бяха кръстени с Дух Святи, приели десет заповеди Божии. Но подобно на Корея, Дотан и Авирона се надигнаха против избора на Бога, по подобие на тях – против Мойсея и Аарона. Но Бог продължи да води Израиля чрез Мойсея и Аарона, а Корея, Дотана и Авирона бяха погълнати от огнената бездна. По подобие бяха отхвърлени и Пет неразумни от Дух Святи. И оставени без Божията закрила, нападна ги Нечестивият, който ги подбуждаше към лъжеучение и лъжепророчества.

Така и всички, които не са се покорили на Гласа съдебен, завладени от враже изкушение, се появяват в съдийство, надигат глас на всезнаещи. Те не влизат в Сватба с Младоженека, не са в употребление от дух Святи, макар и да са били в това дяло! Те са отсети от Съда велик; изоставени на произволите на Сатана.

А готовите и избрани от Гласа съдебен влизат с Младоженека в сватба – представени пред Съда велики и в чин ”Пет разумни” навлизат в развоя на църковното служение. Чрез тях Съдът изявява своите решения, развоя на Съдебния процес и положението на Вожда им Христа.

След раздялата, Пет неразумни, отсети от Съда, не чуват вече гласа чрез Стража, те са го похулили и не са осведомени за хода на процеса. Те нямат никаква връзка с Младоженека и Сатана чрез духа си лукав ги обладава и употребява в лъжи и неправди, с цел да може да изопачи Божията Правда и Истина.

Те са заблудени от самия Сатана, но са с претенции, че ги води Бог, а делата им порочни говорят, че са от лукавия. Във времето на Съда те са употребени в чин ”Блюда на непочетно употребление”, приели делата на осъждение като Ваалов олтар – Каинов – Мохамедов. (В сянковото служение редом с Божието изпълнение вървеше и лъжепророкът Ваал, а в Новия завет, лъжепророкът Мохамед.)

Илиевият олтар сочеше времето на Съда велик, когато Израил последва лъжепророка Ваал. А Илия беше употребен да отвърне Израиля от заблудата Ваалова и успя!

Илия беше единствен Божи пророк, а Вааловите пророци четиристотин и петдесет на брой.

Но във времето на Илия имаше пророчески ученици, гонени от Ахава. Те бяха скрити по петдесет в две пещери, които сочеха времето на Скончание, когато Духовният Израил, потънал в заблудата Ваалова хула против дух Святи и в беззаконие, бе събран в две пещери, две деноминации! А Илия на Кармил беше сам. Сянката ни води до Новозаветната същина. И по време на Гласа, Малкото Даниилово дяло е самостоятелно, водено от Гласа съдебен в един духовен велик изход от Лаодикийската заблуда на църковните съдби и на Духовния Израил (изведен от хулата и беззаконието) и греха Лаодикийски.

Забележка: В това време Духовният Израил е стигнал състоянието на Стария Израил чрез служения и учения пред Небето. Съсъдите, които сграждат олтара на почетно употребление чрез Пет разумни, носят белега на юдеи. Чрез тях се извежда и църковното служение от Лаодикия и Вавилон и ги довеждат до пътя на Истината Божия. Дух Святи ги озари за страшния Съд Божий в чин ”Златни блюда“ на почит и ги употребява като дванадесет живи представители на племената в приключващия църковните съдби и земни Съд на правда, и то малко преди голямото първо възкресение на мъртви и живи праведни. Те са приготвени и въоръжени, в чинове небесни. Те са здраво сплотени като един олтар и чрез тях се води служението. Те се придържат строго към всички изявления на Гласа съдебен, обединени в едно цяло. Ден и нощ са във верижни постове и молитви за преуспяване на дялото Господне! А то се води от Светлина в Светлина, стъпка по стъпка. Те всички имаха лично водене и напътствия от Святия Дух, но Гласът водеше чрез съсъда църковното служение стъпка по стъпка в свидетелствени потвърждения на съдебните изпълнения, че днес туй дяло е разгледано и това е неговата присъда – така е оправдано или осъдено. И над него пада благословението в чин ”Награда“.

Наистина има още много да се говори, но то е записано сред свидетелствата, които са в чин ”Съдебни решения“ и носят велико озарение, за да просветне цялата Земя.

Дялото на Ангела четвърти очаква реалното явление второ на Господа Исуса Христа след знака на Небето за Съда – Вестта съдебна запечатваща. Дано приготвени духом, а не по плът, дочакат Царя си и Господаря си, идващ на облаците. А те в миг на зеница трябва да се преобразят под звука на Архангелска тръба.

Но ако са плътски как ще се осъществи това?