Откровение 22 глава

galaxy, star, infinity

А сега да навлезем с дръзновение в Словото на Откровение Йоаново, глава двадесет и втора. Да навлезем във великите Божии съдби след грабването на Църквата Христова.

Стих първи: „След това Ангелът ми показа реката на живота, бистра като кристал, която извираше от Престола на Бога и на Агнето, която течеше из улиците му.“

Къде откриваме същата тази река, която извира от Престола Божий – от Едема? Това Слово е в Битие 2:10. Но тук вече същата река се разлива само сред улиците на града Нов Ерусалим. Тя ясно потвърждава вечното единство на Троицата в строгото изпълнение на Спасителния план, защото като река на живот – Слово благодатно, извиращо от Престола на Бога, чиято основа е Законът на правда, напоявало е земните изкупващи се съдби. И днес то като Слово живо, изтичащо от Престола благодатен пак пои, но кого? О, само ония, които се включват във великия строеж на Всемогъщия Бог и Агнето. Улицата на града сочи на живия град – спасените чрез вяра в Христа.

Стих втори: „И от двете страни на реката имаше Дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти като даваше плод всеки месец. И листата на дървото бяха за изцеление на народите”. Тук все още се говори за дялото на изкупление – изкупените. Това са народите, влезли под покрова на Всемогъщия Бог. А никой от нечестивите няма достъп в града. Бог Отец и Синът са в единство на управление и верните им слуги ще им служат.

Словото в двадесет и втора глава подчертава единството в два образа на Бога и на Агнето Христа и реката на живота кристална, изхождаща от Престола на Бога и Агнето. (ст.2) Дървото на живота бе потвърждение, че то е представено от флора. А сред него Дървото на живота е Христа, което дава дванадесет плода – това са дванадесетте съдби и чинове „Апостоли”, всеки месец и те са дванадесет! Листата на Дървото на живота са за изцеление на народа – сочи на изкупените. Стих трети посочва на новия град – живота във вечността сред Новата Земя под Новото Небе. И че нищо проклето не ще е вече там. Престолът на Бога и на Агнето ще е там – пак се явява единството на двойния Лик в потвърждение на управление Божие и близостта на изкупените с Бога – те ще гледат лицето Му, затова ще носят на челата си Неговото име.

Стих четвърти: „Те ще гледат Лицето Му и Неговото име ще бъде на челата им!“ „Те? – това са всички изкупени, спасяеми, които ще са запечатани с Неговото име! Това запечатване засяга Войнството Христово, което още на Земята приема печата Божий на челата си. А печатът е лъв и звезда. Лъвът сочи на техния духовен произход, че са изкупени чрез вяра в кръвта на Агнето – Лъва от Юдино коляно – те са духовни юдеи. А звездата сочи на Христа – светлата утринница и Новата планета Земя. Те са пътници за Новата планета Земя, затова са запечатани още долу на Земята.

Стих пети: Словото се покрива със стих двадесет и пети от двадесет и първа глава и изявява бъдещето на изкупените – които ще населят Новата планета Земя, че на нея не ще има светило – Слънце или Луна. Защото Господ Бог ги осветлява. И те ще царуват до вечни векове, това е великото обещание Божие за бъдещите добрини в Царството вечно на мира и показва единството на изкупените с Господа Бога нашему.

Стих пети се покрива с Откр.21:23, че сам Господ Бог единството Господ Исус Христос и Бог всемoгъщ Вседържител ще ги осветява и ще царува във веки веков.

Стих шести: „И рече ми: Тия думи са верни и истинни!” Словото потвърждава, че няма достъп злото на Сатана в „Града на Бога”, във вечния живот. А Откровение Йоаново има вярното предназначение да оповести на земното създание Божие бъдещите решени съдби от Съда небесен и то чрез духа на пророческата Светлина. Човекът да има надежда за бъдещия вечен живот, открит чрез вяра на човеците. Само духом озарен пророкът приема Светлина, която е необходима за времето в ръководство на Църквата Господня. Но по време на Съда действува сила Мощ пророческа в мащаб, чрез Гласа съдебен на озарение за човека и всички тайни се разясняват.

Шести стих: Бог изпраща своите раби пророците, чрез които открива своите намерения за бъдещи изпълнения.

Стих седми: Словото ни уверява, че Господ иде скоро и Неговото идване носи блаженство на всички, които прочитат тез пророчески Слова.

Седми стих: Блажен, който опази или приеме пророческите Истини – Слово на таз книга Откровението!

