В какво се състои объркването на религиозния свят?

church, bench, wood

Сред планета Земя се намират в съществувание различни религиозни, духовни реформаторски общества, основани на Библейски основи, вярващи в Бога като Създател и Спасител на човечеството. Но те се различават съществено по своята представа за Бога Творец и Неговата свята цел, която се реализира чрез изпълнение на Спасителния план в развитие сред планета Земя, за да представят на народа Неговата велика Творческа Мощ като Създател, Законодател и Съдия в изявление над Земя. За да извършат това дело на изява на Бога, те са лишени от реална представа и познание за Неговата най-свята цел във водещата се борба със злото и не знаят какви са изискванията Божии в извършване на земното духовно служение чрез чинове пред Небе; въпреки че евангелистите – апостоли да са изчерпателни и ясни в Евангелия и Послания, особено за Светлината, която дават за вечността на Закона Божий Царски от десет заповеди Божии и обещания Дух Святи в действие сред Църквата новоерна Христова и нейното предупреждение чрез Откровението, дадено на апостол Йоан.

Мнозинството духовни водачи и пастири не са го позвали в неговия истинен Троен лик

Ние, всички земни човешки създания, съзнателно или не, знаем че има Бог и че Библията е Неговият най-съвършен свидетел и неизчерпаем източник на знание за Бога. Но мнозинството от духовните водачи, които държат Словото Божие в ръка като пастири на стада човешки, не се боят от Бога и не са Го познали в Неговия Истинен Троен Лик. Дори и да разбират, че грешат и че нямат яснота, то те вървят по утъпкания вече път, по създаден от човешки учители план и не дръзват да променят, да прибавят или изхвърлят. Никой не дръзва да изкаже дори свое мнение по духовни въпроси. Те остават като запечатана книга, както и се стараят понякога да представят Божието Слово!

Религията не води народа Божий в спасение

Вървейки по този път векове и времена новоерни, религиозните общества представят Бог според своя установен, узаконен от събори устав, съчетаващ в себе си традиции и сянкови церемонии, които никак не водят народа Божий в спасение! Такава религия е господстваща държавна духовна власт и не отговаря на Библейската светлина за облика на Божията църква. Ако се отправи въпрос към нея за Божествената Свята Троица, за дейността на Бога над Земя в изпълнение на спасителната Му цел като Вседържител и Творец, тя отговаря: ”Много знание не е необходимо за душата”! И ако тя е будна и иска да знае за Бога повече, отговаря строго, за да не дръзне повече във въпроси: ”Това знаят само Отците – пастирите, патриарсите!” И така задържат душата в непросветеност, за да не дръзне повече в познание на самия Бог и открие истинския Му Лик и да не познае целта Божия в изкупителния процес, в развилата се над планетната плеща борба.

Земята не е случайна и не е само сред Всемира

В Древността, след грехопадението, Бог чрез Глас се е явил на Своето творение чрез пророците, за да познае Земя, че тя не е случайна и не е сама във Всемира. Земя е творба на велик и могъщ Творец, Бог Всемогъщ в действие чрез Сила над планета Земя, Който се изявява в милост над човека, обсебва го чрез Духа Си Святи и го осведомява за Своята Личност в съществувание и действие над Земя. Интимно се съобщава с верните и им открива Своята непроницаема цел за изкупление на човека, флора и фауна и на самата планета Земя.

Отминалите древни времена не са оставили в незнание и недоумение човешките родове и ясно е открита Божията цел в планомерно развитие над Земя. В Спасителния план на Бога е включен в изпълнение един цял народ, а не отделният човек.

Бог се е изявявал чрез Слово и е говорил чрез човека. И във време на изявлението е бил всякога ясен и е вмъдрявал Своето създание в прозрение на Неговата воля, за да я изяви на народа Божий сред Земята. А човекът не е нито сам, нито незнаещ. Той получава точна информация и представя небесната страна като нейна легация долу на Земя. А тази небесна страна е недостижима за оня, който не я дири с вяра, освен за човека, дошъл до познание на нейния велик Владетел – един Могъщ Бог, Творец, на Когото да възложи своя живот в упование чрез вяра, да Го почита и хвали в надежда за разрешение на своите съдби.

Бог не е материя, а Дух и Истина

Бог държи човека в респект в Своята най-висша цел изкуплението. Той не е материя, до която човек лесно може да се докосне! Таз Велик Творец е Дух и Истина. И как тогава ще се приеме от плътския човек, докато на Земята цари безредие и беззаконие, породено от безверие, от фалшиви религии и изповедания – от човешки мнения на ”заместници Негови”, непоставени от висшата Божия цел, явени спиритични явления и представи – най-опасните душеубийствени учения, погазващи напълно истината за Бога, други, водещи в идолопоклонство, поклонение на творение, вместо чест и удостоение на Твореца Бог.

Препятствията пред човека в познанието му за Бога се поставят от сатана

А тез мерзостни препятствия на душата да стигне до познание на своя Създател, са целта и средствата на един противник, който заблуждава човека, за да не стигне до своя Творец в Правда. Кой и как ще представи истината за Бога и кой ще я познае сред толкова съществуващи заблудителни учения, протекли по земните плещи като мътни вгорчени течения?

А още и вярно от древни времена Бог е оставил  ясни следи от един строго начертан и вярно изявяващ Божиите намерения Макетен план. Още в Битие, в сътворението човешко, Бог е вложил Своята премъдрост за борбата, която предстои да се развие над Земята.

Будният човешки дух открива съществуващата реална сила в действие над Земя. Но каква е таз сила! Бог ли е, Творец ли е, но тя съществува. Но за да съществуват заблуда и измами, то означава, че има и Истина, която води борба със заблудата.

И ние проследяваме Истината, изявена в бита човешки земен чрез Творческата Мощ и идваме до познание на Бога Творец. Тази Творческа Мощ е Дух Божий, Който се ”носи над водите“ и продължава да се описва създанието и устройството в действие над планетата Земя сред флора, фауна и човек.

Сатана първо обсеби фауната

Развоят на човешката личност в действената земна борба и заповедта Творческа, вложена в творението, продължават видимо, но следващото в този процес съгрешение се явява поради бързо развиващото се неверие в човека спрямо Бога Творец, което е плод на Сатанинско действие върху човешкия дух. Първото съгрешение в Едема на първата човешка двойка е ясно нарушение на заповедта! Фауна се включи в измамата и прие проклятието на Твореца. Но дали фауна беше по-мъдра от човека, или лукавството на врага превъзхождаше човека чрез обсебения съсъд от фауна? Още при първата среща с врага Божий за човека стана ясно, че той съществува и с голяма хитрина в лукавство обсеби фауна, за да постигне желаната си цел, да погуби Божието създание човека. И с голяма хитрост враг влезе в самия Божий дом – Рая, в който беше настанен човекът, окръжен с всички необходимости за неговото съществувание и за мира му сред Рая – девствената планета Земя.

А колко важно беше обстоятелството, че Творецът, Всемогъщият Бог не скри Себе си от Своето творение! Той ясно подчерта пред Своето създание, че не е материя, а е дух, Който има власт да обсеби материя и да я употреби в борбата със злото.

Според дялото на измама, извършено в градината райска от духа на злото, ясно е доказано съществуването на два духа, действащи в Правда и неправда. И което е най-важно, че те водят борба помежду си и ангажират в таз борба Творцувите творения. Духът на измама води борбата против Твореца Бог и против Неговата Творческа мощ в създанието като Начало. Сатана обвинява Твореца в неправда спрямо Своето творение, че и то било бог и получава знание както Бог.

Още преди грехопадението Бог строго е планирал как ще се развие борбата

Този е възелът на борбата, явена сред Рая и целта на злото се открива – жажда за господстваща власт. Но враг не знаеше, че преди неговата намеса в борбата земна Бог бе строго планирал как ще се развие тя, с включени двама Вождове с два духа – единият, действащ в зло и измама, а вторият, развиващ Правда и Истина над земя и употребяващ милост и любов в борбата.

Пред тези съществуващи истини, че има зло и добро, може ли човек да каже, че Бог не се е изявил и че не е ясно доказан, че е Дух, а не материя – тление? Че като сила мощ е предоставил в Творческата си изява цялата Земя дом за човека, с всички негови необходимости за едно съществуване в пълен мир и безопасност, но врагът на всяка Божия милост и Правда довежда човека чрез действието на духа си зъл в състояние на неблагодарност, за да обвини Твореца в измама. И поради посятата от Сатана неправда към Бога като плевел в нивата Земя – човек, материя борбата се открива именно сред тази нива – материя, човешка плът и огнена клада я изгаря. А тя е започнала още в Едема – Рая – дома Божий и оттам започва и нейният страшен развой чрез явлението на греха, който изведе човека от Рая, от присъствието на Бога и го въведе в смъртното окаяние на плътта, запечатана от плода на греха – смъртта.

Явлението на човешкото оплождение откри явно начинът и средството, с което се води борбата, вече извън Рая, сред планета Земя, свободно включваща Божието създание от трите пояса земни творения.

Двата духа в действие – Каин – смъртта, Авел – изкуплението

Макетният план подчертава начинанието на грехопадението, открива плана в развой на греха и показва Скончание в избавление след тежката страшна борба. Явените два олтара след изгонването на човека от Рая като олтари с жертвоприношение за греха откриват двата духа в действие: единият подема в служение чрез първия плод на човека – Каин като го обсебва и го води в неверие и безстрашие пред Бога; а вторият Духът на Твореца, обсебил втория син – Авеля, водещ го в Правда и Истина.

Каин сочеше греха, който води в смърт – първопричината за грехопадението. Авел сочи жертвата на изкуплението от греха чрез Кръвта, която е живот и вика от земя.

Какво по-добро отражение на страшната борба, която щеше да се развие над планета Земя, че таз борба ще господства и ще бъде огнен бич, земна клада, на която човечеството ще изгаря като жертва за Правда и неправда и ще засяга и останалите два пояса творби от флора и фауна! И че тя ще се води от двамата Борци духом чрез обсебени от техните духове съсъди, явени като войнства сред арената бойна Земя и ще се развива планът на злото във воювание жестоко с Истината и доброто.

След явяването на двата олтара ясно се посочиха двата най-важни атрибута, чрез които ще се води борбата. Те откриват с какво въоръжение са се въоръжили двамата Война – единият воюва в Правда, Истина за живота вечен, а другият – в измама, греха – смъртта, с която иска да постигне вечността. А в борбата те са ангажирали войска от трите пояса земни Творцуви творения. Явената в Макета борба потвърди, че планета Земя не е вече място на Рай, който изчезваше поради грехопадението, а оставаше тя – Земя в чин „Арена бойна” на два духа, впрегнали в борбата флора, фауна и човек.

Двата олтара на двамата сина на Адам и Ева подчертаха целта на борбата: чрез първия – Каин действаше грехът и въвлече в смърт човека, чрез сила – мощ, поставена в десницата му от врага. Той развя знамето на смъртната коса и подчерта в план на действие вражето всеоръжие сред бойната арена Земя за надмощие на злото!

Вторият син Авел посочи жертвата кръвна пред Небето за оправдание на греха и в чин “Агне пасхално” посочи на Война, воюващ в Правда за живота вечен, на Когото жертвата олтарна – жеста чрез олтарно служение е приета, явена в чин ”Войн кръвен“, изкупващ вината.