В стих осми пророкът ни уверява, че наистина е чул и видял изпълнението пророческо на всички тез Слова и в благоговение и страх пада в поклон пред нозете на Ангела, който му бе показал всичките тез видения.

Осми стих ни открива, че апостол Йоан е пророк Божий новозаветен от мащаб на най-великите чинове пророчески, защото е видял и чул Гласа на Бога в обяснението на бъдещето на земната история и явява нейния край!

Стих девети: Наистина Бог Всемогъщи действува не само чрез човеците. Той употребява служебни ангелски духове, които са служили Богу и на човеците, наравно с които се употребяват в Спасителния план, изпълняващ се сред планета Земя!

Поклон принадлежи само Богу! Амин!

И Ангелът заявява, че времето на изпълнение на тез видения и Слова е близо и пророкът не бива да запечатва Пророческите слова. А тези Слова от Ангела са изказани преди почти две хиляди години. Но не закъсняха да се изпълнят в скончание на дните, и денят се яви, и Съдът велики реши всички съдби.

Девети стих потвърждава, че пророците са съдебни и са придружени с ангели – служебни (чинове) духове. И чуват Гласа на Съдебния Трон в изявления. Но не всички са от мащаба на Йоан и отправят поклони към Бога, Комуто само подобава да се покланяме! И дава заповед – да не се запечатва, да не се скрива от човечеството таз книга, че времето е близо. И след Съда навлиза в сила Словото: Който е праведен, нека си остане праведен, а нечистият – нечист. Амин!

Стих единадесети сочи, че вече Съдът е минал и след решенията съдебни всеки приема своята награда и какъвто е, такъв да продължи! А това означава ли, че не ще се обръщат хората и покайват? О, не! Над тях ще действува силата на Словото съдебно и ще ги отмерва според каквито са делата им. На Небето вече няма ходатай! Единствено Вестта съдебна е, която посочва пътя на Правдата, спасява и осъжда!

Стих дванадесети: „Ето, ида скоро и наградата е у Мен!“ Решенията съдебни са дадени, явена е Вестта на оправдание и осъждение и всеки сам избира своята награда, която ще приеме в изпълнение при явлението на Христа. „Аз съм Алфа и Омега! Първият и Последният, начало и край!“ Това Слово показва, че Господ е сътворил всичко и Той е, Който отсъжда в Скончание в победа и поражение. В Него е скрито началото на Създанието и в Него е съхранено и Скончанието! Амин!

В стих четиринадесети блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при Дървото на живота. А кои са тез, които изпират дрехите си – това са всички души, които идват с вяра при жертвата Христова и Христа като Дърво на живота, недокоснато от греха. То ги приютява под клоните си и ги въвежда през портите – чрез служението на верните Си Войнства в чинове „Апостоли” в града, а градът е сам Христа – Изкупителят!

Стих петнадесети: Словото ни открива кои не ще наследят вечния живот и поради греховете си остават вън от „града”, „където е плач и скърцане със зъби!”

Стих шестнадесети: Сам Исус е изпратил Ангела в служба на човека, за да яви свидетелствата свещени в изпълнение на Откровението. И тук отново Исус потвърждава, че Той е светлата Утринна звезда, тази звезда, която се полага на челата на Неговото Лично войнство, строено в запечатващи съдби по време на Съда небесен.

Целият шестнадесети стих съдържа Светлина за печата на Христа, който Той сам полага на Своята църква. Лично Христа като сияйна звезда свети на челата на Църковното ядро, а то е Неговата Лична гвардия, запечатана с печата на Съда – Лъв и Звезда! Лъв сочи, че е от корена Давидов – потомък Давидов. Звездата сочи, че е пътник за Новата планета Земя – Нова звезда!

Стих седемнадесети: „Духът и невястата казват: „Дойди“ И който чуе, нека рече „дойди”! И който е жаден, нека дойде, който иска, нека вземе даром водата на живота!“

Стих осемнадесети: „Аз свидетелствувам”, но и Словото предупреждава, че цялото слово в Откровение са Слова истинни и не търпят прибавки или отнемане на Слово, защото: „Ако някой отнеме от думите на тая Книга пророческа, Бог ще му отнеме дела от Дървото на живота и в светия град, които са описани в тая Книга.’

О, колко трябва да сме благодарни на Исуса, че сам Той ни предупреждава, за да ни предпази от съгрешение, което води в осъждение! Той искрено желае и ни помага да имаме дял с Него и със светия град! Но такъв престъпник в Словото Божие в Откровение е лъжепророкът Мохамед, който е отнел от Пророческото слово на Бога, отхвърлил Христа като Божий Син, а себе си е поставил на Христовото място, като е прибавил и папата главата на Римокатолическата черква. Сам Христа е, Който свидетелствува, затова и казва: „Наистина, ида скоро!“ Амин! Дойди, Господи Исусе! Благодатта на Господа Исуса да бъде със светиите! Амин!