Изборът на фауна в това изпълнение – Агнето посочи чистотата, Невинността и характера на Христа, кротостта, с която послужи пред Небето. Фауна чрез овцата е ангажирана в жертви за принос пред Небето да покаже сред планета Земя, че ще се яви реалната жертва – Христа в чин ”Пасхален Агнец”. А Той бе влязъл в изпълнението на плана за последицата от съгрешението в Рая – дома Божий, където се яви грехът и над Земята се настани смъртта в мащабно завоювание от създателя й – врага Божий Сатана – духът на злото, измамата в борбата с Духа на Правдата и Истината.

Макетният план в своя развой обхваща определен период от време. Защо в началото се изяви Творческата Мощ, яви се борбата и цялостното битие на човека в решение на човешката съдба над планета Земя като ангажира три пояса земни?

Всемогъщият Творец, изявен в Мощ и сила, не остави Творението Си без знание за бъдещия развой на Макетния план, сочещ целокупни земни съдби и Скончание чрез един справедлив Съд над двамата Война и техните лични войнства, след като Макетният план е изявил бита земен и борбата с нейния край сред планета Земя – Начало и Скончание.

Макетният план

Макетният план дава ясна представа за борбата. В началото тя включва фауна като съсъд на нечистия дух и измами човека.

След изгонване от Рая човекът позна подобието си и се яви оплождение – яви се човекът на греха – антихрист – Каин. Но след него последва Авел – втори син на Адама, който носеше като съсъд на почетно употребление съдбите на своя Вожд Господа Исуса Христа – Богочовека на Правдата.

Чрез двамата сина на първата макетна двойка – Адам и Ева се родиха по план и съдбите макетни: чрез Каина – на първия сянков народ в бъдещия развой на една сянка, на едно сянково служение чрез един церемониал, сянков духовен живот сред първия Божий народ.

Авел – вторият син на Адам и Ева посочи със своя живот земен в Макетния план, на един втори народ, който бе заангажиран чрез кръвния принос на жертвения Пасхален Агнец като Войн смел – Кръвта Христова в чин ”Свещен Войн”, в Новозаветния реален план на спасение в чин ”Причастие” чрез една велика жертва в принос за греха пред Небето!

Но следваше скончание на таз борба, на греха и на смъртта. Двамата Борци – Каин и Авел като план сочеха на двамата Вождове, на смъртта над материята и живота на духа чрез кръвта, която викаше от земята, пропята в Макетния план, на Авеля, която изискваше възмездие и подчерта, че кръвта Христова – духът жизнен, ще зове към една правдива присъда над погубителя – смъртта. И след един интервал на размножаване, греха, борбата и завладения човек от синовете Божии падналите ангели явява се и Макетният план на Скончанието възмездието – Съдът Божий над осъдени съдби.

Битие, явило Рая и обстановката чрез подчертание на Творческата Мощ в Законна правда чрез зов към творението, ето в Скончание явява се възмездието над греха – Съда Божий над осъдени съдби сред планета Земя.

И в Скончание се явява Глас на повеля съдебна и по План макетен призовава Ноя, като му се възлага мисия съдебна – План на избавление чрез ковчег в строение като едно могъщо дяло на Съда велик над целокупния земен лик!

Тръби Глас съдебен в предупреждение и призовава съдебния атрибут реален чрез човек, и изложи съдебното намерение в решения над таз борба чрез човека в осъждение, а за човека в оправдание – спасение! И се строго подчерта човекът на греха – смъртта и неговата съдба в решение на Съда небесен! Грехът взе мащабни размери чрез смъртта и посочи делата на материята – греха; и яви спасение на духа – живота чрез Съда в небеса.

И така, в скончание на Плана макетен явява се в потвърждение начинът на повеждане на Съд в изпълнение чрез Глас съдебен чрез съдебния атрибут – свише пророческа съдба. Енох, Ной в Правда Божия чрез вяра в Бога чу Гласа, прие Го и във време се сформира ковчегът Божий под водителството на Небесния съдебен Глас. И яви се дялото на спасение за целокупното земно селение от три пояса земни чрез вяра в Бога за изкупление!

Според Макетния план посочи се на едно дяло в чин ”Ноев ковчег“ – дялото съдебно, сградено преди нанесената присъда над осъдения земен прашец – човека на греха и смъртта. Небето е Съдът и яви в Макета язвите над греха чрез потопа – ада земен. И потопът се възвеличи! Едно могъщо дяло, строено чрез вяра в оправдание небесно, съдебно над трите пояса земни се яви (ковчег Ноев).

Ето непогрешимият План макетен на бъдещия строеж чрез План на спасение във велико употребление в огнената борба на смъртта, воюваща с живота, която като немилостив косач го коси и не жали ни плевел, ни житни класове, покосява ги без милост сред арената бойна планета Земя. Но ние всички знаем добре, че един могъщ Архитект не действа сам в строежа велик. Той има Свои помощници и непогрешимо създаден план от Него, който чака приложение в реално изпълнение! И тук иде налице Макетният план, който се появява рано в зората зазорена над бита земен, над планета Земя.

Денят на съдбите се яви в реално приложение след Глас на предупреждение. Чрез Ноя в приготовление яви се ковчегът със строго определени размери и пое товара определен по План макетен чрез Глас съдебен – Ноевия род от трима сина – Сим, Хам и Яфет и от три пояса земни Творцуви творения. И едно велико дяло по план се яви пред вси осъдени съдби.

Гръм разтърси небе, завиха бури, урагани, отвориха се дверите небесни и порой унищожителен закипя! А ковчегът на Ноя плувна в спасителна съдба над осъдени съдби и издигна се над водите на осъждение.

Така яви Макетът в скончание на земния бит на два Завета, в Сянка и Същина, реалното изпълнение на Съда чрез Книгите на делата. И покритието се осъществи в Скончание над Земя чрез Съда, според ”Откровение на Иоана” и дялото на частичното възкресение, предупредено в Даниилово пророческо видение. И показа, че Земя е адът – бездната водна, а дялото на спасение е духовно чрез вяра в Бога, в кръвта Господня. И то ще бъде грабнато със сила и власт небесна и поведено над народи и племена, езици и колена в чин ”Дяло съдебно”, водено чрез Глас на Небесната съдебна власт, което се оформя над Земя преди Архангелска тръба да се чуе и всички оправдани да възкреси и духом да ги преобрази. И в последна победа да посрещне Спасителя и Изкупителя си – Господа Исуса Христа, увенчан над тях, Цар и Господар за вечността. Амин!

А след Потопа Макетният план на бита земен навлиза в сянково изпълнение, в приложение на употребление на човека чрез флора и фауна. Духовният живот се явява реално пак чрез олтар на хваление и благодарение Ноево.

След потопа започва сянковият етап от Спасителния план

След потопното явление навлиза в приложение Сянковият план по родови линии в служение.

Ной издигна олтар в благодарствена хвала. Насади лозе и пи от сока на плода, и се опи! Тук е основното ядро на познание: коя линия ще бъде в употребление. Не закъсня да се открие вражето подбуждение в повторение на грехопадение. Хам, човекът на греха, се погаври с Отца и с внука си Ханаан, погазиха честта му на Земя. С това си дело Хам посочи на Сатана, който се погаври с честта на Отца – Твореца си. Така Сатана и след потопа се яви и отново поде борба чрез Хама и Ханаана.

Но не бе така със Сима и Яфета, те защитиха честта отцува и продължиха родовата линия на вяра в Бога Отца, а Хам оглави след потопа линията на осъдения род човешки в Отцуво проклятие. И изпълни се пак Земята с човека на греха и човека на доброто. Двете линии на родовете навлязоха в духовната борба, за да явят надмощие в победа: кой ще победи, дали животът или смъртта.

Времето летеше с крила на вихъра и простираше се в изпълнение като сянка Планът над земните плещи, и бързаше към своя край страшната борба. И в планово изпълнение призовани бяха Авраам и Сара в служение, и като Сянка те трябваше да посочат на Същината. Роди се синът по обещание, който посочи на живота чрез обещание Творцуво, придобит чрез вяра. Исак реално посочи живото дяло като бе поставен жертва на огнена клада и яви Христа в святия Му жест на изкупителна съдба.

В утробата на Ревека откри се борбата между двата рода – Исав и Яков и тя продължи реално в живота им земен. Така Планът спасителен като сянка премина в приложение и чрез размножение навлезе в Отцуво планово употребление първият народ Божий. Но борбата продължи хода свой, разпростряна от врага на всяка Правда сред нероди и племена. Потекоха реки от страшни заблуждения в служение, измамите Сатанински пленяваха човешките души – пленници на греха и гонеха цел една: да победи Сатана! Воюваше врагът в дух на измама и лъжа сред три пояса земни творби и в Скончание желаеше да се увенчае с победа, със знамето си на смъртта, да победи и владее Божията творба – планета Земя и да покосява тление – плътта за вечност, да остане в забвение в земната яма – гроба – гибелта.

Но не реши с точност плана си Сатана, не разбра той, че още в Сътворение материя – плътта бе определена за изтление – плътта е сътворена със строго определени съдби: да живее в борба, да воюва чрез материя посочи пътя, по който ще премине Земята, която ще овехтее и ще има своя край.

Макетният план продължи в приложение като Сянков план на изпълнение в служение на първия народ сянков, на когото посочи първият Адамов син – Каин и неговата греховна съдба се покри със съдбата на първия народ в чин ”Сянков свещеник”, който извърши дялото на греха Каинов: посегателство над живота на брата – Христа Спасителя чрез смъртта.

Израилят стар – първи сянков народ в чин ”Свещеник” принесе Божия Син в жертва пред Небеса като Го на кръст разпна. А това бе мигът на победата, в който Христа в чин Агнец Пасхален“, в принос свят за греха, проля кръвта Си, а планета Земя се яви като олтар пред Небе.

И така дялото на Каина в Макетния план се покри с дялото сянково – олтарно свещено изпълнение на служение в духовния живот на един народ, призван да реализира свещеното изпълнение на жертвоприношение.

И Макетният план посочи развоя на борбата в употреба на Адам и Ева в дяло на формиращия се народ, призван чрез Глас в употребление на Аврам и Сара! Духовният церемониал в сянковото служение по Плана на спасение покри макетното олтарно служение чрез дела в живота на един втори народ, който не беше народ Божий, но чрез дела от вяра се прие като Божий народ, сформиран от всички народи и племена, езици и колена сред цялата Земя.

Тъй Сянковият план на спасение продължи (в реализиране) след Макета в планово изпълнение на Новоерната същина заветна И в тази Новозаветна същина воюваше едно Небе за спасение на духовния човек, за флора и фауна, за вечния живот.

Планът новозаветен в изпълнение от втория народ Божий показа мащаба на заангажирания земен свят чрез вяра в една велика жертва, изкупваща вината, в чин Агне пасхално”. По този начин Макетът разпростря чрез Сянковия план пътя на Реалната същина – жертвата Христова, покосена от смъртта чрез съсъди, обсебени от духа лукав, които продължиха борбата и бяха употребени в едно и също дяло.

Но тоз план си има строго определено време на действие, което се вместя в седем периода – Сянка и седем периода – същина. Вероятно и Макетното време е строго определено, но то се покрива с времето на Съда, в интервала на времето, в което се носи Вестта и се изливат язвите над греха – осъдената съдба след решенията съдебни и наградите увенчанията, които се явяват в победи небесни още долу на Земя.

Макетната борба на Потопа се яви реално и в сянковия народ, в земния му живот при изхода му от Египет. Тя се разви между Фараона и Мойсея в поражението на вражите войни, които гонеха Божия народ, но погинаха в Червеното море. Борбата продължи и в пустинята, воюваше Сатана за чина свещен чрез Кореевите синове.