Бог ми даде пълно озарение! Нека бъде слава Негова во век! Амин!

А Небето дава разни свидетелства чрез Гласа на Святия дух за нейното служение на Земята:

„Аз, Всемогъщ Вседържител на вселенни всемирни съдби, в чин „Законодател и Съдия”, теб зова, рабиньо Моя, Моя вярна съдба, верен страж между Небе и Земя, между Сина Мой и църквата Негова новозаветна съдба – невяста Негова на планета Земя!… Ела, да ти ясно открия на църквата великата съдба, на Земя…

Аз, Всемогъщ Вседържител на вселенни, всемирни съдби, в чин „Генерален Законодател и Съдия” изявен през вековете Древни и настоящи, в Троен образ на употребление се явих!

И открих се в церемония на служение и в символи и притчи, в предупреждения на пророчески съдби…

И сега чуй, рабиньо Моя, ще ти обясня Плана Мой за спасение, от Начинание прострян над планета Земя…

С подемане Дялото на Съда небесен горе в Небе, на планета Земя, сред България, по Божие предопределение се създава и навлиза в реално изпълнение на служение туй велико дяло на Църквата Христова, което поема духовната функция на сърце църковно – сърце, ядро земно!

Дали сред целия земен свят трябваше да се озове съдебният глас и кого трябваше да призове? Светът е в плен на Сатана, потънал в сънна заблуда! Тогава къде, при кого ще отиде съсъдът на Гласа Съдебен на Духа Святи? При сянковия народ (Стар Израил) ли се изпращаше той? О, не бе и това! Бог бе приготвил сред една земя, сред един народ, една реална същина, призована за целите и времето на Съда небесен! Сред него трябваше да се яви Гласът съдебен в решаващи съдби на целокупния Земен процес и Делата на Църквата сред планета Земя.

Аз, Всемогъщ Вседържител на вселенни, всемирни съдби, в чин Генерален Законодател и Съдия“, те свише посетих и ти изявих и преповторих тез велики съдби за земната история и църковните съдби, за да имаш пълно разумение за хода на съдебното изпълнение на целия земен и църковен процес! Как се е решил, кой е обвиненият и неговата обвинителна присъда. И кой е оправданият – невинен, осъден от един паднал Синедрион и Пилатов съд сред планета Земя“.

„Аз, Всемогъщ Творец на всемирни съдби, като Законодател и Съдия Ви благославям завсегда! Амин… И заявявам в могъщи съдби, че удостоеният страж всемирен сред Земя, съсъд от чина на Самуила, Илия, Елисея, изявен чрез Малахия 4:5, Откровение 18:4, днес е сред Земя: Езекиилово знамение, Исаево предупреждение, Йоилово изявление, Йоаново откровение в изпълнение чрез мъдрост Данилова, Гедеоново строение на Войнство, в Деворино водачество в Царски личен свещен отряд – Урим и Тумим – съдийство сред Земя чрез сила на изпълнение в ответ на Откровение! Амин! Че днес нея избрах лично Аз, за да се прославя чрез Словото Си могъщо, лично Аз! От Мен излезе като Силен съдебен вик в подвиг велик, за да Ми бъде печат на разрешение чрез Дух Святи в увенчание на ново Царство – съдбите на благословение! Амин!

И днес самото Слово на разрешение съдебно – Гласът Творцув е печатът Творцув чрез Тройния Лик на изкупващата цена: Съдът – Синай! Голгота, жертвата Христова – благословението за целокупността земна и Земя! И заявявам пред вси, че Гласът на благословение Отцуво е печатът на Съдебния висок вик в разрешение на Закона чрез Съда велик. А Аз, Могъщ Законодател пред Небе – Земя, с Трон на управление в основание на Правда чрез Закон, заявявам пред Съд могъщ в съдба, че стражът всемирен като съсъд на употребление чрез дух Святи в Съдебния висок вик е самото благословение – печатът Мой в разрешение (чрез Съда) на ново изкупление, което има право да се яви с царя си в небесното селение при първото възкресение и живите в преображение!’

„О, тъй Божият дух поведе ме в Своите пътеки, в пътища стръмни, в светлинни съдби! Аз слушах тоз Глас от Небето, и с вярност с вяра покорно вървях, докато достигна върхове светли, простори небесни, небесни Везни!”