В Сянковия завет Синай представи Съда чрез Закона! Представи още Юдините съдби в предела за Ханаана и изходните съдби за спасение и изкупване на един цял народ, изведен от народи и племена, езици и колена, включително флора и фауна.

Чрез свещения церемониал се разви борбата и показа съдбата на Същината, целта на врага и законния Владетел на земя – Творец чрез Закона на правда, показан в Макета и в Сянката сред Земя. Синай яви Законодателя в изявление на Закона на правда за една бъдеща държава на вечността, над една бъдеща новоизкупена планета Земя с бъдещо царство на Царя – Юдиния Вожд Господа Исуса Христа.

Но воюващият дух на измама, макар победен на Голгота чрез дялото велико на възкресението, чрез което бе прикован на кръста и Церемониалният закон, даден на първия народ в служението му, който подобно на Каина посегна на Христа, успя и завладя и втория народ, като създаде религии чрез човешки постановления и събори черковни; вмъкна в духовния живот на Новоерния народ новата религия в духовния реален живот и целият свят религиозен бе завладян от измамни учения на врага. Сатана възстанови с хитрина всички церемониални сянкови жертви, приковани на Голготския кръст, като ”курбани” в служение, служба на мъртъвци, предания и обичаи народни и ги увенча с плода на обагрени яйца и образи. Не остави ни една заблуда невмъкната в духовния живот на един втори народ, вярващ в Бога и в жертвата голготска на Христа, цента на кръвния принос за изкупление на човешката душа и се погаври баграта най-свята на кръвта.

Но врагът на всяка Правда, който воюва чрез измамата, ще отговаря за внесените в служението новозаветно заблуди и за всички свои деяния чрез заблудения от него човек. И ако човек е бил с вяра, жертвата му ще е обезвинена, ако е била съобразена с реалния принос на кръвната цена на Агнеца пасхален Христа, то във времето на Съда отделният човек ще е обезвинен, а врагът ще отговаря за всички свои деяния чрез човека на греха – Антихрист.

В изпълнение на Макетния план действаше Гласът Божий в единство с Духа Божий. В духовната сянка изявленията към първия народ са същите, дадени чрез Гласа и чрез явление на ангели сам Законодателят се изяви. Но в Новоерната същина действаше Вторият Образ на Бога – Христа, Който продължи чрез жеста Си голготски. Кръвният Войн – животът в борба реална посочи победата съдебна за втория живот – вечен. Но в Скончание, във време на Съда велики, е действал Духът чрез Гласа на Небесната съдебна власт, същият Глас, който се чу в Рая! И кръвта завеща живота – Небето!

Тези изложени дотук истини са били Божий тайни, но досега те са били неразбираеми за човека, кривопредставени и неправилно прилагани поради водещата се огнена Армагедонска борба чрез употребени в сянката градове и села, планини, реки и моря, наречени с имена.

Но в новозаветното изпълнение на служение целта на врага е била страшна. В служението на религиозните християнски общества са вмъкнати сянкови церемонии, предания, суеверия, оплетени като кордони от заблуждения от духа на измамата, духа Сатанински, спиритичен, който е употребил Ендорската гледачка, чрез мерзостта на която Саул загуби душата си. Във времето на изхода Израилев се представиха фараоновите магьосници (в Царства – Вааловите жреци). Целта на Сатана е била да завладее свещените чинове; в пустинята употреби Дотан, Корея и Авирон. В полите на Синай принуди Аарон да издигне златното теле, за да приеме чрез него поклони! Но най-открито е действал Сатана във времето на ”Царства Израилеви”, воювал е открито за чина свещен, чрез Авесалом и Адон е протягал ръце към Давидовия Трон.

Огнена е била борбата на Армагедон. В борбата за владичество свещено и Трон врагът е похабявал и похитявал златни съсъди и ги е пленявал. А отделни епизоди от живота на първозаветния народ – стар Израил реално е изявил своята порочна цел – жреците Ваалови на Кармил е представил с коварна мисия, употребил е в посегателство Ахав и Иезавел над Новутея. Във време на Естир е употребил Аман, в злата си цел рода Юдин да заличи от земния предел. И много още съсъди е пленил и с всички тия е водил лична борба за завладяване чина свещен и Трона Давидов! Не напразно пожелал е мъската – силата на царя Асуира, короната, одеждата и Трона – царството на Царя на Правдата.

В таз най-жестока борба във вековете чрез родовете над планета Земя – Армагедонска, Сатана желаеше да се увенчае с дялото на Победата Господня! Особено силно бе изразена тя чрез Содома, Гомора и Вавилона.

Сатана знае, че Бог ще употреби България във велики озарителни съдби

Но в трепетен ужас Земя ектеше от страшния му нагон, а денят сетен скореше в съдебни съдби. И Всевишният Бог както в древната сянка народа от Фараона – Сатана освободи чрез мощната Си десница Мойсея и Аарона употреби. В реалността – същина съдебна нашата на най-прекрасна страна между всички държави, допуснал в робство на отомански поробител да стои, днес Той я изведе на видело и я употреби във великите Си съдебни съдби! А врагът на всяка Правда знаеше, че тази земя и тоз народ Бог ще употреби във велики озарителни съдби и простря костеливи ръце, с кърви оплискали се българските родове, дано да възпрепятства явлението на настоящите велики небесни изпълнения на съдебни решения. Бог не закъсня, макар че цели пет века в робство бе тя, Той употреби верни синове и дъщери и опазиха те с цената на живота свой род, родина и вяра в Бога. И свидетелство кърваво се яви сред прекрасните планини, поля и равнини, кърви потекоха кат реки и откри се злата мъст на врага, показа на какво е способен Сатана.

Чрез турското робство сатана е целял да владее вечно България

Тук, на българската земя се изля неговата зла ярост – водеше коварната борба чрез своя чудовищен атрибут Корана – лъжеучителя и лъжепророка Мохамед. Чрез него враг се стремеше да завладее целия земен свят. Мохамед – лъжепророкът на Сатана е таз паднала Пелин звезда, описана в Откровението на Йоана. Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.

Кирил и Методий, Паисий, Левски, Райна княгиня

И ето сред България се явиха съдебните атрибути – чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език, чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода. Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!

Голямата роля на православната религия

В борбата с поробителя не малка роля изигра православната религия, макар че врагът успя да вмъкне в нейното служение религиозни заблуди, тя внедри вяра в сърцата на верни синове и дъщери, която пламна в пожар на освободително движение. Пробуди съвест и смелост и вдъхна надежда за свобода в сърцата. И се поведе огнена борба за свобода, лумнаха огньове на вяра, потекоха кървави реки за род и родина и напоиха родната земя. Тежък бе бичът на врага, развилнял се бе в жесток нагон да убие тез святи подбуди в сърцата на народа и като ехидна запълзя по душата човешка, употребил лъжепророческия си камшик и жестоко посягаше на живата вяра, чрез страшните инквизиции налагаше се Мохамеданската мътна вода над плещите на родната майка земя.

Но и тез страшни изпитни не сломиха духа на човека за вярата, чрез която е творил, дишал въздуха и поемал светлая небесен лъч, стоплял изстиналото тяло на народа ни. Но в тази страшна борба врагът пак е успял и вмъкнал традиции и сенки в духовното служение на църквата. А България остана в сияйното огнище на вярата, към която се стремеше враг чрез бича си коварен на помохамеданчване. И с вяра жива победи звяра, явен в три образа на Земя: чрез мохамеданството, папството – кардинализма и антихристовото учение. Но тез три влияния са оказали добра услуга на врага, за да се вмъкнат много заблуди и да бъде Бог кривопредставен, и Неговата Всевишна Творческа Мощ неразбрана, че Бог е могъщият Борец срещу земната неправда, какъвто не го Представи съществуващата вече религия, че е Спасител и Вожд в жестоката борба със злото на Земя. Но независимо от всичко, все пак източноправославната религия за времето си изпълни Неговата воля чрез Водния завет – макар и в купелно изпълнение прилаган, строго се е придържала до символа на Новия завет – кръвта пролята Христова за изкупление на целокупността земна с трите пояса земни творения.

Неделята – най-голямата неправда, вмъкната в служението на църквата

Най-голямата неправда, която врагът с хитрина вмъкна в служението но черквата, бе приемането на неделния ден като фалшива човешка заповед, като знак на възкресението Христово и наруши заповедта от нерушимия морален закон на Бога, който стои вярно и сочи на греха, за бъдещата държава на новоизкупена планета Божи Земя. За всичко това обаче е виновен Сатана – непримиримият Божи враг, променил заповедта пред Трона Законодателен в Небе и ще отговаря за тази голяма заблуда, вмъкната в един закон, даден в сянката реално на Синай, и продължава чрез човека на вярата като скиния неръкотворна, вмъдрен от Бога.

Явилите се реформаторски движения във времената поотделно са водили духовната борба за очистване на плевела, вмъкнат с измама в чистата християнска вяра, в нейното развитие духовно сред цялата планета Земя. Те не са успявали да изтръгнат дълбоко вкоренените от Сатана плевели, нито път са сеели чистото Христово семе, предавайки духовната информация, вмъдрени от Духа Божий. Но са се смело изкачвали на огнените клади като жертви насъщи и частично са озарявали новоерния мащаб на вярата в Христа. В западната – католишка черква най-голямата заблуда, вмъкната в служението й, е била продажбата на спасението – търговия с вярата на човека – индулгенциите, издигнатите статуи – идоли, с които врагът е целял да завладее земния свят.

Милостта на Всевишния Бог е бдяла над невинните жертви, показвали дела на всеотдайна вяра в Христа и с тез велики жертви са оставили трайни дири във вековете чрез явените отделни деноминации.

Десницата на Всемогъщия Бог е била простряна над таз страна България и над нейния народ! Бог крепко я е пазел, за да оцелее и се яви в скончание на Спасителния план носителка на Светлина на едно велико дяло на Духовна реформация, включваща в себе си като сетна човешкото съществувание от всички религиозни общества и деноминации, духовни чинове, употребени в служението им пред Бога – верни синове и дъщери, за да представят целият вярващ земен свят пред Бога в Съдебния процес над Земята, над делата на двамата Борци и да приемат най-святото и велико Откровение на Откровението Библейско, дадено на Йоана, за решенията съдебни над всички измами! И да се разясни ясно кои са делата на греха, смъртта и всички духовни плевели, посети сред нивата Земя, за да бъдат завинаги изкоренени.

Защо Съдът велик в Правда законна пред Трона законодателен е могъл да направи това и да повдигне решената вече съдба на една Всемирна църковна съдба чрез Вестта? Да се формира самата църква като велика носителка на оповестявания Съдебен процес и неговата заключителна Вест чрез решения Съдебни за днес над целия свят? И да поведе един народ на вяра, да й се повери народ, който намира спасение за бъдещия сват чрез едно велико духовно възкресение по подобие на Христовото? В изпълнение на туй велико решение те са оповестени реално в живота на ”сенките древни“ в Даниил, в Царства, в целия сянков план и Макетния за царство и господарство на бъдещия свят, новоизкупен с кръвната цена на Господа Исуса Христа, за новоизкупена планета земя и нейната съдебно решена съдба и изкуплението чрез кръвната цена след цялото ново изпълнение.

Но това е огнена борба. И сега не ще разумеят религиозните водачи и всички реформации, частично оформени общества – Адвентни да представят целта на Бога и цял0стния Закон, очакващи възкресение, а Петдесятните общества – Дух Святи в избавление. И двете тез общества вмъкнаха вражия плевел да се развие в поражение, враждувайки помежду си.

Затова и борбата е огнена и тя ще продължи такава, каквато не може да си представи човекът днес. А Бог е кривопредставен и целта, която следва в реализиране чрез борбата, е изопачена! Тез общества не изявиха ясно крайната цел и средства, с които си служат двамата Борци, а именно, че Сатана воюва чрез греха и води в смърт тлението, за да владее Земя вечно с трите й пояси земни творения. А Христа води отбранителна борба, за да защити живота вечен в нетление, да владее целокупното спасение чрез вложената в дялото на изкупление цена на собствената Си кръв за живот вечен!

Врагът на всяка Правда приема своето осъждение още на кръста Голготски, който сам издигна като позорно зрелище на мъка и тъга и на него прикова най-светлите надежди на човечеството в Истина и Правда като употреби завладените свещени войнства на сянковия церемониал. Те паднаха в същото съгрешение, което извърши и Сатана.

А Христа, най-святият и светъл Лик – Синът на Бога и човешки син в Правда, бе принесен в жертва и като Агне пасхално кръвта Му се проля, а Земя я попи. Животът Му земен бе прекъснат. Той го с небесен замени в нетление за вечността.

И тъй, зле представеният пред човечеството Бог в Троен Образ Бог Отец, Син и Дух Святи щеше да продължи да се явява на погиващия човек и според развиващия се Спасителен план да го спаси! Но човекът, впрегнат в борбата на Земя, не разумяваше Плана на спасение, продължаваше да води таз борба без да съзнава накъде ще изведе нейното скончание. Врагът активно включваше трите пояса земни творения и Земя в страшната борба и владееше в дух на измама и Сатанинска поквара.

Във водещата се борба ясно се различаваха двата духа на двамата Вождове, употребяващи различни средства, гонейки далечни една от друга цели. А творенията земни не долавяха духовната страна на воюващите две страни и вплетени във веригата на злото лесно погиваха.

Бог употребяваше един народ, една държава в неговия духовен живот. Със същия народ бързаше да си послужи и Сатана.

На всички народи и племена земни е позната жертвата Христова и значението й за човешкия земен живот. Не може да се срещне незнаещ човек, че има Бог – Господ и Сатана. Може и да не вярва, но е осведомен чрез църквата за тез съдби духовни.

А Бог е Дух и Истина и истинските Му поклонници с Дух и Истина трябва да Му се покланят и служат, а това означава, че те са духовни люде и не материално е поклонението Богу! А материя и Дух са били от Начинание в борба в самия човек!

В заключение: как тогава религията чрез всички общества ще се приготви да посрещне един велик Победител и как ще устрои пътя на посрещането Му във второто Му явление, когато Господ Исус Христос ще дойде на облаците да вземе Своята победа чрез Своята църква?

Христовата църква позна ли времето на своето посещение и дали е устроен пътят й за грабването? Без бръчката на беззаконието ли е нейната дреха, или без петното на хулата? Чрез кое духовно общество е устроен пътят й? Църквата Христова е най-възвишената цел на Христа, за нея Той ще дойде, за да я отведе в небесните обиталища на Отца Си! Как ще се приготвят за грабването всички съществуващи религиозни оформления, черкви, реформаторски общества? Всички поотделно ли ще пътуват, ще се явят ли като разумни в разцепление, след като очакват един и същ жив Бог Победител да се яви в съвършенство на Истина и Правда пред цялата Вселена?

Наистина Бог не е материя, но жизнен Дух, истинен е и ще грабне една съвършена църква, само с решени съдебно съдби.

И тези истини не са били тайна за съществуващите общества на вяра! Спасителният план е изложен в съвършена яснота в Светото писание – Библията, съдържаща най-великите свидетелства за Бога и Неговата най-висша цел над земния предел.

Но да се проследи Планът макетен и Сянков на борбата и победата, трябва да се проследят родовите линии на спасение и осъждение! Трябва основно да се познава Битие с Петокнижие Мойсеево, целия Стар и Нов Завет и Книгата на Откровението, която се явява като реално съдебно покритие на Макетния план и приготвя една духовна църква със съдебно решени дела, един духовен, а не плътски народ, за да се представи достойно пред своя Вожд – Спасител и Изкупител.

А защо е изобличена религията, защото тя е направила много повече за своите светии, отколкото за своя Бог, за да Го представи в Неговия истински Образ и да изяви великата и непроницаема Божия цел над планета Земя? Да открие защо воюва Той и необходима ли Му е таз Църква всемирна, нейните изисквания дали са почиващи на библейски основи, на Слово Божие, съвършеното мерило за духовния човек! И дали се е приготвила тя за най-великия Всемирен процес над земната история, за водещата се Всемирна духовна борба. Дали църквата се е приготвила да се представи пред Съда велик в Правда законна на небето, което ще й реши съдбите и на целокупността земна. Ще бъде ли тя буден страж на Сионовата стена да предупреди човечеството за идващата опасност, или да отговори колко е часът, т.е. в кое време на изпълнение Спасителния план живее човешкият род?

Една религиозна формация, едно дяло на духовна реформация, чакащо Господа Исуса Христа в Неговото второ явление над планета Земя, трябва да е озарено от идещата от небе чрез Дух Святи Светлина, да изследва писанията, да познае времето на духовните събития, да е готово да въведе народа Божий в познание на Божиите истини, за да познае и сам той що е великата воля Божия. И с придобитото знание църквата да навлезе в изпълнението на съдбите на Спасителния план във времето и ако е необходимо, с власт и сила да въведе една духовна вътрешна реформация на служението си, за да се яви в пълнота, според изискванията на Спасителния план, в допълващи служението й истини.

Съдът: не са приети никакви земни светии, провъзгласени от църквите, освен тези определени от Съда

Като служител и страж на Всевишния Бог с дръзновение изявявам, че едва в Съда велик аз чух и разбрах, че не са приети никакви земни светии, провъзгласени от църквата за такива и нито един от тях не се намери пред Съда велик, освен разгледаните им поотделно дела. Те не бяха приети като такива, а дори и дялото на Господа Исуса бе представено пред Съда за разглеждане и едва след това се поставиха съдбите на Неговата Лична гвардия, в която влизат и неговите лични дванадесет апостола, Негови ученици и на живите представители на дванайсетте духовни племена от Земята, които са представяли. И едва в края на Съдебния процес, във времето на наградите, Съдът небесен обяви светиите като първи влизаха в числото Личната гвардия на Вожда им Христа и много просветени и верни люде на живия Бог, употребени според времето си, всички светии, които се зачитат от църквата. Но пита се от коя църква? Това е тя, с всемирно съдебно решена съдба. А много от зачетените от черквата светии, едва ли ще се приеме тяхната заслуга, преценена за такава от човеци, а не от Съда велики.

Бог не е бил правилно разбран, нито е била ясна Неговата велика цел на изкупление, за да бъде ясно правилно представен в Неговата Божествена Слава, Сила и Мощ, изявени над планета Земя чрез Плана на спасение, водещ в изкупление. Бог е съвършено различен от създадените в религията понятия чрез постановления и догми, традиции и поверия в земния бит.

А Божията цел е щото вярващият чрез църквата и нейното служение да дойде до познание, озарен от Истината, да дойде до съзнание за воюващите два духа и да се стреми към изпълнението на волята Божия!

Петдесятните и адвентни Лаодикийски общества не са познали Плана на спасение

Свидетелствените две деноминации, очакващи Христа в Седмия, лаодикийски период – Лаодикия, не са познали Плана на спасение. Те са общества реформирани, изхождащи от майката, църквата източно православна като са се реформирали: едните в четвъртата заповед пазене на съботния ден, освободили са се от ръкотворните образи и традиции, и се явяват като свидетелствени общества с Петдесятното дяло, приело само зачатъка на Дух Святи в огненото кръщение и заместили купелното кръщение с кръщение в текуща вода, в река. А дялото на Адвентистите от седмия ден са пренебрегнали и тази Истина, въпреки големите им претенции за знаещи.

Петдесятни и адвентни – двете пещери по времето на Илия с по 50 пророка

Ето защо според древните сенки те остават само две свидетелствени общества, почиващи на библейските пророчества; а по време на Илия – пророка, техните сенки се крият в две пещери по петдесет пророка. А Илия води съдебната дискусия на Кармил сам. двете общества не са направили нищо в предстоящия Съд небесен и се явяват с хула против белега на кръщение на Святия Дух и нарушаване на Закона, освободени само от ръкотворните образи. Душите на спасение са приемали с вяра жива Кръвния Войн – символа на Завета – причастието. Времето не бе още дошло, за да бъдат предупредени и изобличени. Това става едва във времето на Съда велик в Правда законна, когато се разглеждаха делата на всички Седем църковни периода, когато се явиха и тайните библейски истини, за да се разясни всяка неяснота за човека на Земя. Затова е и Вестта: ”Излезте, люде Мои от Вавилон“ като всички религиозни общества минават под един знаменател. Във всички религиозни деноминации и общества има ”люде Божии”, които Бог призовава като Свои и ги извиква да излязат.

Но нека се знае добре, че този зов не се отнася до пагубните спиритични общества, теософски заблуждения за прераждане, гледачество, спиритични сеанси на викане на духове на мъртъвци. Всички тия измами са дяло на Сатана (Ендорската гледачка). А за такива в Исая Бог казва: ”С камъни да се убият”! Това се отнася и за ония, които отиват да дирят техните зловещи предсказания.

Спритизмът

В Царства ни е даден ясен пример на действие сатанинско чрез Ендорската гледачка и Саул, който потърси нейното гледачество, бе загубен и за земния, и за вечния живот. Дялото на Саула и Ендорската гледачка ни дава ясна представа колко пагубно е това дяло на измама Сатанинска! Това е най-проклетото дяло – викане духове на мъртви. То е мерзост и гнусота пред Божието Лице и Бог не присъства при разглеждането му, а само Съдът велик произнасяше и натоварваше присъдите на осъдените им съдби.

Словото Божие е пълно със свидетелства от този род. Църквата Божия се яви, представена от всичките седем Новоерни църковни периода – времена, на които едва във време на Съда велик се разгледаха и решиха съдебно съдбите. Те се явяват пречистени от всички заблуди и суеверия и се представят прекрасни като зората, без бръчка и петно, очистени пред Съда чрез дялото на Пет разумни в чин ”Даниилово малко духовно възкресение“. И се явява разпростреният Спасителен план в изпълнение на едно свято дяло на изкупление чрез реално представени блюда в почетно употребление. Отхвърлят се всички заблуди, а тя, Църквата Христова, се явява като факла на озарение, готова да озари цялата Земя. И свързала сноп на победи, готова е да посрещне своя Жених в облаците!

Това Слово е за първото голямо възкресение на мъртвите и живите, които ще посрещнат Христа при Неговото второ явление! Дано всички вярващи в Него прозрем тази истина и се обединим в едно и дялото велико Божие подкрепим, за да се изяви в една велика Духовна реформация, малко преди посрещането на Господа Исуса Христа, Нашия Вожд в духовната борба и бъдещ Цар и Господар над Нова планета Земя под Новото небе! Амин!

Забележка: Църквата Христова е представена във времето на Съда велик от отделно призвани съсъди, изведени от всички религиозни общества в чин ”Пет разумни“, а според Даниил 12-та глава – в едно дяло на ”Малко частично духовно възкресение”. И като блюда на почетно употребление всички са представени от Христа пред Съда велик, и в чин ”Лични представители“ реши и църковните съдби! Дялото се равнява по сила и слава на дялото сянково на ”Илия на Кармил” и се представя пред Съда велик като олтар Илиев на Кармил!

01.07.1975 год., Копривщица